Up To Date van 31 januari 2021

Up To Date van 31 januari 2021

februari 1, 2021 0

De eerste gast die deze zondag aanschoof aan te interviewtafel bij Judith en Peter was Wouter Bouvijn, meervoudig winnaar van de Ensorprijs. Wouter Bouvijn is een geboren Deinzenaar maar nu woonachtig in Gent. Hij regisseert na de zondagavondfictiereeks “De Twaalf” en “Red Light” een nieuwe fictiereeks ‘1985’ voor VRT en RTBF. Vorige week viel hij met de TWAALF serieus in de Ensorprijzen.

Om 11 u passeerde de tweede aflevering van de “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Ruben De Keyzer is de journalist van Het Nieuwsblad voor onze regio en opvolger van een icoon, John De Vlieger. John zelf zal later in een van de komende afleveringen te gast zijn in Up To Date. Het is een beetje moeilijk door de coronamaatregelen, maar Ruben probeert zo goed mogelijk zijn netwerk uit te bouwen en nieuws te rapen.

Journalist Carlos Alleene en Lieven Tack, lid van het Lucien Buysse-comité uit Wontergem over een historisch document. De gewezen winnaar van de Tour de France in 1926 komt terug tot leven. Carlos interviewde hem nog in 1975 in zijn café Aubisque maar dit bleek verdwenen te zijn tot Carlos plots een doosje terugvond met zijn naam er op. Het volledige interview zal te beluisteren zijn Up To Date in de aflevering van 21 februari. Carlo en Lieven vertelden hoe de zoektocht verliep en hoe het bandje werd gedigitaliseerd.

Steven Maes is een veelzijdig artiest maar hij treedt nu vooral op als buikspreker Steven Maestro met zijn buikspreekpop Stanneke. Steven is een spring-in-’t veld en een van alle markten thuis-artiest die eerder furore maakte in de Vlaamse showbizz. Hij scoorde daarbij een nr. 1 hit en gouden plaat bij de toenmalige groep Dynamite – die jarenlang aan bod kwam in het VRT-programma Tien Om Te Zien. Misschien kent u nog de hits “De Pizzadans (Pizzahit)”, “Seks met die blonde”, “Toeter op m’n waterscooter”, “Opblaaskrokodil” en andere meezingers. Later deed hij wat presenteerwerk, was revueartiest en is dus nu ook gestart met de kunst van het buikspreken als comedian. Steven en Stanneke waren te zien in de Gert Late Night Show op Vier, in Iedereen Beroemd op de VRT en hij is een vaste waarde in WithYou TV. Stevens intussen beroemde pop Stanneke is het gezicht van de bekende La Winnynaise, de saus die ontworpen werd door Monaco-vrouw Winny. Steven kan je boeken via Podiumacts voor presentatiewerk, onthaal met Stanneke de buiksprekerpop op ieder event, … De optredens en het buikspreken liggen helaas al een tijdje stil door corona maar toch is Steven zijn grootste dromen aan het beleven. Brainstormen en uitschrijven tijdens de nachtelijke uren zijn deel van de fun. Ook al is het stil rond hem en post hij weinig op zijn Facebook, toch is er veel aan het gebeuren waar hij volledig zijn ei in kwijt kan..

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De heruitzending is deze keer verschoven naar dinsdagavond, zelfde uur, wegens technische problemen.

De muziekkeuze van het eerste uur gebeurde door Wouter Bouvijn zelf. Roland koos voor het tweede uur als thema: “Poëzie” en dat heeft natuurlijk alles te maken met de Week van de Poëzie.

– New York, I love You but You’re Bringing me down – LCD Soundsystem
– Here comes the Sun – (Remastered 2009 – The Beatles
– Chines Children – Devendro Banhart
– Blood Like Wine – Balthazar
– De fanfare van honger en dort – Jan De Wilde
– No matter Where We Go – Whitney
– Don’t You Worry bout a thing – Stevie Wonder
– Twee meisjes – Raymond Van Het Groenenwoud
– Azzuro – Adriano Celentano
– How Long Blues – Eric Calpton
– It was a very good year – Frank Sinatra
– Return of the Fres – Deliquent Habits
– Le Sud – Nino Ferrer
– Cheer up – Bob Marley
– Fietsen op de Heide – Radeis
– Une Belle Histoire – Michel Fugain & Le Big Bazar
– Mijn vriend Benjamin – Louis Neefs
– Easy – Faith no more
– Daydream – Lovin Spoonful

Thema : “Poëzie”

Absynthe Minded – Envoi (gedicht Hugo Claus)
Armand – Ben Ik Te Min
Gilbert Bécaud – Quand Il Est Mort Le Poète
Johnny Tillotson – Poetry In Motion
Frank Vanderlinden – Ik Dacht Aan Een Vrouw
Boudewijn De Groot – Witte Muur
Paul Weller – You Do Something To Me
Cornelis Vreeswijk – Daarom Noem Ik Je M’n Liefste In Een Lied
Het Goede Doel – Vriendschap
Veldhuis & Kemper – Ik Wou Dat Ik Jou Was
Georges Moustaki – Le Métèque
Katie Melua – Wonderful World
Pretenders – I’ll Stand By You
Leonard Cohen – You Want It Darker
Hannelore Bedert – Kom Naar Huis
Matt Berninger – One More Second
Joe Dassin – Le Petit Pain Au Chocolat
Gabriel Rios – No Soy Aqui, Ni Soy…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =