Tequila’s Nieuwjaarsuitzending

Tequila’s Nieuwjaarsuitzending

januari 9, 2021 Nieuwjaarsuitzending Up To Date 0

Het is ondertussen een ‘eeuwenoude’ traditie. Op de tweede zondag maken de politici van de regio, maar ook brandweer, politie, sport- en sociale organisaties, hun opwachting voor de micro’s van Radio Tequila om hun nieuwjaarswensen uit te spreken. De vrijwillige medewerkers van Tequila worden normaal bij deze gelegenheid uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink.

Tequila plooit niet voor corona en die traditie gaat door, maar … we passen noodgedwongen de formule grondig aan. De receptie gaat dit jaar niet door en er is een minimum aantal mensen aanwezig in studio en foyer. De interviews verlopen coronaproof of telefonisch.

Up To Date 898 loopt een uurtje langer, van 10 u tot 13 u, en werkt met een uitgebreid team. Dit jaar werden de uitnodigingen coronagewijs beperkt tot de schepencolleges van Deinze, Aalter, Zulte, Nazareth en Kruisem, die even live of telefonisch aan het woord komen met een terugblik, een vooruitblik en hun wensen.

Burgemeester Jan Vermeulen van Deinze bijt even na 10 u zoals altijd de spits af en brengt zijn gloednieuwe eerste schepen, Johan Cornels, mee. Ook de schepenen Rutger De Reu, Bruno Dhaenens, Trees Van Hove, Bart Van Thuyne, Filip Vervaeke, Marleen Vanlerberghe en Sofie D’Hondt komen kort even aan bod.

In het tweede uur, van 11 u tot 12 u, komen de fractievoorzitters van de Deinse oppositie aan het woord, Feija Dhont, Annick Verstraete, Bart Vermaercke en Ortwin Depoortere. Burgemeester Simon Lagrange van Zulte maakt eveneens zijn opwachting met een delegatie van zijn schepencollege. Eerste schepen van Aalter Patrick Hoste brengt schepen Dirk De Smul mee.

Minister van Staat Herman De Croo zal ons telefonisch nieuwjaar wensen vanuit Michelbeke. We verwachten ook een afvaardiging uit Aalter.

Het derde uur is gereserveerd voor Nazareth en Kruisem. Burgemeester van Nazareth Danny Claeys brengt een delegatie van zijn schepencollege mee. Ook Joop Verzele, burgemeester van Kruisem, is met schepenen Robrecht Bothuyne, eveneens Vlaams parlementslid, en Gerrit Depaepe aanwezig.

Afstemmen op zondagvoormiddag 10 januari van 10 u tot 13 u op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook via Facebook live gevolgd worden.

Zoals elke week wordt het programma integraal herhaald op maandagavond, deze keer van 19 tot 22 u. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 10 =