Vooruitblik op Up To Date 788

Vooruitblik op Up To Date 788

december 1, 2018 Algemeen nieuws Uncategorized 0

Peter had vorige week een aangename babbel met de 94-jarige Yvonne Verstraete, Mevrouw Lataire, uit Zomergem over de tijd van toen en nu. Je hoort dit gesprek in het eerste uur van Up To Date, tussen 10 en 11 u.

In Machelen wordt ‘Driekoningen in de Scheve Schuur’ stilaan een traditie. Je kan er ook deze keer, tijdens het eerste en tweede weekend van januari, Peter Lambert weer aan het werk zien. Dit jaar wordt het een soort poëziecafé met ‘poëzie à la carte’. Hij brengt poëzie die hem zelf nauw aan het hart ligt, maar ook het publiek heeft een rol te spelen. Ook nu wordt de voorstelling gecombineerd met een fototentoonstelling van Anne De Meulemeester. Ze presenteert foto’s van sterke en tedere bomen, van ver en van dichtbij. Paul Demets, plattelandsdichter van de Provincie Oost-Vlaanderen, laat zich inspireren door de ‘Boomsels’ van Anne. Hij laat zich graag lezen tussen de sterke en tedere beelden van Anne.. en schreef een paar gedichten die in de tentoonstelling geïntegreerd worden. Willem Coppejans (altsax) en Stijn Turtelboom (piano en contrabas) zorgen voor een jazzy café-sfeer.

Dennis Boonen, organisator van Winterleie, komt uitleggen wat er zo speciaal is aan deze kerstmarkt voor het goede doel in Bachte-Maria-Leerne op zaterdag 15 december.

De muziekkeuze bij het programma staat in het teken van filmmuziek.

Luisteren op zondag van 10 tot 12 u op FM 106.2 voor de regio Deinze en FM 107.8 voor de regio Aalter of anders gewoon via de website.

Wie het programma mist, krijgt een tweede kans bij de herhaling op maandagavond 3 december tussen 19 en 21 u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + twee =