Up To Date van 8 december 2019

Up To Date van 8 december 2019

december 9, 2019 0

 

Joren Blancqaert van de Jazzy Sunday was de eerste gast. De tweede aflevering van deze jaargang brengt Nabou. Muzikante Nabou Claerhout was er ook telkens bij tijdens de opvoeringen van Het Gezin Van Paemel in het Leietheater in Deinze. Ze luisterde het theater muzikaal op met haar trombone. Nu keert ze terug naar het Leietheater waar ze samen met haar band te gast is voor het tweede Jazzy Sunday-concert van dit seizoen. De Jazzy Sundays gaan dus niet meer door in de kelder van de bib maar in de kleine zaal van het Leietheater en dit op uitnodiging van vtbKultuur Deinze. Het concert start vanavond om 17 uur en de deuren openen vanaf 16 uur. Een ticket kost 8 euro. Zij zal er haar EP voorstellen. (die is online te beluisteren via Spotify. via
https://open.spotify.com/album/54DTXl96X0LpnR7uqtemIG?si=mM6QmwKVQ2aa6zNKZrOcjA

Dr. Vandesompele, kwam samen met José Lannoo en Luc Taelman naar de studio i.v.m. De Warmste Wandeling t.v.v. het CRIG-FONDS, het Gentse Kankeronderzoek. In samenwerking met Wandelclub Natuurvrienden Deinze organiseert CRIG in het weekend van 21 en 22 december een wandeling in twee etappes. Dag 1 wordt van het UZ in Gent naar Deinze, Palaesra (20 km) gestapt. In Deinze wordt een gezellig wintermarktje georganiseerd. Dag 2 gaat het vanuit Deinze richting Kortrijk tot aan de basis bij De Warmste Week (30 km). Sfeer, gezelligheid en warmte gegarandeerd daar. 2019 kan je dus sportief afsluiten én bovendien daarmee het Gentse kankeronderzoek steunen. In het kader van De Warmste Week van Studio Brussel slaan Cancer Research Institute Ghent (CRIG) en Wandelclub Natuurvrienden Deinze de handen in mekaar voor de Warmste Wandeling ten voordele van de vzw CRIG-fonds. De vzw CRIG-fonds werd eind 2018 opgericht met als doel fondsen te werven voor het Gentse kankeronderzoek aan UGent en UZ Gent.

Gina Buydaert, carrièrecoach en zaakvoerster Upendi, Michael Van Coppenolle, adjunct-directeur GO! Erasmusatheneum Deinze en Frederik Platteeuw van KMSK Deinze hebben samen met een plan dat de leerlingen blijkbaar enthousiast ontvangen hebben. Sinds dit seizoen en het huidige schooljaar hebben KMSK Deinze en GO! Erasmusatheneum Deinze immers de handen in elkaar geslagen om een kwalitatieve schoolse voetbalopleiding op poten te zetten. 17 leerlingen van de eerste graad volgen deze opleiding die vorm wordt gegeven door trainer Jarno Verheye. De ruime interesse heeft de ambities gesterkt om, zoals gepland, vanaf volgend schooljaar in elke onderwijsvorm vanaf het eerste tot en met het zesde jaar de voetbalopleiding aan te bieden. Upendi is de trotse partner van de Jeugdacademie van KMSK Deinze. Als zaakvoerster wil Gina Buydaert jongeren en volwassenen begeleiden op hun carrièrepad, zodat ze een evenwichtige loopbaan kunnen uitbouwen. Als rasechte Deinzenaar wil Gina met haar steun aan dit scholenproject bijdragen tot de ontwikkeling van de talenten van deze studenten. Upendi vind je in de Kortrijkstraat 15 in Deinze, naast restaurant Il Punto. Meer info over de dienstverlening van UPENDI vind je op https://upendi.be/

Jan De Smet uit Petegem helpt in zijn boek over Rik Van Looy de eeuwige wielerdiscussie uit de wereld over het in 1963 verreden WK in Ronse dat hij verloor tegen Benoni Beheyt en dat volgens Van Looy onrechtmatig verliep in de sprint. Jan De Smet laat in zijn nieuw wielerboek, samen met co-auteur Patrick Feyaerts, zijn licht schijnen op Rik Van Looy. In ‘Anni Horribiles 1963-1964: De val van een wielerkeizer’ schetst het duo frame per frame hoe Benoni Beheyt op het WK in Ronse in 1963 de gedoodverfde winnaar Rik Van Looy versloeg in de sprint. Vlaanderen stond toen op zijn kop en zelfs nu nog zullen sommige kenners ons ongelijk geven, maar Beheyt was volgens Jan De Smet de terechte winnaar. In zijn boek toont hij ons aan waarom.

Wie het programma zondagmorgen gemist heeft, kan dat nog goedmaken op maandagavond. Up To Date wordt dan opnieuw uitgezonden via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + tien =