Emile Wallays brengt podcast ‘Die Gekleurde’ over Afrikaanse wielrenners in het peloton op Tequila

Emile Wallays brengt podcast ‘Die Gekleurde’ over Afrikaanse wielrenners in het peloton op Tequila

mei 29, 2021 Goal! Live 0

Emile Wallays, presentator van Goal! op zondagmorgen 8 – 10 u, brengt in zijn programma zijn eigen podcast ‘Die Gekleurde’ over Afrikaanse wielrenners in het peloton

In de afgelopen Tour de France van 2020 stonden slechts twee Afrikaanse wielrenners aan de start. Aan de start van de Giro d’Italia 2021 deden drie Afrikanen mee. In de Ronde van Spanje van 2020 bleef het aantal ook onder de tien, toen bleef het aantal steken op zeven. Blanke Afrikanen in het wielerpeloton zijn een zeldzaamheid, een zwarte Afrikaan is een unicum. In het afgelopen wielerseizoen 2020 reden slechts elf Afrikanen op 551 renners op het hoogste niveau in het profpeloton. Waarom blijft de komst van de Afrikaanse renner in het huidige wielerpeloton uit?

De podcastreeks bestaat uit drie afleveringen en is opgebouwd uit verschillende getuigenissen en informatie van betrokken personen zoals sportfysioloog Peter Hespel, wielerjournalist Carl Berteele, wielrenner Gosse van der Meer, Afrika-expert Stijn Vercruysse, ploegleider bij Trek-Segafredo Luc Meersman en ex-renner Serge Pauwels. Emile is student journalistiek en gaat op zoek welke oorzaken aan de basis liggen van de moeilijke doorbraak van de Afrikanen. Bovendien probeert hij ook mogelijke oplossingen aan te bieden voor het probleem.

Er is hoop voor het Afrikaanse wielrennen, maar momenteel is de kloof naar een Afrikaanse rondewinnaar nog te groot. Vele renners kampen met visumproblemen, een gebrek aan financiële middelen. Het wordt een werk van lange adem dat bovendien zijn tijd zal kosten.

De afleveringen kunnen op zondag 31 mei tussen 8 uur en 10 uur beluisterd worden op Radio Tequila via 106.2FM (regio Deinze) en 107.8 FM (regio Aalter) of via www.radiotequila.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 13 =