Up To Date 1004 ontvangt vicepremier Vincent Van Petegem. Hebt u ook een vraag voor de minister?

Up To Date 1004 ontvangt vicepremier Vincent Van Petegem. Hebt u ook een vraag voor de minister?

februari 8, 2023 Up To Date 0

Peter en Eva Dh hebben deze zondag wel een heel speciale gast. Zij krijgen immers vicepremier en minister van financiën Vincent Van Peteghem  als gast aan de studiotafel. In een losse, gemoedelijke sfeer gaan we het uiteraard hebben over de  fiscaliteit in het algemeen en wat er dit jaar verandert., maar ook

  1. Over de drugsvangsten in Zaventem en de Haven van Antwerpen. Terugblik over het afgelopen jaar? Extra initiatieven?
  2. Over het akkoord door de Europese lidstaten aangaande de minimumbelasting voor multinationals .
  3. De hervorming van de energiefactuur met hogere accijnzen, btw die blijft op 6 procent en het sociaal tarief dat wordt afgebouwd.

Luisteraars krijgen nu al de kans vragen in te dienen voor de minister via mail naar peter@radiotequila.be

Tom Vermeir blikt terug op de acties van 11 11 11 van vorig jaar en kondigt nieuwe initiatieven aan voor de uitgave van dit najaar. Hij verklapt ook de opbrengst van de voorbije acties.

André Bollaert en Stefaan De Groote van de Heemkundige Kring Nevele komen ons meer vertellen over de historische figuur uit Deinze in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, de Graaf van Horn en over ‘Streekgenoten in de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC)

Anouschka Santens uit Deinze zit in de finale voor ‘Nurse of the Year’. Er zijn drie categorieën: 1) Verpleegkundige 2) Zorgkundige en 3) Zorgteam met telkens onderverdeeld in  Ziekenhuis, Thuiszorg, Ouderenzorg en andere. Tijdens de testdag op 26 januari 2023 werden de finalisten door een vakjury beoordeeld op hun technische vaardigheden & team skills. Op 16 februari  worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een spetterende awardshow. Dan weten we of Anouscka het gehaald heeft in haar categorie de ‘Thuiszorg’ als ‘Zorgkundige’.

Om 11 u is er zoals elke zondag natuurlijk ook deze keer de Column van Carlos Alleene.

Peter en zijn team ontvangen jullie radiofonisch elke zondag in UP-TO-DATE met telkens  een reeks interessante gasten. Paul zorgt voor de feilloze techniek en Roland kiest telkens weer een muziekthema. Daniël verwent de gasten met een koffietje. Luisteren dus van 10 tot 12 uur naar deze nieuwe aflevering van Up To Date op 106.2 FM (vanuit Deinze) of 107.8 FM (vanuit Aalter) of via de speciale knop “Luister Live” op de website www.radiotequila.be . Of via de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 4 =