Up To Date van 7 februari 2021

Up To Date van 7 februari 2021

februari 8, 2021 0

Eva De Geyter Emile Wallays Sport en up to date

Voor deze ene keer moesten Emile, Paul & Eva Peter missen. Maar die had het programma voor hen wel volgepropt met interessante gasten.

Eerst kwam de Zultse cultuurschepen Michaël Vandemeulebroecke het RAVEEL2021 jaarprogramma uit de doeken doen bij Eva. De gemeente Zulte viert dit jaar immers de 100e verjaardag van hun ereburger Roger Raveel. Het volledige jaar staat in het teken van de kunstenaar met maandelijks een nieuwe activiteit opgebouwd rond Roger Raveel. De gemeente stelt een gediversifieerd jaarprogramma voor met wel 15 gemeentelijke Raveel-evenementen. Het programma werd samengesteld in samenspraak met verschillende lokale en bovenlokale actoren. Reeds voorbij is Raveeliana, een hommage aan Raveel op 17 januari. Dit muziekstuk werd door Bart Van Kerchove gecomponeerd en samen met An Hoorelbeke gebracht vanuit het Roger Raveel Museum, aangevuld met beelden van het werk van Raveel in het Machelse straatbeeld door de ogen van Alex Colpaert en Willy Nachtergaele. De overige activiteiten:

13.02 – 31.03 Raampoëzie: Gedichten in het straatbeeld
Vanaf half februari tot eind maart worden ramen van inwoners en handelaars over de volledige gemeente Zulte opgeleukt met Raveel-gerelateerde gedichten. 25.04 Erfgoeddag: Dauwtrip in het dorp van Raveel

07-09.05 Atelier in beeld: Op bezoek bij kunstenaars

30.05 ‘Het web van omtrek’: Voorstelling dichtbundel P. Demets, Olsenaar Paul Demets stelt dit jaar zijn nieuwe dichtbundel ‘Het web van omtrek’ voor. Een dichtbundel met gedichten geschreven bij werken van Roger Raveel. In samenwerking met de cultuurraad zal dichter Paul Demets ook in eigen gemeente zijn nieuwe bundel voorstellen voor het publiek.

21.06 – 21.09 Zomerzoektocht: Ontdek Zulte en Gent met Davidsfonds

10-11.07 Roger Raveel 100: Feest aan de Leie

15.07 – 29.08 Fototentoonstelling: ‘Raveel 100’

15 juli 2021 zou Roger Raveel 100 worden. Ter ere hiervan brengt Zulte 100 foto’s samen rond Roger Raveel. Via de fototentoonstelling wil men kennis laten maken met de figuur Raveel.

19.08 World Photo Day: Workshops door J. Van Daele, World Photo Day wordt aangegrepen om Machelen in beeld te brengen. Er worden 2 workshops aangeboden: 1 voor amateurfotografen en 1 voor smartphone-fotografen. Iedereen met interesse in fotografie is welkom.

11-12.09 Open Monumentendag: Raveelkapel opent de deuren, Tijdens het weekend van Open Monumentendag opent de Raveelkapel in de Posthoornstraat in Machelen de deuren voor het grote publiek.

31.10 Wouter Berlaen solo: ‘Oltijd blijv’n goan’, Zulte verwelkomt lokaal talent Wouter Berlaen. In het verleden bracht hij al eens een lied ter ere van een verjaardag van Roger Raveel. N.a.v. de viering van de 100e verjaardag van de kunstenaar nodigt Zulte samen met de cultuurraad de muzikant opnieuw uit.

01.11 Reveil: Ode aan de overledenen

21.11 Kunstendag voor kinderen: Later word ik kunstenaar, Tijdens Kunstendag voor kinderen dompelt Nanoe Carremans kinderen onder in de wereld van Roger Raveel.

25.11 Week van de smaak: Theedegustatie met hapjes,

December= Slotevenement: Afsluiten van een feestjaar,

Tussendoor was er een telefonisch interview met Kathleen Callewaert van het datingbureau Soulmate4life, Kathleen Callewaerts van het datingbureau Soulmate 4life laat Valentijn niet zomaar passeren. Zeker na een geslaagd Kerstevent. Speciaal voor singles is er nu een online Valentijnsevenement. Door het nieuwe normaal is er meer nood aan connectie en verbinding. Soulmate4life gunt iedere single die warmte, liefde en romantiek. Ze wil de liefde laten bloeien. Nu zaterdag 13 februari om 19.45 uur.  www.events.soulmate4life.be

