Up To Date van 7 juni 2020

Up To Date van 7 juni 2020

juni 8, 2020 0

 

De eerste gast van deze aflevering was Wendy De Vos, zaakvoerder van eet-en koffiehuis La Luna, dat heropent op 15 juni als Brasserie Torck. Een mooi verhaal, een droom die waarheid werd….

Wim Lammertijn is conservator van MUDEL, dat sedert vrijdag weer open is. Design op Wielen wordt verlengd tot 5 juli. Van 26 juli tot en met 18 oktober 2020 slaan de drie beeldende kunstmusea aan de Leie — het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel), het Museum Dhondt-Dhaenens (in samenwerking met Sint-Martens-Latem) en het Roger Raveel Museum — opnieuw de handen in elkaar voor de intussen 7de editie van de Biënnale van de Schilderkunst. Het wordt een unieke combinatie van moderne en hedendaagse schilderkunst uit binnen- en buitenland, met toppers als Roger Raveel, Raoul De Keyser, Emile Claus, Chantal Akerman, Rik Wouters en Luc Tuymans, naast opkomende namen als Joëlle Dubois, Bendt Eyckermans en Sarah De Vos. De prachtige Leiestreek waar de drie musea gelegen zijn, nodigt uit voor een unieke daguitstap waarbij kunst en natuur hand in hand gaan. Het thema van dit jaar – Binnenskamers – geeft een nieuwe blik op de periode van opsluiting waarmee we allen te maken hebben (gehad) door het uitbreken van het coronavirus. De Biënnale treedt dit jaar ook buiten de muren van de musea en werkt voor het eerst samen met Sint-Martens-Latem om tentoonstellingen te organiseren op verschillende locaties in de gemeente, waaronder het Gust de Smet Museum en het Gemeentehuis. Biënnale van de Schilderkunst, Binnenskamers, 26 juli – 18 oktober 2020 in Museum Dhondt-Dhaenens, Mudel & Roger Raveel Museum.

In plaats van burgemeester Jan Vermeulen kwamen er deze week twee schepenen langs. Bruno Dhaenens wierp zijn licht op de heropening van de horeca. Norbert De Mey had het over de herneming van de sportactiviteiten en ook hoe Deinze het financiële plaatje van de coronacrisis denkt op te lossen..

Nathalie Lambrecht uit Nevele werkt voor het Europees Parlement. Hoe is het nu werken in coronatijden?

Het programma wordt zoals elke week herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online via www.radiotequila.be voor de smartphone, tablet of laptop. De Facebook Live kan ook nog bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 18 =