De KIimaatrode Avond over bijen en imkers

De KIimaatrode Avond over bijen en imkers

mei 15, 2024 Uncategorized 0

Op donderdag 16 mei zijn Filip Debeuf en Edwin Revyn van de Imkersbond Deinze  bij Rob en Nikki te gast voor de Klimaatrode Avond.

Filip Debeuf werkt als aankoopdirecteur voor de vlasweverij Libeco in Meulebeke (Tielt). Zijn grootvader was imker- zijn vader was imker- zo is hij dus van kleins af aan in de bijtjes gerold. Door het volgen van cursussen kwam hij bij de Imkersbond in Deinze terecht. Hij wilde praktijk en theorie met elkaar verenigen. Na enkele jaren is hij dan in het bestuur gestapt, sinds 2016 is hij er voorzitter. Verder is hij lid van de selectie werkgroep, het telen van goede en zachtaardige bijen is immers essentieel. Ook de toekomst is verzekerd want  zijn dochter is al zelfstandig imker, meestal werken ze zelfs samen.

Edwin Revyn is imker sinds 1973. Net als bij Filip zit het imkeren bij hem in zijn DNA, ook hij is een derde-generatie-imker. Afgestudeerd als drukker-letterzetter-linotypist, werkte hij 18 jaar in drukkerijen, daarna als zij-instromer in het onderwijs als leraar grafische technieken bij het KTA Heule. Hij was tevens technisch adviseur, technisch adviseur coördinator en preventieadviseur bij de Scholengroep 26 Mandel en Leie. Na 24 jaar onderwijs geniet hij nu van zijn pensioen. Sinds 2015 is hij vrijwilliger imker/natuurgids in het Provinciaal domein De Brielmeersen, ook is hij bestuurslid van de Imkersbond Deinze.

Twee mensen die het met ons zullen hebben over het belang van bijen voor de biodiversiteit en voedselproductie, maar ook de  impact van de klimaatverandering op de bijen. Traditiegetrouw zullen ze ook mee onze playlist van de avond bepalen. Wij zoemen nu al van genoegen!

Stem donderdag 16 mei om 20u. af op FM106.2 (Deinze en Aalter). Daarbuiten kan je de uitzending live beluisteren op de website www.radiotequila.be Op dezelfde webstek kan je een maand lang het programma herbeluisteren onder de knop Tequila Gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + zestien =