Vooruitblik op Up To Date 911, in het teken van de 39e verjaardag

Vooruitblik op Up To Date 911, in het teken van de 39e verjaardag

april 10, 2021 Up To Date 0

Op deze 39e verjaardag van Radio Tequila gaat aflevering 911 in de ether, maar verwelkomt in het tweede uur een pionier van Tequila.

Eerst komt Stefaan De Groote aan de beurt. Hij is voorzitter van de vzw Het Land Van Nevele en vertelt over Nevelaar Cesar Fredericq die het van timmermansknecht tot armendokter schopte.

Guido Vermaerke en Bert Vanhaesebroeck, die vroeger beiden in het onderwijs stonden in Deinze, zijn de bezielers achter vzw Whizzkids. “Wij organiseren al enkele jaren digitale ICT-wedstrijden voor het lager onderwijs en voor studenten hogeschool lerarenopleiding basisonderwijs. Toen we in dit coronajaar voor een finale een digitale escape room maakten, is het idee ontstaan. We kennen Deinze allebei goed en konden rekenen op Glenn De Cuyper van DVS360 voor dronebeelden en 360graden-foto’s van tal van locaties in Deinze. De stad was onmiddellijk enthousiast om hun schouders onder dit project te zetten.”

Lieselotte Dewitte vertelt over het Esso tankstation Deinze dat klaar is voor een groene toekomst.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist – publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Er zijn weer meer besmettingen in Deinze. Burgemeester Jan Vermeulen van Deinze brengt een recente update van de coronatoestand in Deinze en de werking van het vaccinatiecentrum in de Brielpoort.

11 april 1982, exact 39 jaar geleden startte Jo De Ketelaere, alias Jo Van Langeveld, als programmaleider de eerste plaat op Radio Tequila. Hij vertelt over die eerste dagen en weken van Tequila. Aansluitend aan Up To Date doet hij het eerste uur van Radio Tequila nog eens over.

Hoe kan het ook anders, de platenkeuze van Roland heeft als thema: “39 Steps Tequila”. Hij laat het programma wel beginnen met Helena uit The Voice en haar versie van “Killing Me Softly”.

Afstemmen op zondagvoormiddag 4 april van 10 u tot 12 u op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook via Facebook live gevolgd worden.

Zoals elke week wordt het programma integraal herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =