Up To Date van 8 maart 2020

Up To Date van 8 maart 2020

maart 9, 2020 0

 

William Van Brabander, secretaris van KVC Deinze vzw kwam langs in de studio. Het bestuur van Koninklijke Veloclub Deinze vzw stelde vorige week zondag 1 maart hun ploeg voor. Ten voordele van de jeugdwerking werden er ook enkele mooie prijzen verloot. De ploegvoorstelling werd afgesloten met een receptie.

Peter had een interview met de Schotse zanger Graig John Davidson. Het gesprek werd onderbroken met het nummer “Half Alive” en eindigde met “ Daydream One” beiden uit de nieuwste CD van Graig.

Roger Marlier en Robrecht Bothuyne kwamen de 75ste Danilith Nokere Koerse op 18 maart uit de doeken doen. Voorzitter Marc Van Cauwenberghe is reeds 58 jaar betrokken bij de organisatie, maar in juni doet hij afstand van het voorzitterschap. Het is nog zeer de vraag wat de gevolgen zullen zijn door het coronavirus. Maar op 18 maart zullen er normaal niet minder dan 12 worldtour ploegen aan de start staan in Deinze, inclusief Jumbo-Visma. De UCI vraagt wel extra maatregelen van de organisatie om het coronavirus buiten het peloton te houden. Elk zijn eigen balpen bijvoorbeeld. Op sportief gebied start Nokere Koerse al op zaterdag 14 maart met een wedstrijd voor internationale juniores. Op 18 maart wordt dan voor de tweede keer Danilith Nokere Koerse voor dames gereden tussen Deinze en Nokere. Het hoofdnummer is natuurlijk de wedstrijd voor mannen elite, die ook op 18 maart start op de Markt van Deinze omstreeks 12.30 u.

Schepen Trees Van Hove brengt op uitnodiging van Vrouw & Maatschappij Deinze een voordracht ‘Tresafric 2020’ op woensdag 11 maart om 19 uur. Trees Van Hove brengt reeds 20 jaar haar vakantieperiodes door in Senegal. Daar biedt ze als vroedvrouw hulp aan de bevolking en helpt ze de moeder- en kindersterfte terug te dringen. Deze ervaringen wil ze delen met iedereen. Ontvangst vanaf 19 uur. Start praatcafé om 19.30 uur. Nadien is er mogelijkheid tot het stellen van vragen en een afsluitend drankje. De toegang is gratis. Bij voorkeur inschrijven via delphine.vmdeinze@gmail.com of trees@deinze.be.

Zoals elke week kan je het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − acht =