Up To Date van 4 oktober 2020

Up To Date van 4 oktober 2020

oktober 5, 2020 0

Regio Schelde & Leie versterkt je veerkracht: Dr. Matthijs, voorzitter Zorgraad Schelde-Leie en Huisartsenkring, en Filip Vervaeke, o.a. Deins schepen Gezondheidszorg-preventie (Logo Gezond +/ Drugpreventie) vertelden over de samenkomst aan rotonde De Vierschaar in Deurle, een kruispunt in de regio Schelde-Leie. Er werd aandacht gevraagd voor de veerkracht van de burgers en zorgverleners. Logo Gezond+ en de Zorgraad van Schelde-Leie doen dit n.a.v. de 10-daagse van de geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) en de Werelddag Geestelijke Gezondheid (10 oktober), samen met de gemeentebesturen van Sint-Martens-Latem, Deinze, Nazareth, Zulte en De Pinte. Ze nodigen iedereen, van burger, handelaar tot zorgverlener, uit om positieve spreuken in het straatbeeld, ramen of plexischermen te plaatsen. Ook corona-getinte spreuken zullen zichtbaar zijn. Dit als positieve en hoopvolle nood in deze bijzondere tijden. Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht, ga voor (online) ontmoeting en verbinding, want… ‘#Samen Veerkrachtig’ Het is een actie van Eerstelijnszone Schelde en Leie, Logo Gezond+ vzw en de 5 lokale besturen van Deinze, Sint-Martens-Latem, Zulte, De Pinte en Nazareth. Centrum ‘De Vierschaar’ krijgt spreuken; In de buurt. Ook wachtzalen van zorgverleners krijgen spreuken (apotheker, huisarts..). Positieve betogingsborden met spreuken worden in de grond geklopt; of een bushokje krijgt positieve spreuken.

Kara Verfaillie (21 j) uit Wevelgem is één van de veertien finalistes voor de verkiezing van Miss Benelux Beauty op 14 november. Door de coronacrisis werd de finale van 18 juli uitgesteld naar 14 november. Dit vindt plaats in Trax in Roeselare. Drie jaar geleden nam ze voor het eerst deel aan een missverkiezing.

Camille Joliet en Camille Fiers van de leiding van de oudste groep in de scouts, de JIN, gaan op zoek naar sponsoring in coronatijden.  De JIN moet dit jaar op een alternatieve manier op zoek gaan naar sponsoring voor hun buitenlands kamp in de zomer van 2021. Zij doen een warme oproep naar sponsoring en vertellen over hun activiteiten bij de scouts.

Conny De Spiegelaere, Deins schepen van Sociale Zaken en Welzijn, Woonzorg- en Zorgbedrijf en Senioren brengt nieuws over Elfdorpen. Op 2 oktober vond er een persconferentie plaats over een grote verandering op de site Elfdorpen. Die verandert van naam in Zeventiendorpen. Naast de naamswijziging wordt er ook een heuse campagne gevoerd met een retrobus gedurende twee weken in de 17 dorpen van Deinze.

Olivier Van de Vijver van het reisbureau X-perience over reizen in COVID –tijden en over de bestemming Namibië. Over de heropstart van de reizen en over exclusieve reizen en incentives.

Voorzitter van de Koninklijke Bakkersbond Deinze Luc Welvaert over ‘ De week van de Appel en Peer’. De Bakkersbond Deinze organiseert tussen 5 en 12 oktober de Week van de Appel en de Peer. De bakkersvereniging vraagt zijn leden, en dat zijn er meer dan 60, in die week zoveel mogelijk met appels en peren te werken. Elke bakker kan zijn eigen creativiteit botvieren. Om de actie te ondersteunen werden mooie posters gemaakt door Dossche Mills. Alle deelnemers kunnen een poster in hun winkel hangen. Op de FB-pagina van de bakkersbond vindt men alle deelnemende bakkers.

Deze aflevering van Up To Date was de laatste voor Roland Aerssens als presentator. Volgende week neemt Radio Tequila en het team van Up To Date van hem in schoonheid afscheid.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland had deze keer als thema “Geliefden”

James Blunt – Goodbye My Lover

The Cure – Just Like Heaven
Roy Orbison – You’re The One
The Doors – Love Me Two Times
Cliff Richard – Angel
Gary Moore – Picture Of The Moon
Mark Selby – A Whiter Shade Of Pale
Regi & Camille – Vergeet De Tijd
London Grammar – Wicked Game
Nea – Some Say
Robbie Williams – Dream A Little Dream Of Me
Oscar Benton – Bensonhurst Blues
Abba – The Day Before You Came
Bryan Ferry – It’s A Hard Rain …
Zucchero – Baila Me
Romy – Lifetime
Petula Clark – Chariot

Fotoreportage van de persconferentie over Zeventiendorpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 12 =