Up To Date van 29 november 2020

Up To Date van 29 november 2020

november 30, 2020 1

Isabel Claeys en Marissa Declercq van WZC Veilige Have Aalter kwamen vertellen over het alternatief voor hun jaarlijks kerstmarkt die dit jaar door corona dit kan doorgaan. Ze willen het jaar echter in schoonheid eindigen en licht brengen voor elkaar en hun bewoners. Ze schreven zich in met WZC Veilige Have voor de warmste week van Studio Brussel. Deze keer niet met de bedoeling om geld in te zamelen, wel om met vrijwilligers een project te realiseren. Om het voor hun bewoners, bezoekers en medewerkers gezelliger te maken willen ze graag de handen in elkaar slaan om de tuinen van Veilige Have om te toveren in een gezellig winter/kerstdorp. Ze doen daarom een oproep naar de luisteraars om hen te helpen. Alle info via Marissa De Clercq, 09/391.08.27 of marissa.declercq@veiligehave.be of Isabel Claeys, tel. 09/391 09 19 of isabel.claeys@veiligehave.be.

Liesbet Moortgat en Annick Jehaes publiceerden op 9 november het boek “Hoe je in het onderwijs authentiek het verschil maakt. Je impact als leerkrachtvergroten”. Voor leerkrachten is het dezer dagen immers erg lastig werken. De verschillende richtlijnen rond corona bemoeilijken het contact met hun leerlingen en ook het afstandsonderwijs verandert hun vertrouwde manier van lesgeven behoorlijk. Het boek benadrukt het belang van zelfzorg en toont je hoe je inspanningen als leerkracht een maximaal resultaat kunnen opleveren, hoe je een blijvende impact hebt én hoe je echt het verschil maakt voor een leerling, een klas en je collega’s. Aan de hand van drie ankerpunten – authenticiteit, samenwerking en participatie – loodsen de auteurs je doorheen deze praktijkgerichte gids. Stapsgewijs leer je je daadkracht versterken en zie je je ‘goesting’ om les te geven toenemen. Persoonlijke getuigenissen van leerkrachten met zeer uiteenlopende achtergronden en opdrachten, laten een beklijvende indruk achter en tonen de sterke voeling van dit boek met wat leeft binnen het hedendaagse onderwijs.

Annick is leerkracht wiskunde, (loopbaan-)coach en trainer. Haar boek en bijhorend project Veerkrachtig voor de klas (2017) groeide uit tot een volwaardige onderwijsvorming waarmee ze al heel wat scholen enthousiasmeerde en inspireerde. Liesbet is zelfstandig orthopedagoog en oplossingsgericht psychotherapeut. Haar passie voor onderwijs en ervaringen als leerkracht en leerlingenbegeleider verwerkt ze in diverse vormingsinitiatieven voor schoolteams. Met haar boek “Aan de slag met je klas” (2013) wist ze menig leerkracht warm te maken voor (meer) oplossingsgericht werken.

Voor de luisteraars van Radio Tequila en meer bepaald van UP-TO-DATE wordt deze boeken weggeschonken. Geïnteresseerd? Geef dan je naam, e-mailadres en telefoonnummer door via peter@radiotequila.be en misschien ben jij wel de gelukkige winnaar!

Het Wheelchair Blues Project brengt op een positieve manier rolstoelgebruikers onder de aandacht: Lies Demeyer kwam, samen met haar mama, persoonlijk getuigen in onze studio. Let’s Roll by Various Artists: het begon met een zot idee maar groeide al snel uit tot een heus project met medewerking van 8 professionele muzikanten en enkele grafische ontwerpers. Lies, die zelf rolstoelgebruiker is, had de bedoeling een 4-tal nummers te maken voor haar 40ste verjaardag. Uiteindelijk werden het er 11. Zodra het mogelijk is willen ze toeren door Vlaanderen. Ze brengt haar hele verhaal: hoe ze in een rolstoel terecht kwam, wat haar ervaringen zijn om zo door het leven te moeten gaan en hoe ze toch probeert positief in het leven te staan. Toch wil ze een aantal dingen aanklagen. Maar ze blijft niet bij de pakken zitten. Zo kwam het project er. Ze brengt het thema ‘rolstoelen’ in haar muziek. Die thematiek was voor de muzikanten en tekstschrijvers een nieuwe wereld die voor hen open ging. Wie werkte mee? Ondermeer Lieven Tavernier, Bruno Deneckere, Fernant Zeste en Bad Temper Joe. Zelf heeft Lies twee nummers geschreven. Ook bij de andere nummers was ze steeds betrokken. Ofwel speelt ze klavier, ofwel is ze te horen als backing vocal. Het nummer ‘Slowely but Surely’ is het persoonlijke verhaal van Lies. Het gaat over de voortdurende strijd die ze moet leveren, met ups en downs. Op 6 oktober kwam de plaat met de toepasselijke titel ‘Let’s Roll’ uit. Het verscheen digitaal op iTunes, YouTube en Spotify. Wie een fysiek exemplaar wil bemachtigen, kan daarvoor langsgaan bij Music House Recordshop in Oudenaarde en Vynilla in Gent.

Yannic Demeyer van Driespoort Shopping Deinze en Greet De Wulf, een van de drijvende krachten achter welzijnsorganisatie de Zonnebloem vzw uit Nevele waren in de studio. Driespoort Shopping Deinze, het Sociaal Huis Deinze en de welzijnsorganisaties Contactcentrum verdeelpunt Voedselbank Deinze, de Regenboog en welzijnsschakels de Zonnebloem in Nevele, overhandigden bijna duizend stukken speelgoed, ingezameld Driespoort Shopping Speelgoedactie voor het goede doel. Alle ingeleverde stukken speelgoed werden door de welzijnsorganisaties gesorteerd en klaargemaakt in pakketten voor kansarme kinderen. De actie is/was een overdonderend succes. Meer dan duizend stukken speelgoed zijn door enthousiaste klanten en kinderen van klanten van Driespoort Shopping afgeleverd. De welzijnsorganisaties zijn al sedert de tweede week van november 2020 gestart met het sorteren om al het werk gedaan te krijgen. En de hoeveelheid speelgoed is zo groot, dat de kans bestaat dat er ook kerstpakketten voor kansarme kinderen zullen van gemaakt worden.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “Disco”, als verlengstuk van de Disco Top 100 van de vorige dag. maar men speelt zoals steeds ook in op de actualiteit:

Boys Tang Gang – Can’t Take My Eyes…

Dinah Washington – What A Difference A Day Makes
Diana Ross -Upside Down
Timmy Thomas – Why Can’t We Live Together
Tina Charles – I Love To Love
Barry White – Can’t Get Enough Of You Babe
Sheila & Big Devotion – Spacer
Foxy – Get Off
Sister Sledge – Lost In Music
Love Unlimited Orchestra – It May Be Winter Outside…
Voyage – Souvenirs
El Coco – Commotion (single version)
Karen Young – Hot Shot
Abba – Lay All Your Love (Disco Remix)
Chic – Le Freak
Santa Esmeralda – Don’t Let Me Be Misunderstood
Donna Summer – Could It Be Magic
Stones – Miss You

Één antwoord

  1. Lies Demeyer schreef:

    Wie The Wheelchair Blues Project wil volgen, kan dit via onze pagina http://www.facebook.com/wcbp2020! Bedankt voor de ontvangst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + zeventien =