Up To Date van 9 februari 2020

Up To Date van 9 februari 2020

februari 10, 2020 0

Katrien Lingier stelde het boek “Enjoy Brocante” voor met foto’s van trapauto’s van Torck en zij had het over de expo “Design op wielen” in Mudel. Het boek toont een hele collectie trapauto’s van Torck uit de collectie van Katrien en Peter, aangevuld met ander speelgoed. Op 16 februari opent in Mudel de expo “Design op wielen” waarin heel wat trapauto’s van Katrien en Peter zijn in opgenomen.

Kaat Geers werd vrijdagavond uitgeroepen tot  winnaar van de Publieksprijs op het sportreferendum 2019, dat voor het eerst plaats had in CC Leietheater. Er waren heel veel nominaties: die van beloftevolle jongere, beloftevol jongerenteam, G-sport, Recreatiesport, Sportvrouw, sportman, Sportclub en ook voor het eerst was er de Publieksprijs. De eerste winnaar hiervan werd Kaat Geers die de judosport beoefent. Ze is aangesloten bij Judoclub Nevele. Ze behaalde heel wat mooie prestaties in 2019. Ze werd uiteraard ook genomineerd als beloftevolle jongere maar werd tweede na Uwe De Waele (motorcrosser).

Pascal Ide uit Wontergem kwam op 25 januari 2015 zwaar ten val. Als bij wonder overleefde hij de val van 20 m hoog. Nu, bijna 5 jaar na datum was hij bij ons te gast in de studio en vertelde hij zijn hele verhaal. Pascal Ide was toen 27 jaar. Hij viel van het terras van het appartementsgebouw van zijn ouders in Knokke-Heist. Hij raakte daarbij zwaargewond en werd met de MUG-helikopter in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevlogen. Hij belandde in coma en werd dan verder in een kunstmatige coma gehouden. Hoe zijn revalidatie verder verliep en hoe zijn toestand momenteel is – vijf jaar na het ongeval- kwam hij ons persoonlijk vertellen in de studio.

Jelle Detavernier is de papa van Lio die lijdt aan de zeldzame ziekte Smith Maganis syndroom. Hij richtte een vzw op naar het gelijknamig syndroom, waarvan hij de voorzitter is.

Christian Lachaert van K & T club Sint-Hubert had het over zaterdag 16 februari en zondag 17 februari want dan wordt hun jaarlijks tornooi georganiseerd. In 2019 hebben ze gekozen om hun project een andere naam te geven. Ze spelen ze deze keer voor de gouden kaart & teerling in Deinze ’t land van Nevele. Voortaan zijn alle kaarters welkom, want hun club wordt verder uitgebouwd zodat men ook bij de club terecht kan om te manillen en te wiezen. Op zondagnamiddag is er ook een wafelbak in de cafetaria van zaal Ter Wilgen. Voor een Brusselse wafel met koffie betaalt u slechts €3 in voorverkoop. Tickets voor de wafels moeten dringend besteld worden want op is op! Info & reservatie via Christian 0473/72 61 39. Op vrijdag 8 maart komt Brigitte Balfoort in zaal Ter Wilgen voor de goede manierenshow. Weet iemand nog hoe het hoort? Gelukkig komt Brigitte Balfoort het geheugen opfrissen met haar ludieke maar leerrijke ‘Goede Manieren Show’! Journaliste en royaltywatcher Brigitte Balfoort is etiquetteconsultant bij de bekendste etiquetteschool van Europa. Goede manieren zijn even belangrijk als diploma’s!

Zoals elke week wordt het programma herhaald op maandagavond van 19 u tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze en op FM 107.8 voor de regio Aalter of op jouw smartphone, tablet of laptop via www.radiotequila.be .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + twaalf =