Tequila Live op autoloze zondag in Deinze

Tequila Live op autoloze zondag in Deinze

september 18, 2021 Uncategorized 0

Ook deze zondag 19 september rukt de mobiele studio van Radio Tequila uit, deze keer ter gelegenheid van de Autoloze Zondag in Deinze. De Deinse centrumstraten zijn daarvoor overdag autovrij.

Naast knotsgekke activiteiten en animatie voor jong en oud, is er ook weer het Belgisch Kampioenschap Loopfietsjes

Heb je een kindje tussen 2 en 5 jaar oud? Laat je kleine held(in) dan zeker een loopfietsje meenemen om deel te nemen aan de race! Alle deelnemers krijgen een medaille en een coole goodiebag. Ter plaatse inschrijven kan vanaf 14u. De wedstrijd zelf start om 15.30u.

 

Programma Autoloze Zondag

Op deze dag wordt het centrum van Deinze tussen 13 en 17 uur autovrij. Fietsers, skaters, steppers, voetgangers en andere zwakke weggebruikers krijgen het voor het zeggen. Er is op de Markt een waaier aan activiteiten voor kinderen en volwassenen. Gekke fietsen, een watertaxi op de Leie, een springkasteel, kindergrime, klimtoren, wandelende bomen, de Sappentrapper, een carrousel van zweefvliegtuigen, een live-uitzending van Radio Tequila, … er valt voor iedereen iets te beleven!

Autoloze Zondag draait rond plezier én duurzaamheid. Bezoekers kunnen de klimaatambities van de stad Deinze op speelse wijze ontdekken aan de Klimaatautomaat. Aan dit creatieve bouwwerk ontdek je de thema’s en spelers uit het klimaatplan, en je gaat naar huis met een persoonlijke klimaatactie op maat.

Doorlopend is er een infomarkt in het teken van duurzame mobiliteitsoplossingen met infostands van Cambio, Fietspunt, lokale fietshandelaars, fietsgravering, fietsbibliotheek Op Wielekes, …

Er is ook een tweedehands fietsenmarkt, georganiseerd door de Gezinsbond. Heb jij nog een fiets die je niet meer gebruikt? Maak er iemand anders blij mee en verdien zelf een centje! Inschrijven kan via deze link.

Om 15.30 uur is er het BK loopfietsjes voor kindjes van 2 tot 5 jaar oud. Wordt jouw kleine held dit jaar kampioen? Je kan hem of haar ter plaatse inschrijven op de Markt vanaf 14 uur.

Radio Tequila is live aanwezig op de Markt met de mobiele studio van 13 tot 17 u. Ga eens langs en vraag een plaatje aan. Misschien word je wel even geïnterviewd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − zes =