Up To Date van 4 augustus 2019

Up To Date van 4 augustus 2019

augustus 5, 2019 0

 

David Bekaert en Jonas Strobbe kwamen vertellen over hun deelneming aan de Dodentocht in Bornem, ten voordele van ‘Kom op tegen kanker’. David en Jonas zijn bestuursleden bij sfeergroep 818 van KMSK Deinze. Hun organisatie staat al jaren in voor sfeeracties en evenementen in en buiten het stadion. Samen met de vier andere bestuursleden doen zij hun uiterste best om iedere wedstrijd met zoveel mogelijk publiek en lawaai achter SK Deinze te staan.

In de loop der jaren hebben ze afscheid moeten nemen van een aantal mensen, zowel binnen als buiten de club, als gevolg van de slopende ziekte genaamd kanker. Eind vorig seizoen begon het idee te leven om vanuit hun 818 groep een steentje bij te dragen. Niet alleen uit respect voor de vrienden en familie die ze verloren zijn, maar ook voor alle mensen die dagelijks nog in volle strijd zijn tegen deze vreselijk ziekte. Concreet is het dus de bedoeling om zo’n groot mogelijk bedrag samen te krijgen voor het Kankercentrum U.Z Gent en de bijhorende palliatieve eenheid. Dit is een uitdaging die ze zichzelf hebben opgelegd. Vooral ook om te tonen dat niks onmogelijk is, zolang je er in gelooft en het beste van jezelf blijft geven. Hetgeen zij gaan proberen is maar een peulschil in vergelijking met wat al die mensen dagelijks meemaken en moeten tegen vechten.

Zij wandelen niet in kledij van KMSK Deinze, maar zouden een t-shirt willen laten maken met een aantal van hun grootste sponsors op, alsook het goede doel waar ze het voor doen. Het Kankercentrum U.Z Gent dus. Ze doen dus een warme oproep aan iedereen om een kleine of grote bijdrage te leveren. Alles is van harte welkom, help hen deze mensen een hart onder de riem te steken. Neem zeker ook eens een kijkje op hun profielen op Facebook, hier kan je de link naar de krantenartikels ook terugvinden. Hun actie kan je steunen door een bedrag over te maken naar KMSK Deinze BE26-0016-0946-5729 met vermelding van “Actie 818 – Dodentocht 2019”

Roger Van Bockstaele is met zijn 96 jaar de oudste actieve gids van Gent en een levende legende. Roger is al met pensioen sinds 1983 maar is altijd blijven gidsen. Hij doet dat nog bijna wekelijks. Van Bockstaele woont sinds 1950 in het Patershol waar hij ook 27 jaar lang deken was. Het Patershol zag er toen nog volledig anders uit. Volgend weekend zijn er de Patersholfeesten.

Jim Cain, alias Michiel Vaernewijck, is een singer-songwriter uit het Gentse, die een nieuwe single uitbracht: “Restless Hearts”. Jim Cain is eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Bowie en Neil Young. Hij greep in 2011 voor het eerst naar een gitaar. Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst… met een gezonde portie zelfrelativering. Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen oude folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, wil hij ook heel wat eigen verhalen vertellen. Jim Cain verzorgde al tweemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelde de voorbije jaren shows in Gent, Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen en Brussel op plekken als café de loge, Muzikantenhuis, La Porte Noire
alsook festivals als Klinkeroever en de Paulusfeesten in Oostende. Booking: contact@jimcain.be.

Jeroen Rozendaal is freelance Project Manager maar ook fotograaf onder de naam “Vue”.  Hij was vergezeld door Veerle De Rouck van Het Groene Huis en Glenn De Cuyper van Immosee. Jeroen vertelde over zijn job maar vooral over zijn passie in bijberoep, fotograaf. Er is een samenwerking tussen Glenn De Cuyper en Veerle De Rouck. Zij zetten jouw immobedrijf in de kijker met virtual tours, drones en een softwarepakket. Enige jaren terug waren virtual tours enkel mogelijk voor grote bedrijven. Tijden veranderen!
De virtuele wereld wordt alsmaar toegankelijker. Zij willen dan ook graag hun expertise aan iedereen doorgeven, zodat men zelfstandig aan de slag kan. Veerle De Rouck is zaakvoerder Het-Groene-Huis, mensen en hun zaak helpen groeien… daar is zij al jaren gepassioneerd mee bezig. Mee zijn met je tijd en zorgen dat je gezien wordt. Voor zijn op de concurrent, onderscheidend zijn.
Dat is exact wat zij willen bereiken met Immosee. Vanuit het gevoel en de emotie, toegevoegde waarde bieden.

Je kan het programma opnieuw beluisteren, zoals elke week, op maandagavond tussen 19 u en 21 u, via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − 1 =