Vooruitblik op Up To Date 904

Vooruitblik op Up To Date 904

februari 20, 2021 Up To Date 0

Carlos Alleene en Lieven Tack stellen het interview met Tourwinnaar Lucien Buysse voor.

In deze 904e aflevering van Up To Date zijn jullie in het tweede uur getuige van een historisch interview, opgenomen in 1975. Een nog jonge sportjournalist Carlos Alleene ging toen Tourwinnaar Lucien Buysse interviewen in zijn café Aubisque aan de Gaversesteenweg in Petegem.

Vincent Loquet is de eerste gast van Peter, Emile en Paul. Hij zorgt voor een primeur in Kruisem met ‘Stille energie uit batterij voor bemalingspompen’. Energie, en in het bijzonder de opslag van energie is in volle ontwikkeling. Door het aangekondigde einde van de terugdraaiende teller is batterijopslag immers een hot topic.

Etienne De Wilde, de ex-wielrenner op de weg en op de piste,  baat nu een fietswinkel uit. Hij nam o.a. deel aan 197 zesdaagsen, waarvan hij er 38 won. Dit en veel meer vernemen we van Etienne zelf in een boeiend gesprek.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Exclusief interview door Carlos Alleene met wijlen Lucien Buysse, winnaar van de Tour de France in 1926. Het interview is integraal te beluisteren, weliswaar onderbroken door muziek. Voorafgaand is er een korte babbel met onze twee gasten Carlos Alleene en Lieven Tack en eveneens daarna met commentaar..

Vicky Van de Walle en Bart Vanhulle trouwen volgende zaterdag 27 februari. Op zich niks abnormaal maar het feest is anders dan anders en al zeker zeer origineel. Zij haalden hiermee deze week de kranten en Radio 2. Vicky en Bart brengen de festiviteiten tot bij de gasten thuis en dat doen ze via Radio Tequila.

De playlist van Roland kreeg als thema “Dansen op Mars” mee.

Afstemmen op zondagvoormiddag 21 februari van 10 u tot 12 u op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook via Facebook live gevolgd worden.

Zoals elke week wordt het programma integraal herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =