Up To Date van 3 mei 2020

Up To Date van 3 mei 2020

mei 4, 2020 0

 

Lard Vanobbergen, eigenaar van het Belga Businesscenter en voorzitter van UNIZO Deinze, mocht de spits afbijten. Met de situatie van de corona nam Lard de tijd voor de heropstart van zijn coworking space het Belga Businesscenter. Ze hebben hiervoor het een en ander ondernomen om het aan te passen. Lard is ook voorzitter van UNIZO Deinze en met de heropening van de winkels vroeg Peter hem naar zijn bevindingen en de inbreng en ondersteuning van UNIZO hierbij.

Sonia Pypaert bracht op 24 april ’20 een praktische gids uit “Onder mama’s”, wat niemand je vertelde over het prille moederschap. De mama van 10.000 kindjes deelt haar ervaringen in dit boek. Sonia Pypaert is bekend als creatieve ondernemende mama. Zij schreef een praktische gids voor jonge moeders. Ze baseerde haar boek op haar eigen ervaringen als mama en eigenaar van de bekende babywinkel ‘Baby’s corner’. Daarnaast zat ze ook aan tafel met tal van aanstaande én ervaren mama’s die nu al meer dan 20 jaar bij haar over de vloer komen. Hoe bereid je je voor op het moederschap, misschien wel de mooiste reis van je leven? En wat staat je allemaal te wachten, zodra het zover is? In dit boek vinden mama’s (in spe) een eerlijk antwoord op al hun vragen. De auteur deelt leuke tips en praktische checklists voor bij de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte. Vanuit haar jarenlange ervaring vertelt ze hoe je – ondanks vele vragen en kleine ongemakken – zo veel mogelijk kunt genieten van je zwangerschap, voor de baby een veilig nestje bouwt, de eerste kleertjes kiest en als nieuw gezin de wereld verkent. Sonia Pypaert is mama van drie, onder wie een zorgenkind. Ruim twintig jaar geleden begon ze de bekende babywinkel Baby’s corner, als antwoord op haar eigen noden en zorgen tijdens haar prille moederschap. Ze bevindt zich er dagelijks ‘onder mama’s’ en is een grote steun voor zowel aanstaande als ervaren mama’s (en papa’s natuurlijk!).

Schepen Bart Van Thuyne met een update over de coronacrisis, maar vooral over het verdelen van de mondmaskers aan heel Deinze in het weekend aan bod, een echt huzarenstukje. Verder ging het over de heropstart van de bedrijven en de winkels. En wat met de diverse sporten?

Wendi Ostir is een muzikante uit het Gentse. Samen met de gitariste Marijke Hellemans (Belcirque, Alfredo, …) brengt ze Nederlandstalige luistermuziek. Zij hebben (nog) geen EP of CD, maar wel een hoop enthousiasme en goede muziek. Het concept van hun eerste set draagt de titel ‘Voor Jullie’. De rode draad is ‘het verlangen naar verandering: eerlijke en confronterende nummers ontwapenen en beroeren.’ Hierbij wat muziek om te beluisteren:
Man: https://soundcloud.com/wendi-ostir/man-2/s-hXq0d
Prinses: https://soundcloud.com/wendi-ostir/prinses-1/s-PmdkZ
Slave: https://soundcloud.com/wendi-ostir/slave/s-QqKLh
YouTube: www.youtube.com/playlist?list=PLHEyz_7_GU4tLtivxVu2gfgkWbGq3Q4_T

Burgemeester Jan Vermeulen sloot deze keer het programma af, net terug van een televisieoptreden in de straten van Deinze. Hij had het vooral over de verdeling van de mondmaskers, waardoor alle Deinzenaars maandagmorgen klaar staan om het openbaar vervoer te nemen.

Wie het programma gemist heeft op zondag, kan dit, zoals elke week, goedmaken op maandagavond van 19 u tot 21 u bij de heruitzending. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Of via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. De Facebook live kan natuurlijk ook nog bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 2 =