Emile mocht vervolgens die andere schepen van cultuur Rutger De Reu van Deinze interviewen. De stad Deinze, het Leietheater en Radio Tequil zetten deze week de Belgische muziek en de Deinse muziekscene in de kijker ter gelegenheid van de Week van de Belgische Muziek, Van 8 tot 14 februari organiseren VI.BE en VRT, samen met diverse culturele spelers, deze Week van de Belgische muziek. Ook de stad Deinze biedt vanuit het Leietheater – met stuwende kracht Christophe Blomme – een resem activiteiten aan met een ferme brok Belgische muziek en een duik in de geschiedenis van de Deinse muziekscene. Christophe deed een oproep bij 6 diverse groepen om hun Belgische playlist op te stellen. Zo stelden het ziekenhuispersoneel, muziekcafé Elpee, Deinse jeugdverenigingen, vrijwilligers van de stad Deinze, Deinse muzikanten en Deinse socio-culturele verenigingen hun eigen Belgische playlist samen. Radio Tequila laat dagelijks tussen 18 en 19 uur een selectie uit deze playlist-van-de-dag horen. Er zal dan ook een vertegenwoordiger uit die groep of vereniging geïnterviewd worden. Uit deze zes playlists zal een TOP98 (zie het postnummer van Deinze en Nevele) worden samengesteld en uitgezonden op zondag 14 februari vanaf 12 uur. Elke Deinzenaar kan stemmen op zijn/haar favoriete Belgische nummer via de website van het Leietheater. Stemmen kan van maandag 8 tot vrijdag 12 februari.

Er komt ook een Hometown of Music-Expo via affiches, platenhoezen, flyers, enz. Dit gebeurt via een raamexpo aan de Brielstraat in Deinze. Ook bekende Deinzenaren steunen de Belgische muziek, Dit gebeurt vanuit het atelier van kunstenaar Stief Desmet.

Er komt ook een muzikale roadtrip doorheen Deinze waarbij dagelijks om 19 uur een gekende Deinzenaar met een hart voor muziek een ode aan haar/zijn ultieme nummer van Belgische makelij breng via de Facebook van het Leietheater.

Net na 11 u hoorde je een nieuwe aflevering van De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Eva kreeg dan de burgemeester van Deinze Jan Vermeulen aan tafel. Hij bracht een update van de coronatoestand in Deinze en nieuws over de vaccinaties. Hij beantwoordde vragen als ‘Hoe zit het met het aantal COVID -besmettingen in onze stad?’, ‘Wat mag en kan er tijdens het krokusverlof als ontspanning voor de jeugd?’, ‘Is de Brielpoort klaar voor de vaccinaties? of ‘Wanneer gaan de vaccinaties van start?’

De rij gasten werd afgesloten door Hans Van Daele. Deze Deinzenaar is aroma- en voedingstechnoloog, Hij heeft niet stil gezeten sinds zijn eerste gin op basis van Belgische wijndruiven in 2019 op de markt kwam onder de naam Bel’Uva. Een gin waarbij verscheidene botanicals gecombineerd worden met een Belgische wijndruifsoort (Muscaris, Pinot Blanc of Cabernet Noir). Een samenwerking met het Limburgse wijndomein Hoenshof in Borgloon, waarbij lokaal en duurzaam centraal staan, zorgt voor kwalitatieve eindproducten en resulteerde dan ook begin 2020 in een World Gin Award in London voor hun Bel’Uva gin Muscaris.
Ondertussen verwelkomen ze ook hun eerste Belgische blauwe druivengin in het gamma op basis van Cabernet Noir. Naast hun gins op basis van wijndruiven, werd ook een vermout gecreëerd op basis van Italiaanse wijndruif Barbera d’Asti DOCG met een Belgische touch door typische lokale kruiden en hopsoorten toe te voegen. Binnenkort verwachten ze ook hun non-alcoholische variant van deze vermout. https://beluva.be/en en www.instagram.com/beluva_drinks.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Wegens technische problemen is de heruitzending verschoven naar morgenavond dinsdag 9 februari, op hetzelfde uur.

De muziekkeuze lag ook deze keer weer in handen van Roland. Hij koos als thema “Tournée musicale”, maar er kwam ook een kleine hommage aan de deze week overleden Kris De Bruyne.

Kris De Bruyne (+ 03/02/2021) – ‘s Nachts Als Het Donker Wordt

Alexander Curly – I’ll Never Drink Again
Joe Harris – Drink Rode Wijn
Tom Waits – A Piano Has Been Drinking
Thin Lizzy – Whiskey In The Jar
Eagles – Tequila Sunrise
Zjef Vanuytsel – Houten Kop
UB 40 – Red Red Wine
Ferre Grignard – Drunken Sailor
Rory Block – Lovin’ Whiskey
Bots – Zeven Dagen lang
The Champs – Tequila
The Dinkie Toys – The Sweetest Hangover
Nancy Sinatra – Summer Wine
Rupert Holmes – Escape
Eric Burdon & War – Spill The Wine
Elkie Brooks – Lilac Wine
The Andrew Sisters – Rum and Coca Cola
Spinvis -Limonadeglazen Wodka
Nick Cave – Lazarus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =