Leerlingen VTI Deinze maken als uitdaging live programma op Radio Tequila

Leerlingen VTI Deinze maken als uitdaging live programma op Radio Tequila

november 7, 2019 Met medewerking van Tequila 0

‘De XII mediawijze werken’ van VTI Deinze voor Rode Neuzen Dag

VTI Deinze organiseert van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 november ‘De week van de mediawijsheid’. In deze week wordt tijdens de lessen meer aandacht besteed aan de integratie van allerhande media.  ‘We willen onze leerlingen, leerkrachten en ouders mediawijzer maken en de kloof tussen de generaties smaller maken. Wij werken alvast aan de nood om er voor te zorgen dat tegen 2025 geen enkele jongere nog digibeet is,’ zegt mediacoach Wim Verstraete.

Op vrijdagochtend 8 november geven we de aftrap met een heuse 24-uur lesmarathon die loopt tot zaterdagochtend 8.20 uur. Leerlingen konden zich daarvoor inschrijven en er werden na de herfstvakantie leerlingen geselecteerd. Een mooie heterogene enthousiaste klasgroep van 20 leerlingen uit het eerste tot zesde jaar uit al onze STEM-richtingen gaan de uitdaging aan om samen de leerkrachten mediawijzer te worden.

Rodeneuzenactie en radioprogramma

Het project loopt in samenwerking met de Rodeneuzenactie. Het is de bedoeling dat de leerlingen gedurende deze marathon ‘De XII mediawijze werken van VTI Deinze’ realiseren.

Een van de uitdagingen is dat de leerlingen zelf een twee uur durende radioshow maken, met getuigenissen en muziek gekozen door al de leerlingen van het VTI. Op zondag 10 november zijn we van 18 tot 20 uur live op Radio Tequila met een eigen VTI-Rodeneuzen-Mediashow. U kan dit live volgen op 106.2 FM (regio Deinze) en 107.8 FM (regio Aalter) of op www.radiotequila.be met smartphone, tablet of laptop. Je kan ook even langs gaan in de studio van Tequila in Bredestraat 107 in Petegem en dit live meemaken. Zo ondersteun je de rodeneuzenactie van VTI bij een drankje en een hapje.

Op woensdagvoormiddag 13 november neemt een aantal leerlingen deel aan het grootschalig onderzoek ‘De apestaartjaren’ in samenwerking met UGent. Dit onderzoek peilt naar het gebruik van sociale media bij jongeren.

Infoavond

‘Tot slot nodigen we al onze ouders uit op een infoavond ‘De digitale leefwereld van jongeren’ op donderdag 14 november om 19 uur in de studiezaal van onze school,’ besluit Wim Verstraete. ‘Mediaraven vzw is een pionier in het vertalen van de mogelijkheden van de digitale media naar het werken met jongeren. Ze brengen een stand van zaken. Hoe gaan jongeren om met digitale media? Wat betekent dat voor ouders, leerkrachten en jeugdwerkers? Wat mogen we verwachten in de nabije toekomst? Tijdens deze interactieve lezing nemen zij ons mee via een aantal cases, inzichten en voorbeelden en wordt uitgebreid geïllustreerd met cijfermateriaal uit het Apestaart-onderzoek van 2018.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 16 =