Radio Tequila wordt Studio Donza voor de Warmste Week

Radio Tequila wordt Studio Donza voor de Warmste Week

oktober 30, 2020 Up To Date 1

Achteraan burgemeester Jan Vermeulen en Eva D’haene van Zeventiendorpen. Zittend Peter De Maertelaere van Radio Tequila en schepen Conny De Spiegelaere, vooraan Justine Demarey van de stad Deinze.

Het stadsbestuur wil Deinze tot de warmste plek van Vlaanderen maken naar aanleiding van de Warmste Week. Dit jaar ligt de focus van de solidariteitsactie op ieders persoonlijke inzet. Daarom zoekt Deinze straffe initiatieven die een verschil maken voor iemand die het nodig heeft. Stad Deinze en Radio Tequila worden even ‘Studio Donza’ op zondag 20 december.

De Warmste Week, de jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT, vindt ook deze keer plaats in de week voor Kerstmis. In juni werd bekend gemaakt dat er dit jaar geen geld ingezameld wordt, maar dat de focus ligt op de persoonlijke inzet. De buurt opruimen, een luisterend oor bieden of een dagje helpen in het dierenasiel, … Je kan een initiatief, groot of klein, alleen lanceren of met vrienden, familie of een vereniging.

“Stad Deinze zal de initiatieven die in de stad plaatsvinden extra in de kijker zetten op allerlei manieren”, vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor sociale zaken. “Op 20 december verandert Radio Tequila tijdelijk in ‘Studio Donza‘. Via studiodonza@deinze.be kan iedereen vooraf een liedje aanvragen en/of zijn wensen voor familie, vrienden en kennissen doorsturen. Vermeld in je mail waarom je een verzoeknummer voor iemand aanvraagt of een bepaalde wens hebt voor een familielid of vriend. Ook vrijwilligers die zich al langere tijd inzetten voor een goed doel, zullen virtueel en via de radio in de bloemetjes worden gezet.”

“We merken dat het voor iedereen uitdagende tijden zijn, maar toch zijn er nog veel mensen gemotiveerd om iets moois te doen voor hun medemens”, zegt burgemeester Jan Vermeulen. “We willen die mensen via ‘Studio Donza’ onze dankbaarheid tonen. We roepen iedereen op om hun favoriete vrijwilligers of goede doelen in stad Deinze door te geven via studiodonza@deinze.be“.

Tijdens de persconferentie op 30 oktober werd meteen ook de Facebookpagina geactiveerd. Updates en info vind je daar: www.facebook.com/Studiodonza.

                                                              De warmste week op Tequila Studio Donza

Wie zin heeft om een initiatief te starten of mee te helpen bij een bestaand initiatief, kan terecht op de website www.dewarmsteweek.be.

Radio Tequila wordt Studio Donza op zondag 20 december 2020 van 10 tot 18 u. Je kan afstemmen op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Wie buiten het zendgebied woont of geen radio bij de hand heeft, kan het programma ook volgen op zijn smartphone, tablet of laptop via www.radiotequila.be .

Één antwoord

 1. Danny De Vetter schreef:

  Geachten,
  Heeft u reeds gehoord van ‘EST Deinze 2021’?
  Inderdaad, in augustus 2021 gaat in Deinze het Europees Schutterstreffen door.

  Het Europees Schutterstreffen (EST) is een driejaarlijks feest waarbij schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten. De schutters komen vooral uit Nederland en Duitsland, maar ook uit België, Polen, Oekraïne en in mindere mate uit de andere Europese landen. Het Europees Schutterstreffen vindt in Deinze plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus 2021.
  Sedert het ontstaan van de EGS in 1955 is het de 5e keer dat dit in België georganiseerd wordt, doch de eerste keer zo diep in Vlaanderen.

  Tijdens het evenement wordt het boogschieten beschouwd als een middel en is ondergeschikt aan de doelstellingen:
  – voor iedereen toegankelijk, een gratis evenement
  – een familiaal gebeuren, alle generaties samen
  – een samenkomst van vriendschappen, gilden op Europees vlak
  – geen politieke doelstellingen
  – doel sociaal dienstbetoon.

  Om de organisatie in goede banen te leiden is een nieuwe vzw opgericht: EST Deinze 2021 met steun en medewerking van de stad Deinze.
  Reeds in 2016 zijn de voorbereidingen gestart. Nu komt de afwerking.

  In Deinze wensen we de bevolking erbij te betrekken en het gebeuren naar het centrum toe te organiseren.
  Als vereniging kan u hierbij helpen. U steunt hiermee het goede doel of uw eigen vereniging.
  We bezorgen u en uw vereniging graag meer info over het evenement zelf en de eventuele taken.
  We houden ook rekening met de vaardigheden en bezorgen indien nodig opleiding.

  We zijn overtuigd dat uw vereniging kan meehelpen om het internationaal evenement in onze stad te doen slagen.
  Geef ons een seintje en we beantwoorden graag uw vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 17 =