Up To Date van 30 augustus 2020

Up To Date van 30 augustus 2020

augustus 31, 2020 0

 

Trees Van Hove, schepen van Onderwijs, had het over de start van het nieuwe schooljaar en de coronamaatregelen maar ook over de kinderopvang aan de Palaestra. Zij geeft demo’s in verschillende scholen over het dragen van mondmaskers. Er is ook nog nieuws voer de start van een nieuwe school, ‘Het Leerbos’, over KADE en Warme William. De schepen is de laatste maandag van september, van 11 tot 12 u, de centrale gast in Elfdorpen on Air op Radio Tequila.

Gudrun Backeland, van Kade podiumkunsten doceert lessen muziekgeschiedenis. Zij kwam naar de studio met één van haar leerlingen, Johny De Jans. Johny De Jans volgt als hobby lessen muziekgeschiedenis aan de Kade in Deinze. Inschrijven voor deze cursus in Kade kan nog altijd.

William Ploegaert gaat volgend jaar na 30 jaar tekenacademie op pensioen. Hij doet dit met een boek over kunstonderwijs., ‘Kunstleerkrachten zijn geen slechte artiesten want ook lesgeven is een kunst’

Piet Vande Casteele is een jonge chef en hij opent volgende week het pop-up restaurant KOER in Grammene. De Deinse chef is pas 22 en maakte al naam in de ‘restaurantwereld’. Je zal kunnen dineren in een grote luxetent langs de Oude Heirbaan 28. Begin vorig jaar geraakter hij tot in de finale van de Bocuse d’O, het wereldkampioenschap koken. Zijn cateringbedrijf heet Duchateau en de foodtruck Cecile. Ook hij had door de coronacrisis: geen feesten en evenementen, maar hij bleef niet bij de pakken zitten. Koer opent op vrijdag 4 september en daarna is het vier weekends open van donderdagmiddag tot en met maandagavond, telkens van 11 tot 1 uur. Reserveren moet niet, maar het wordt wel aangeraden. Sedert vrijdag 28 augustus kan je reserveren via www.eetcafé-koer.be .

Zoals elke week wordt het programma herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Dat kan ook op de smartphone, tablet of laptop via www.radiotequila.be. Enkele gesprekken kan je ook bekijken op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =