Up To Date van 6 september 2020

Up To Date van 6 september 2020

september 7, 2020 0

 

Voorzitter van KMSK Deinze Denijs Van De Weghe en burgemeester van Deinze Jan Vermeulen hadden het over het fantastische (bouw)project van de voorzitter, de min of meer gemiste start van SK Deinze en een vooruitblik op de match van volgende week tegen RWDM op zaterdag 12 september om 20.45 uur. Daar is het publiek weer toegelaten, coronaproof natuurlijk. Een hele opdracht.

De burgemeester had het ook over het reuzenrad van 40 m hoog dat 4 weken lang in Deinze op het Sint-Poppoplein komt vanaf 16 oktober. Het telt 24 gondels en heeft een kostenplaatje van 40 000 euro.

Nele Boey is 26 jaar en finaliste Miss Elegance 2021. Zij kwam all the way uit Oudenburg naar de studio aan de Bredestraat.

Luc Bauters en Roland Luttens zijn mede-organisatoren van de Open Monumentendag van 13 september. Elk jaar wordt met Open Monumentendag een deelgemeente in de kijker gezet op het vlak van onroerend erfgoed. Dit jaar is dit Merendree. Deze deelgemeente telt vele mooie hoekjes en interessante gebouwen. Niet minder dan 17 bezienswaardigheden zijn verbonden via een bewegwijzerde fietsroute van 12 km. Op zondag 13 september kan men langsheen de 17 halteplaatsen fietsen. Op zes plaatsen krijg je ook uitleg van een gids. Dankzij de familiezoektocht worden ook kinderen uit de lagere school geprikkeld. Het parcours voert je langs wegeltjes, beken, meersen, akkers, bulken en nog veel meer tussen het Schipdonkkanaal en de Oude Kalevallei. Prachtige natuur en interessante gebouwen duiken achter elke hoek op. Zo vallen de talrijke kapelletjes op, tekenen van volksdevotie die mee het karakter van het dorp bepalen. Maar ook herenhuizen, dorpswoningen en zelfs een kasteel staan op het programma. Op 17 halteplaatsen staan er van 4 september tot eind september tijdelijke infopanelen. Zo proberen ze de geïnteresseerde bezoeker niet alleen op zondag 13 september informatie te verschaffen, maar kunnen de bezoeken gespreid worden in de tijd. Op Open Monumentendag start je de fietstocht het best aan de Sint-Radegundiskerk op Merendreedorp. Dat kan tussen 10 en 18 u. Gratis fietsbrochure zijn te verkrijgen vanaf 4 september bij de dienst cultuur en evenementen in het Leietheater, de dienst toerisme aan De Leiespiegel en het oud-gemeentehuis in Nevele en op 13 september aan de kerk in Merendree. Er zijn gidsbeurten aan de kerk, Driesseiken, kasteel Ter Wallen, Huis Standaert, monument della Faille en de gemeentelijke boomgaard, maar om coronaredenen moet je hier wel vooraf voor inschrijven via www.deinze.be/openmonumentendag.

Kwam Nele Boey uit Oudenburg naar de studio, Axelle Fleurbay, finaliste Miss Benelux Beauty, komt zelfs helemaal uit Lier. Ze staat voor meisjes die niet echt voldoen aan de cliché-regels. Vooral de “kleinere” meisjes komen dikwijls niet aan hun trekken. Met haar deelname wil ze haar doorzettingsvermogen tonen, haar inzet en wilskracht om haar droom te realiseren. Ze wil haar campagne op allerlei manier openbaar maken. Daarom is ze ook te gast in Up To Date en maakt ze zelfs de verre verplaatsing hiervoor.

Het programma kan zoals elke week opnieuw beluisterd worden op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online op de smartphone, tablet of laptop via www.radiotequila.be.

De muziekkeuze van Roland stond in het teken van de Tour de France, hieronder de playlist. Misschien wil je wel voor deze muziek alleen al (nog eens opnieuw) luisteren.

ZAZ – Paris Sera Toujours Paris

Lucille Starr – The French Song
Gilbert Bécaud – Je Reviens Te Chercher
Noir Désir – Le Vent Nous Portera
Charlotte Julian – Fleur De Provence
Patrick Bruel – Casser La Voix
Eric & Stone Charden – L’ Aventura
Julien Clerc – Ce N’est Rien
Françoise Hardy – La Maison Ou J’ai Grandi
Bourvil – Salade de Fruits
Petula Clark – Chariot
Jean Ferrat – La Montagne
Claudia Sylva – J’ ai Pleuré
Daniel Guichard – La Tendresse
Viktor Lazlo – Canoë Rose
Michel Sardou – En Chantant
Vanessa Paradis – Joe Le Taxi
Johnny Halliday – Pour Moi La Vie Va Commencer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 4 =