Up To Date van 5 januari 2020

Up To Date van 5 januari 2020

januari 6, 2020 0

(Oud-) Tequila Medewerker Roeland De Trazegnies regisseert “INSTINCT” in zaal Palace op de Markt in Deinze. Dit is de theaterversie van een Amerikaanse film noir, gebaseerd op een misdaadroman uit 1935. Verwacht je aan deukhoeden en maatpakken wanneer Walter Neff, het hoofdpersonage, samen met de femme fatale op wie hij verliefd werd, een moord beraamt in de hoop een levensverzekering te incasseren. Avondvullend theaterplezier met een verrassend-spraakmakende scenografie. Roeland werkt bij deze regie samen met de bekende Deinse kunstenaar Stief Desmet, die voor decor en enscenering zal zorgen. Benieuwd naar al de creatieve vondsten? Reserveer je plekje op een van de 5 voorstellingen.
Regisseur: Roeland De Trazegnies en Scenograaf: Stief Desmet
Acteurs: Franky Bakeland, Kris Bakeland, Eva Degeyter, Christ’l Detavernier, Silvie Detavernier, Kris Mattheeuws, Thomas Planckaert, Timothy Van Wonterghem, Andy Vereecken, Judith Verzele, Wesley Wanseele
Algemene leiding: Sophie Caluwe, Hilde Schoors
Speeldata: 18, 24, 25, 31 januari en 1 februari

Carlos Alleene kwam een nieuwe reeks ‘Een uur cultuur’ voorstellen, in het voorjaar, met opnieuw drie spraakmakende culturele gasten in Leietheater. In 2016 ging de lezingenreeks ‘Een uur cultuur’ van start. Carlos Alleene en Yves Van Durme gingen tijdens deze reeks al in gesprek met spraakmakende gasten van diverse culturele achtergrond. Ook in het voorjaar van 2020 wordt de succesvolle reeks verdergezet. Er zijn opnieuw drie spraakmakende Vlamingen uitgenodigd voor een boeiende babbel in Leietheater: Bart Stouten, Pascale Verbeken en Jan Smets.

Zondag 2 februari – Bart Stouten: Klara luisteraars kennen zijn stem van Klassiek Leeft!, het ochtendprogramma dat Bart Stouten presenteert op de klassieke muziekzender.

Zondag 8 maart – Pascal Verbeken: Pascal Verbeken (1965) studeerde Germaanse filologie aan de UGent en staat bekend als Wallonïekenner. Hij was achtereenvolgens redacteur van De Standaard en Humo, als freelancer schreef hij voor Knack en De Morgen.

Zondag 19 april – Jan Smets: Op zijn achtenzestigste debuteerde Jan Smets, eregouverneur van de Nationale Bank met ‘Theater’. Een onvervalste whodunit die hij voor zijn vrouw schreef, maar voordien niet uitgegeven raakte. De liefde voor de literatuur heeft hij van zijn vader die als journalist ook enkele romans heeft geschreven. Zijn moeder was een enorme fan van Agatha Christie. Dankzij ‘Theater’ kreeg Smets de vraag om zijn visie op de financiële wereld neer te schrijven. In ‘Economie en het goede leven’ heeft hij het o.a. over de rol van de Europese Centrale Bank, het creëren van jobs, de sociale zekerheid, enzovoort.

Praktisch : Wanneer? Zondag 2 februari, 8 maart en 19 april 2020 om 11 u.
Waar? Leietheater, Brielstraat 8, 9800 Deinze
Toegang? Gratis, vooraf reserveren via www.leietheater.be/tickets aanbevolen

Robbe Dierck, Nicolas De Visscher en Kevin Van den Driessche kwamen “Saturday Boogie Night” op 18 januari in Gent voorstellen. “Met wat vrienden kregen we het gekke idee een feest te geven voor onze ouders – of toch die doelgroep (40+)! We hebben het ‘Saturday Boogie Night’ gedoopt – een lichte knipoog naar de filmklassieker uit de jaren ’70. Gasten van eind de 20 die een funky “Golden Years” dansfeest organiseren voor 40+ ……want, ons ouders dansen graag, maar waar gaan ze nog heen vandaag de dag om eens die beentjes los te gooien? We deden de test op 25 mei op een privé editie – en die was geniaal! Op 18 januari doen we een openbare editie in het Bond Moyson gebouw op de Vrijdagmarkt in Gent. Indien succesvol willen we dit concept uitrekken naar andere steden. Hier alvast het Facebook event: www.facebook.com/events/902013803533807/ .

Op maandagavond wordt telkens Up To Date herhaald. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 7 =