Up To Date van 5 september 2021

Up To Date van 5 september 2021

september 7, 2021 0

Nico Blomme en Frederik Vandierendonck van de Gottemse Schutters hadden geen kleiduiven en ook geen geweren meegebracht naar de studio. Die kunnen jullie wel bewonderen ter gelegenheid van het kleiduifschieten op 11 en 12 september in Gottem. De Gottemse Schutters brengen na de geslaagde eerste editie weideschieting met 700 deelnemers vorig jaar, nu een tweede organisatie kleiduifschieting op een grote(re) weide van 60000m² te Gottem. Het aantal schietstanden wordt verdubbeld en men verwacht dus ook opnieuw duizenden kleiduiven. De vereniging werd pas begin vorig jaar 2020 opgericht. Het bestuur van de sportvereniging de Gottemse Schutters bestaat uit Frederik Vandierendonck en Marijke T’Hooft van Bakkerij Willy samen met Nico Blomme, Jozef Vandierendonck en Herwig en Kristof Goeminne. Ook wie nog nooit aan kleiduifschieten gedaan heeft kan het nu komen proberen en dat volledig gratis.

Heleen Vullers is de nieuwe communicatieverantwoordelijke van de gemeente Zulte. Peter had het met Heleen over haar job als communicatieverantwoordelijke van Zulte. Over haar vroegere job. Over het belang van communicatie in een gemeente/stad….En over haar ambitie en nog veel meer…..

Luc Levrau, ooit de rechterhand van Roger Raveel, had het over de Raveelkapel in Machelen. Die wordt opengesteld ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 11 en 12 september. Op zaterdag zijn er vooral geleide bezoeken en op zondag 2 geleide bezoeken, om 10 en 17 uur, en vanaf 11 tot en met 17 uur, kan iedereen langskomen voor een vrij bezoek met een doorlopende videovoorstelling over het ontstaan van de kapel en de realisatie van de kunstzinnige vormgeving van de Religie van het Leven. Het is een organisatie van Cultuur Machelen in samenwerking met de Geschied- en Heemkundige Kring Zulte en het R. Raveel.Museum. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Directeur van Veneco Sofie Vandelannoote weet alles over de uitbreiding van bedrijventerrein De Prijkels. Het bedrijventerrein is nu zo goed als afgewerkt. Heel wat bedrijven namen reeds hun intrek in hun nieuwe bedrijfsgebouw of zijn volop aan het bouwen. Het bedrijventerrein is doorheen de jaren veranderd en er staan nog dingen op de planning. In de zomer van 2018 verwelkomden zij het eerste bedrijf van de uitbreiding van De Prijkels. In 2019 waren dat er al 13. En op 2 september werden er nog eens 12 bedrijven voorgesteld.

Luc Bauters is een vast gezicht in Deinze als het over de Open Monumentendag gaat. Dit jaar op 12 september is het thema ‘boerderijen en boerenwegels in Vinkt en Zeveren’. Elk jaar plaatst men met Open Monumentendag een deelgemeente in de kijker op het vlak van onroerend erfgoed. Dit jaar laten ze zelfs twee deelgemeenten schitteren: Vinkt en Zeveren. Op zondag 12 september kan je enkele onroerend erfgoedparels ontdekken via een bewegwijzerde fietsroute van 17 km die de bezienswaardigheden verbindt. Je fietst langsheen tien halteplaatsen. Op zes plaatsen krijg je tussen 10 en 18 uur uitleg van een gids.
Op andere plaatsen krijg je meer informatie via QR-codes. De QR-codes worden vanaf 4 september geplaatst en blijven hangen tot eind september. Zo kunnen de bezoeken gespreid worden. De fietstocht brengt je langsheen heel wat trage (smalle) wegen en laat je genieten van veel natuurschoon, maar ook heel wat hoeves. Een overzicht van de bezienswaardigheden (halteplaatsen):

– Landschapsboring, Schave ter hoogte van de Zeverenbeek: om het landschap te begrijpen, moeten we soms ook in de aarde kunnen kijken. Hier krijg je de kans ervoor!
– Zeverenbeekvallei, ter hoogte van Zeveren Planke kant Deinze: Natuurpunt tussen Leie en Schelde geeft meer uitleg over dit natuurgebied en de geschiedenis van ‘de Planke’.
– Hoeve Juul Claeys, Zeverenbeekstraat 11: kunstenaar Juul Claeys bewoonde dit hoevetje sinds de jare n ‘60, samen met zijn gezin. Hij voegde een duiventoren toe, als toegang tot zijn atelier.
– Kapel Broeklos, Izegemstraat 35: een eerste pareltje van volksdevotie met QR-code.
– Kapel Gellingestraatje, Izegemstraat 139: een tweede kapelletje met QR-code.
– Kapel Onze Lieve Vrouw van Bijstand, Izegemstraat 112: het derde kapelletje met QR-code.
– Hof Vanackere, Lammekesstraat 3: de site is in volle restauratie waarbij de erfgoedwaarden niet uit het oog worden verloren.
– Goed Ter Borcht, Aarseleweg 99: ook hier krijgt de boerderijsite een nieuwe invulling, met respect voor de erfgoedwaarden.
– Hoeve della Faille, Groendreef 1: hoe je een boerderijsite met respect voor de erfgoedwaarden opnieuw kan gebruiken, zie je hier.
– Kapel Sint-Antonius, Heerdweg 59: een laatste kapel met QR-code.
De gratis fietsbrochure is verkrijgbaar bij de dienst cultuur en evenementen in het Leietheater, de dienst toerisme in dienstencentrum Leiespiegel en in het gemeentehuis Nevele. Het parcours met de stopplaatsen kan je downloaden op www.deinze.be/openmonumentendag.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Thank You For The Music…”

ABBa comeback – Thank You For The Music

Trio Hellenique – Zorba (Sirtaki)

Gilbert Bécaud – C’ est En Septembre

Cindy und Bert – Immer Wieder Sonntags

ABBA  (nieuw) – I Still Have Faith In You

Neil Diamond – September Morn

Christophe Mae – Y’ a Du Soleil

Jean Bosco Safari – Summer’s Almost Gone (aanvraag Cat)

Joe Cocker – When A Woman Cries

Balthazar – Linger On

Dire Straits – Ticket To Heaven

The Killers – Human

David Bowie – Let’s Dance

Taylor Swift – Betty

ABBA – The Day Before You Came

Blue Blot – Irs Blues

Karin Kent – Dans Je De Hele Nacht Met Mij

Augustine – Summer Wine

Michèle Torr – Emmene Moi Danser Ce Soir

Ellie Goulding – How Long Will I Love You

Patricia Kaas – If You Go Away

Jane Birkin – L’ Aquoibonisse

na Carlos : Leonard Cohen – In My Secret Life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 11 =