Up To Date 755 – Martin Wallaert over Erfgoeddag

Up To Date 755 – Martin Wallaert over Erfgoeddag

april 15, 2018 Geen categorie 0

  UP TO DATE – 755  15-04-18  

10:00

  • Intro “Wade In The Water” – Ramsey Lewis
  • Verwelkoming – overlopen gasten programma

10:05

Vanessa Vervaek en Ed Standaert over FIKA BEACH

Fika Beach opent op 28 & 29 april en dat wordt 4 weekends herhaald.

10:30

Kunstenaar Martin Wallaert en Bianca Declercq over een unieke tentoonstelling op 22 april, erfgoeddag!

Uitnodiging atelier kunstschilder Martin Wallaert en 10 kunstenaars onder 1 dak op erfgoeddag zondag 22 april 2018.

 Na een geslaagde eindejaar tentoonstelling met minister voor Cultuur Sven Gatz, gingen ze er even tussenuit om inspiratie op te doen.  Dit resulteerde in heel wat nieuw werk van kunstenaar Martin Wallaert.  Benieuwd? Graag nodigen ze u uit op zondagnamiddag in het atelier, Karperstraat 1 in, 9870 Machelen-aan-de-Leie, vanaf 14.00-18.00 uur, vrije toegang.  Andere dagen kunnen op afspraak.

Verder staat ook een unieke tentoonstelling van 1 dag voorzien op zondag 22 april 2018. 

Voor de gelegenheid van erfgoeddag worden kunstwerken van 10 Belgische kunstenaars op 1 locatie samengevoegd in de meer dan 300 jaar oude erfgoedlocatie en het kunstatelier waar Martin Wallaert woont en werkt (’t Biechtstoeleke).

De kunstenaars hadden en hebben één ding gemeen.  Ze blijven werken en doorzetten, hun passie primeert en ze kiezen om te blijven creëren soms in heel moeilijke omstandigheden.  Een mooi voorbeeld hiervan is hoe kunstenaar Louis Thevenet in tijden van oorlog toch aan materiaal geraakt om te kunnen schilderen.  Het hele, unieke verhaal wordt verteld tijdens erfgoeddag.

Het is een unieke kans om grote Belgische kunst, het verhaal erachter en cultureel erfgoed te ontdekken.

De toegang is gratis en de tentoonstelling is slechts 1 dag geopend nl. op erfgoeddag zondag 22 april 2018 vanaf 10.00 tot 18.00 uur.  De ontvangst gebeurt door kunstenaar Martin Wallaert die ook enkele van de kunstenaars persoonlijk gekend heeft en bereid is om enkele anekdotes met u te delen.

Mis deze unieke kans niet! Volgende kunstenaars komen aan bod:  1. Emiel Claus; 2. Hippolyte Daeye; 3. César De Cock; 4. Gustave De Smet; 5. Georges Grard; 6. Hubert Malfait; 7. Constant Permeke; 8. Louis Thevenet; 9. Ernest Vanden Driessche; 10. Martin Wallaert

Meer informatie: www.martinwallaert.com of 0496/230.500

11:05

Luc Cornelis, voorzitter Vl@s. De Vlaamse actieve senioren afd.Deinze-Leieland bestaat 20 jaar!

1)       ’t Is feest ! ! Op vrijdag 20 april viert de vereniging haar 20ste verjaardag. Het programma start om 100.45 uur met een academische zitting in de bovenzaal van Kasteel Ten Bosse D’ Hulhaege. Vervolgens rond 12 uur is er een gratis receptie en om 13 uur is er een feestmaal in de benedenzaal. Er dient op voorhand te worden ingeschreven. Een lid betaalt €30 en een niet-lid €50.

2)       Een terugblik op de Lentewandeling o.l.v. Noël Deloof van 10 april ll.

11:15

Luc Cornelis is ook voorzitter van het Harmonieorkest Deinze. Op zaterdag 21 april brengen ze een concert met hoornsolist Bart Indevuyst in buurtcentrum Rekkelinge. Eva Germeys presenteert en dirigent is Kenny Van Heuverswijn.

Zin in een concertavondje gevuld met boeiende muziek?

Het volle potentieel van een harmonieorkest en een topsolist hoorn kan u horen op zaterdagavond 21 april 2018 om 20u in zaal Rekkelinge te Deinze. Het 45-koppig Harmonieorkest Deinze geeft dan onder leiding van Kenny Van Heuverswijn een uniek concert met solist hoorn Bart Indevuyst. Hij is naast leraar koper en samenspel ook een veelgevraagd hoornist bij o.a. Brussels Philharmonic, orkest van de Muntschouwburg, orkest van de Vlaamse opera, …Op het programma staan stevige originele werken voor harmonie, werken voor harmonie en hoornsolist, filmmuziek, lichte muziek, … met een aantal verrassende elementen. Beslist de moeite waard om een avond Harmonieorkest Deinze in al zijn mogelijk facetten te komen beluisteren.

Een ticket kost 12€ in voorverkoop en 15€ aan de deur. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen mits reservatie. Aan het einde van het concert is er nog gelegenheid tot een babbel en een drankje. Locatie: Buurtcentrum Rekkelinge – D. Delcroixstraat 1A – 9800 Deinze. Deuren open om 19u30 – start concert 20u.

11:30

Lozer Cultureel ( Hugo De Jonghe) brengt in Lozer kerk een concert door Ivan Kazizna (cello) en Boris Kusnezow (piano) op 4 en 5 mei.

Met de tweede editie van aanstormende wereld-talenten, brengt LOZER CULTUREEL  2 geweldenaars, één uit Wit-Rusland en een andere uit Rusland. Ivan Karizna, laureaat en publieksprijswinnaar KEW 2017, Wit-Rusland, wordt nu al door insiders vergeleken met de mythische Mistislav Rostropovich. Kan een compliment groter zijn? In elk geval mag men stellen dat Ivan een uitzonderlijk muzikant is die zijn cello laat resoneren zowel in diepte als in uitbundigheid met een technisch vernuft als geen ander.

Boris Kusnezow, Rusland, behoort tot een nieuwe generatie piano- virtuozen die met de groten samenspeelt. Men  denkt dan in de eerste plaats aan Tobias Feldmann. Boris speelt in de meest bekende muziekhuizen, ook in Carnegie-Hall, New York.
Het programma dat zij brengen omschrijven ze als “Russische Romantiek en Nostalgie.” De ware Russische ziel zal spreken met de klanken van Rachmaninov, Tchaikovky, Scriabin, … We sluiten onze ogen en dwalen door de eindeloze wouden van de toendra. 
Men gaat zonder enige twijfel een onvolprezen muziekavond tegemoet. Topmusici die nu al vergeleken worden met de allergrootsten én een programma om U tegen te zeggen. Zonder meer voor de fijnproevers.
Kaarten aan €25 / €10 (-23 jaar) via lozercultureel@hotmail.com of 04 70 08 21 30.

+ 11:55

  • Slotnummer “The ‘In’-Crowd” – Ramsey Lewis
  • Bedanking gasten
  • Bedanken Redactie – Techniek – Kantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 10 =