05-10-2016 - PERSMEDEDELING: ITALIAANSE SUPERSTER UMBERTO TOZZI KOMT NAAR HET SCHLAGERFESTIVAL 2017

HASSELT - Het opzwepende ‘Gloria’, het heerlijke ‘Ti Amo’ en dé songfestivalhit ‘Gente di Mare’ zijn volgend voorjaar te horen op Het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt. De organisatoren konden namelijk wereldster Umberto Tozzi strikken voor hun twaalfde editie. Umberto Tozzi is niet alleen voor het eerst aanwezig op Het Schlagerfestival, het is ook de allereerste keer dat een Italiaan hier op het podium staat! 

Op z’n 16de had Umberto Tozzi al zijn eigen bandje Off Sound. Toen al stond in de sterren geschreven dat de zanger-liedjesschrijver een mooie toekomst zou hebben in de muziekwereld. Het succes kwam al in 1976, toen hij 7 maanden op nummer één stond met de tegelplakker ‘Ti Amo’. Drie jaar later werd dit succes overtroffen, toen Tozzi uitpakte met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje werd een wereldhit en groeide uit tot een evergreen. In 1987 – toen het Songfestivalcircus neerstreek in Brussel – namen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd, met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al werden ze derde, finaal scoorde het duo misschien wel één van de grootste hits doorheen de geschiedenis van het festival.

 

Mijlpaal

Ook de Schlagerfestivalorganisatoren zijn enthousiast over Tozzi’s komst: “Op het eerste gezicht is onze headliner opnieuw een verrassende naam. Toch past hij perfect in het rijtje van grote buitenlandse gastartiesten. Na de Franse (Gérard Lenorman) en Duitse (Freddy Breck, Dennie Christian) topartiesten zijn we er nu in geslaagd om een Italiaanse klepper vast te leggen. Umberto Tozzi is nog altijd een ronkende naam, goed voor meer dan 32 miljoen verkochte albums. Hij zorgt als het ware voor de Italiaanse muziekkruiden die onze 12de editie onvergetelijk zullen maken”, zegt mede-organisator Jan Van Esbroeck namens PSE-Belgium.

Volgend jaar, wanneer Umberto Tozzi 65 wordt, schrijft hij als eerste Italiaanse artiest mee aan de roemrijke geschiedenis van Het Schlagerfestival. “Ik heb in België veel fans en vrienden wonen. Wat ik bij jullie enorm waardeer, is de appreciatie en het respect dat je van het publiek krijgt als artiest. Dat is werkelijk fenomenaal !”

 

3 keer Laura

Wie ook in haar nopjes is, is Laura Lynn. Zij deelt het podium niet alleen met haar Lynn Sisters Tine Embrechts en Nathalie Meskens, ook als soloartiest is ze van de partij én de kans is groot dat ze ook nog een liedje zingt met Matthias Lens. De zanger-accordeonist (en levenspartner van Laura) werd begin september toegevoegd aan de affiche. “Na al die jaren blijft Het Schlagerfestival één van de mooiste festivals. Als artiest zijn dat optredens waar je echt naar uitkijkt", zegt de West-Vlaamse Laura enthousiast.

Tot slot melden de festivalorganisatoren ook nog de komst van Yves Segers. De man van de meezingers ‘Café De Zwaan’, het recente ‘Waar zijn die handjes?’ en de Toast-klassieker ‘Ik schreeuw het van de daken’ is opnieuw van de partij en daar zullen de bezoekers van de Schlagerfestival Facebook-pagina erg blij mee zijn. De voorbije weken werd namelijk regelmatig gevraagd naar de komst van Yves Segers.

De line-up van Het Schlagerfestival 2017 krijgt nu echt vorm met de toevoegingen van Umberto Tozzi, Yves Segers en Laura Lynn én de eerder aangekondigde Jo Vally, The Lynn Sisters, Matthias Lens, Sasha & Davy en Willy Sommers. En of er gefeest zal worden op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart in de Ethias Arena in Hasselt! Wie nog niet heeft gereserveerd, bestelt snel zijn tickets via www.hetschlagerfestival.be of telefonisch op 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).[ Terug naar de homepage ...]


Listen to Radio Tequila

Leerzewegels en Jan Filliersroute


vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact