Up To Date van zondag 26 januari 2020

Up To Date van zondag 26 januari 2020

januari 27, 2020 0

 

Marc Simoens uit Sint-Martens-Latem is voorzitter van het toneelgezelschap ‘’t Lindecoulisken uit Wondelgem. Zij spelen het stuk “Horroscoop’, een dodelijke komedie van Rudy Soetewey en Staf Schoeters in een regie van Ludwig Ponnet. Ook actrice Sophie Dewispelaere kwam aan het woord.

Chris Verghote, centrummanager van Deinze Winkelstad vzw kwam vertellen over de Kunstmarkt Carré d’Art op zondag 2 februari en andere initiatieven. Deinze Winkelstad organiseert in KADE op zondag 2 februari van 11 tot 17 uur, in samenwerking met een aantal handelaars en partners een unieke kunstmarkt Carré d’Art waarbij belevenis centraal staat. Ook Radio Tequila is aanwezig en zendt live uit. “De sfeervolle kunstmarkt wordt een sterk thematisch evenement voor jong en oud. Kunstenaars (onder meer beeldhouwers, schilders en fotografen), circusartiesten, een klankenkabinet, karikaturisten, muzikanten, bands, food- en drinktrucks  zullen deels buiten en deels binnen in KADE aanwezig zijn”. Dankzij de verschillende partners, zoals Belcoprint, CreaLief, KADE, Platvvorm en Farm, komt er een gedifferentieerd aanbod rond kunst en cultuur, inclusief workshops en ateliers. Het concept is zo vorm gegeven dat Carré d’Art iedereen zal behagen”.

De eerste editie van de kunstmarkt had normaal moeten plaatsvinden op zondag 6 oktober 2019 op de Markt. Maar die moest op de valreep worden afgelast wegens extreem slechte weersomstandigheden die dag. Toen was er geen andere (overdekte) locatie beschikbaar en waren alle voorbereidingen getroffen. Om te voorkomen dat slecht weer opnieuw roet in het eten zal gooien, wordt nu beslist om het event te laten plaatshebben in KADE Podiumkunsten in Kalkhofstraat 25 in Deinze. Carré d’Art is gratis. De coördinatie ligt in handen van de stad Deinze, Art-Events en Deinze Winkelstad.

Plattelandsdichter Paul Demets brengt samen met de Cultuurraad van Zulte op zaterdag 1 februari “Het platteland in woord en beeld” en de presentatie van zijn poëziebundel “De aangelanden” in een goed gevuld programma waaraan tal van mensen meewerken om er een schitterende avond van te maken: Anne De Meulemeester, Peter Bral, Pol De Frene, Peter Lambert, Marieke De jonghe , Nikita Semjonova, Paul Demets zelf en Yves Van Durme die alles in goede banen zal leiden.

Paul kwam vertellen over hoe hij zijn vier jaar als plattelandsdichter beleefd, over de ontmoetingen en de ‘avonturen’ en over zijn grote liefde voor het platteland en zijn bewoners.

Pieterjan Corselis uit Harelbeke brengt zijn eerste single uit: ‘Als ze lacht’. Pieterjan Corselis is geboren Kortrijk op 24 juni 1986 en woont nu in Harelbeke. Hij nam de muziekmicrobe op zeer jonge leeftijd ( 10 jaar ) over van zijn grootvader die keyboards speelde. Pieterjan nam dit zonder enige notenkennis gemakkelijk over en speelde nummers na. Toen besliste hij om toch maar keyboardlessen te volgen in Kortrijk. Daarna voegde hij daar op 12- jarige leeftijd saxofoon aan toe. Hij studeerde dit aan de Stedelijke Muziekacademie afdeling woord en muziek te Harelbeke. Tijdens zijn middelbare opleiding studeerde hij aan de kunsthumaniora te Gent, waar hij saxofoon en piano koos.  Daarna deed hij verschillende optredens als backingzanger, pianist en saxofonist bij o.a. Coco Jnr, Born, Jan Schepens, Niels Destadsbader… Vervolgens volgde hij privézanglessen aan de Vocal Studio van Lien Fournier te Kortrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =