Up To Date van 9 mei 2021

Up To Date van 9 mei 2021

mei 10, 2021 0

Guido startte het programma met een ‘In Memoriam’ voor Norbert De Mey die ons afgelopen vrijdag helaas is ontvallen. Er werd een montage uitgezonden van het laatste bezoek van Norbert aan Radio Tequila en Up To Date op 28 februari jongstleden.

De eerste gast was Philip Van Grembergen. Hij is materiaalverantwoordelijke binnen de basketfusieclub LDP Donza. Hij is ook coördinator van het G-basketbal dat in september opstart. LDP Donza is een fusie van BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte. In september van dit jaar starten een G-werking. Zij focussen op jongens en meisjes van ongeveer 12 tot 20 jaar met een mentale beperking. Verdere informatie over hun project is te vinden in de nieuwe brochure “G-sport in Oost-Vlaanderen”. Ook Basketbal Vlaanderen en de stad Deinze zijn reeds van dit nieuw project op de hoogte. Sinds de sportieve fusie zijn zij de grootste basketbalclub van Oost-Vlaanderen geworden, en met het opstarten van G-basket willen zij nu ook de jongeren met een mentale beperking de kans geven om met deze leuke ploegsport kennis te maken!

Danny Diëgo gaat voor een cover: “Ik ga leven”. Vijf jaar lang heeft Danny Diëgo, één van de meest gefotografeerde modellen in NL & BE, met zijn vaste team Niels Lingbeek en Showfact vol passie zijn eigen producties uitgebracht. Eén van zijn laatste nummers “Lang Leve De Liefde” gaf hem zoveel liefde dat hij met zijn nieuwe release steevast het feestgevoel bij ieder van ons naar boven wil halen. Direct een goed gevoel van herkenbaarheid en feelgood op hoog niveau! Voor een nacht vol van romantiek en Spaanse klanken van muziek haalde Danny de mosterd bij een megaswingend nummer uit 2000! “IK GA LEVEN” – Rob Van Daal en vele anderen scoorden er een bom van een hit mee! Het origineel werd geschreven door Rinus Ponsen. 20 jaar later swingt dit nummer nog steeds en maakt Danny er een eigen pittige zomerse versie van.

Zoals elke week volgt om 11 u “De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Rudi Snauwaert uit Dentergem houdt een tentoonstelling in Huis De Leeuw te Machelen van 13 tot 23 mei, in de schaduw van het Roger Raveel museum. Het zijn collages, installaties en schilderijen. Reserveren voor de tentoonstelling is niet nodig, er mogen maximum 8 personen tegelijk in de exporuimte. Rudi Snauwaert begon op jonge leeftijd als cartoonist maar ontdekt later de kunst van de collage en stuit zo op een wereld van onbegrensde fantasie. Humor en surrealisme spelen een belangrijke rol in zijn werk en dat geeft een sterk nostalgische sfeer. Hij laat zich o.a. inspireren door beelden, boeken of magazines vanaf de jaren 1950 waarmee hij een totaal nieuwe wereld creëert door 2 of 3 verschillende afbeeldingen bij elkaar te plaatsen. Voor zijn installaties schuimt hij kringwinkels en rommelmarkten af op zoek naar bruikbare spullen. Tijdens de lockdownperiode is daar het schilderen nog bijgekomen. Het afgelopen jaar is Rudi aan de slag gegaan met verf en kwast. Een selectie van zijn abstracte, kleurrijke doeken en objecten zal eveneens te zien zijn op de tentoonstelling. rudisnauwaert@gmail.com ; Instagram & facebook : rudisnauwaertcollages

Het Meander Festival van Cultuurregio Leie Schelde is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie, twee muzikanten uit De Pinte. Kronkelend klassiek, een nieuw klassiek muziekfestival doet z’n intrede in de Cultuurregio Leie Schelde. Voor de eerste editie in 2021 wordt een gratis online concert georganiseerd die je de hele maand juni kan bekijken. Schrijf daarvoor in via www.meanderfestival.be.

Meander Festival brengt klassieke muziekbeleving van de bovenste plank naar de Cultuurregio Leie Schelde. Daarnaast wil het jonge aanstormende professionele musici een podium bieden en wil het klassieke muziek brengen bij jong en oud. Voor deze eerste editie in 2021 wordt een gratis online familievoorstelling georganiseerd voor alle inwoners van de Cultuurregio Leie Schelde. Je kan genieten van ‘Zwanenzang’, een verhaal verteld door Sarah Van Overwaelle en muzikaal begeleid door het Dimlichtensemble. ‘Zwanenzang’ vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabrielle en haar dementerende opa, die bij haar in huis woont. In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud.

Het festival trekt ook naar alle scholen en woonzorgcentra in de regio. Zo brengen zij jong en oud naar deze eerste editie van het festival. Voor de scholen bestaat er ook een lessenmap die ze kunnen gebruiken in de klas.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond. Stem af van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist als thema:: “Mama’s Dagje”

Ter nagedachtenis Norbert De Mey: Noa – Beautiful That Way

Nick Kamen (overleden 4 mei) – I Promised Myself

Spice Girls – Mama
Willie Nelson – Yesterday When I Was Young
Paul Simon – Mother and Child Reunion
Leonard Cohen – You Want It Darker
Joe Dolan – You’re Such A Good Looking Woman
Roy Orbison – Mama
Tavares – Heaven Must Be Missing An angel
Kris Kristofferson – Sunday Morning Coming Down
Abba – Does Your Mother Know
Chris Rea – I Just Wanna Be With You
Natalie Cole & Nat King Cole – Unforgettable
Dr Hook – Sylvia’s Mother
Bee Gees – More Than A Woma
Mama’s Jasje – Zo Ver Weg
John Lennon – Mother (start op 40”)
Black Eyed Peas – Hey Mama
Carole King – You’ve Got A Friend
The Weeknd – Save Your Tears
Frank Sinatra – The Way You Look Tonight

Verzoeknummer na Carlos Alleene (11u) – Randy Newman – You’ve Got A Friend In Me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =