Up To Date van 4 april 2021

Up To Date van 4 april 2021

april 5, 2021 0

Peter, Emile en Paul ontvingen zondagmorgen weer vier gasten in de studio van Radio Tequila.

De eerste gast was Benoit Vanraes, directeur van het cultuurcentrum Leietheater in Deinze. De deuren van het theater zijn nog altijd dicht. Dus zocht men naar alternatieven. Eén van die alternatieven gaat in samenwerking met Radio Tequila. Dat is Radi’O Zoutloos, een ontroerend en hilarisch luisterspel voor iedereen van 6 tot 106! Radi’O Zoutloos is een uniek luisterspel, gebaseerd op de theatervoorstelling en kan beluisterd worden op Radio Tequila tijdens de Paasvakantie in 6 uitzendingen van 15 minuten op de middag om 12.30 u.

Het luisterspel werd gerealiseerd door het gelauwerde jeugdtheatergezelschap Studio ORKA. De voorstellingen van Studio ORKA ontroeren en bevatten een goede portie humor. En ze worden steeds enthousiast onthaald door jong én oud. Normaal zou de voorstelling Zoutloos getoond worden in de voorbije kerstvakantie, maar dat kon dus niet omwille van gekende redenen, en  men besloot in plaats daarvan een luisterspel te maken. Ze willen dat luisterspel ook graag aan het publiek van Tequila laten horen. De afgelopen maanden vertaalde Studio ORKA deze voorstelling naar een ontroerend en hilarisch luisterspel: Radi’O Zoutloos. Zes afleveringen lang volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. “Zoutloos is een ontroerende familievoorstelling over menselijke warmte en waardigheid in het rusthuis. Een must-see voor alle leeftijden”, aldus Jan De Smet in de Morgen. Het betreft 6 afleveringen van telkens 15 minuten op 6/4 – 7/4 – 8/4 en 13/4 – 14/4 – 15/4 telkens om 12:30 u . Het wordt herhaald op 11/4 en 18/4 tussen 15:00 – 16:00 en 16:00 -17:00 u.

Het jaarlijks filmfestival MOOOV komt nu ook naar Deinze: Het is een jaarlijks filmfestival met een selectie prachtige, exclusieve films uit alle hoeken van de wereld. MOOOV Filmfestival 2021 heeft plaats van 20 april tot 3 mei i.s.m. acht locaties waaronder Deinze, waarbij Leietheater vanaf dit jaar voor het eerst deelneemt als vaste partner van het festival.

Er is een livestream theatervoorstelling met Natali Broods. In “The courage to be disliked” trekt theatergezelschap De KOE alle digitale registers open. Verwacht je dus niet aan een doorsnee livestream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre. Actrice Natali Broods (Façades, Over Water, Déjà-vu, …) brengt een theatrale monoloog van Willem de Wolf over zelfzucht en welwillendheid. Over een rooskleurig idealisme in een rauwe realiteit. Of net omgekeerd. Met een camera als extra personage trekt De KOE naar Deinze. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling die online te zien is op zaterdag 15 mei. Tickets kosten € 10 en zijn te verkrijgen via www.leietheater.be.

De Leie als verbindende factor: Menen, Kortrijk, Harelbeke, Waregem en Deinze zijn met elkaar verbonden door de Leie. De cultuurcentra van deze steden willen deze connectie vieren. Ze kloppen daarvoor aan bij het avontuurlijke theatergezelschap Ballet Dommage. Samen met een groep lokale liefhebbers maken ze de voorstelling ‘MELVIUS aan de Leie’: een theaterspektakel dat de mosterd haalt bij de wagenspelen van weleer. Deze openluchtvoorstelling wordt vijf maal opgevoerd in september 2021. In iedere stad één keer. Jij kan meedoen. Want voor deze voorstelling zoeken de cc’s en het gezelschap theatraal zangtalent vanaf twaalf jaar. Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen en sta je graag op de planken? Dan is ‘MELVIUS aan de Leie’ helemaal iets voor jou. Bovendien word je gecoacht door professionele acteurs en actrices. Doe mee met de auditie op woensdag 19 mei in CC De Schakel in Waregem. De auditie vindt plaats tussen 17 u. en 21 u.. Je krijgt een tijdslot toegestuurd na je inschrijving.

Yasmina Jongbloet bracht een prachtig nummer uit met als titel: ‘C.O.V.I.D’. Yasmina is niet aan haar proefstuk toe. Ze schrijft zelf de teksten en de muziek van haar nummers. Daarbovenop wordt ook een videoclip gemaakt. Bij haar laatste single, een zeer actueel nummer over “C.O.V.I.D.” gebeurden de opnames in Gent.

De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist – publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

André Claeys stond 50 jaar in de Deinse politiek. Peter ontlokte hem de verhalen over zijn politiek leven.

Bruno Dhaenens, is schepen in Deinze, o.a. ook voor Toerisme. Op 24 maart was er een online persconferentie waarbij heel wat interessante tips en trips werden voorgesteld.
• 10 Leietrips: meerdaagse fiets- en wandeltrips die ook in coronatijd voor het nodige vakantiegevoel zorgen
• 123 Leiespots: de hipste adresjes in de Leiestreek, waaronder 32 nieuwkomers
• Nieuw fiets- en wandelaanbod in de Leiestreek

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren, maar, opgelet deze keer, omwille van de live verslaggeving van de voetbalwedstrijd KMSK Deinze – Lommel SK, op dinsdagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist op deze 4e april ‘Aan het treinraampje’

Sabine Tiels – Trein

Soul Asylum – Runaway Train
Gilbert Bécaud – On Prend Toujours Un Train Pour Quelque Part
Spring – Met De Trein Naar Oostende
Eels – Railroad Men
Albert Hammond – I’m A Train
Richard Anthony – J’ Entends Siffler Le Train
Bob Marley – Zion Train
Guus Meeuwis – Per Spoor
The Shadows – Chatanooga Choo Choo
O’ Jays – Love Train
Kylie Minogue – Loco-Motion
Doobie Brothers – Long Train Runnin’
Gladys Knight & The Pips – Midnight Train To Georgia
Elvis Presley – Mystery train
Bruce Springsteen – Downbound Train

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − twee =