Vooruitblik op Up To Date 796

Vooruitblik op Up To Date 796

januari 26, 2019 Algemeen nieuws Uncategorized 0

Toneel, film, muziek en erfgoedpers zijn de kernwoorden van deze aflevering van Up To Date.

Liefhebbers van schlagers komen aan hun trekken in ‘Harelbeke Schlagert’ op vrijdag 1 maart in CC Spoor. Christ Rommens geeft tekst en uitleg.

Voorzitter André Bollaert en ere-voorzitter Jan Luyssaert van Het Land van Nevele vieren de 50e jaargang van hun tijdschrift Het Land van Nevele.

Frank Tevels van De Gemaskerde Hand komt langs met regisseur Marc Houtekier en acteurs Adelin Haelvoet en Marleen Van Autrijve. De repetities voor de komende productie “Abigail’s Party” van Mike Leigh zijn volop bezig.

Na de film is er nu de toneelversie. Peter De Kemel, Scala Theater en KK Entertainment stellen “Ten huize Goetgebuer “voor in Deinze. Een volkse komedie van Peter De Kemel met een knipoog naar Cyriel Buysse.

Peter Bral & Hugo De Jonghe van LozerCultureel hebben het over de dagelijkse ‘protest’concerten van de wereldvermaarde violist Mikhail Bezverkhni voor de gesloten poort van de Gentse Sint-Annakerk, de kerk die een herbestemming zou krijgen als een Delhaize. Daarnaast organiseren zij ook een concert in de kerk van Lozer op 8 & 9 februari:“De vier jaargetijden van Vivaldi”.

Roland koos zoals steeds de muziek en deze keer hield hij het bij nieuwe releases.

Afstemmen zondagmorgen tussen 10 en 12 u op Radio Tequila via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of luisteren via de website.

Op de archieffoto Peter Bral naast violist Mikhail Bzverkhni (uiterst rechts) bij een bezoek aan Radio Tequila in oktober laatstleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − negen =