Up To Date van 29 augustus 2021

Up To Date van 29 augustus 2021

augustus 30, 2021 0

Schepen van Deinze Bart Van Thuyne beet de spits af van deze aflevering. Hij was uitgenodigd om de wijzigingen in het parkeerbeleid vanaf 2022 te komen duiden. De huidige concessieovereenkomst voor het parkeerbeheer loopt eind december 2021 af. Er moet bijgevolg een nieuwe concessie afgesloten worden. Naast de controle en handhaving zal de nieuwe concessiehouder ook nieuwe parkeerautomaten, parkeersensoren in de Tolpoortstraat en Markt en een systeem van sms- en app-parkeren moeten voorzien. De tarieven van het betalend parkeren zullen vanaf 2022 wijzigen. Hiervoor wordt het retributiereglement betalend parkeren aangepast. Het gratis halfuur parkeren blijft behouden. De retributie voor het niet geldig parkeren wordt opgetrokken van 20 naar 25 euro per dagdeel. De prijs voor een bewonerskaart wordt 150 euro voor een volledig jaar. Bewonerskaarten worden alleen nog uitgereikt aan bewoners die niet over een eigen parkeerplaats beschikken. Verder zullen bewonerskaarten voor de Markt, Tolpoortstraat, Gentstraat en Kortrijkstraat niet meer geldig zijn in de straten zelf maar op nabijgelegen parkings. De betalende en blauwe zones in Deinze blijven grotendeels gelijk. Alleen in de Peter Benoitlaan zal een bijkomende blauwe zone ingevoerd worden.
De nieuwe concessieovereenkomst werd afgelopen week door de gemeenteraad goedgekeurd.

Judoclub Kiawazu viert op 4 september zijn 50ste verjaardag. Voorzitter Yves Vande Putte en secretaris Wim De Maertelaere kwamen ons meer uitleg geven over dit feestgebeuren en de werking van hun club. Het wordt in elk geval een spetterend feest op zaterdag 04 september vanaf 18.00u.

Programma:
18.00 Ontvangst en kleine demonstraties
19.00 Optreden Mise en Scene – Ska, funk, punk, een zotte bende, ambiance gegarandeerd
21.30 Optreden Sugadadz – een van de meer gekende coverbands van Deinze, met een eigen twist!
23.00 – … DJ Rudi is in da house

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Elewout Maes uit Wontergem behaalde de derde plaats in zijn leeftijdscategorie tijdens de loodzware triatlon van Frankfurt: 3,8 kilometer zwemmen, 185 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen, dat was de uitdaging op de Frankfurt Ironman. Elewout Maes (32) zette met 9 uur en 9 minuten een topprestatie neer. De consultant uit Wontergem liet meerdere profs achter zich, en mag zich zelfs opmaken voor het WK in Hawaï. Van de 1.500 deelnemers aan de Frankfurt Ironman eindigde Elewout op de 33ste plaats. Hij werd derde in zijn leeftijdscategorie. Maar het werd geen gemakkelijke wedstrijd. Hij kwam ons zijn hele verhaal van A tot Z uit de doeken doen.

Het Feestcomité T’Zalwerewazijn stelde Wonterrock op vrijdagavond 3 september en het Côte à l’os –festijn op 4 september voor. onder het motto ‘We meugn were !’.  Wonterrock wordt van 17:30 tot 19:30 u voorafgegaan door Kidsrock. Van 20:00 tot 22:00  u komt Skinny Lane en vanaf 22:00 u is er Afterparty op het plein naast Wontergem Kerk. Op zaterdag 4/9 is er vanaf 19:00 Côte à L’os à volonté in zaal Terdonck Wontergem. Inschrijven voor €33 via 0496 78 16 24 of feestcomitetzalwerewazijn@gmail.com.

Afgelopen week opende McDonalds in Deinze officieel de 97ste vestiging in ons land. Franchisenemer is Nico De Saedeleer zorgt voor een grote tewerkstelling in Deinze. Met zijn restaurant brengt hij ook heel wat duurzame initiatieven samen. In het nieuwe McDonald’s restaurant staan innovatie en klantenservice centraal. Er komen ook enkele duurzame initiatieven aan bod zoals onder andere de Green Truck, het eigen afvalbeheersysteem van het McDonald’s restaurant.

Franchisenemer Nico De Saedeleer en zijn team zijn uit de startblokken geschoten afgelopen dinsdag 24 augustus. Ze openden hun warm en gezellig interieur met hout- en steen-elementen, dat binnen 144 zitplaatsen biedt en nog eens 72 op het terras. Bovendien zijn er in het restaurant 4 dubbelzijdige bestelkiosken waarop de klanten hun bestelling kunnen doorgeven. Vervolgens kunnen ze aan tafel plaatsnemen terwijl hun bestelling bereid wordt en worden ze nadien aan tafel bediend. Klanten kunnen er ook terecht voor afhaalmaaltijden in het restaurant of via de dubbele drive met digitale menuborden om de bestelling mee te kunnen volgen. Het restaurant bezit ook 2 elektrische laadpunten voor auto’s en fietsen en een overdekte fietsenstalling voor 20 fietsen.

Nico maakt sinds 2019 deel uit van de McDonald’s familie, toen hij de McDonald’s restaurants van Ninove en Aalst overnam. Hij is jaren actief geweest in de evenementensector en het ondernemerschap zit dus in zijn bloed. Het was voor hem dan ook een niet te missen kans om zijn schouders onder het project in Deinze te steken en voor het eerst een nieuw restaurant uit de grond te stampen. Een goed geolied team is de basis van een succesvol restaurant. In maart startte Nico al een zoektocht naar 35 vaste medewerkers, 50 studenten en 4 managers. Om de kneepjes van het vak te leren, volgden de nieuwe werknemers de voorbije weken en maanden intensieve trainingen in de restaurants in Ninove en in Aalst. Het trainingspakket ging in op verschillende onderdelen van de job gaande van praktische vaardigheden, zoals voedselveiligheid en -hygiëne, tot soft skills, zoals teamwork en klantgerichtheid. Om zichzelf, de klanten en het team optimaal te beschermen, werd er ook specifiek ingegaan op de toepassing van de maatregelen die werden ingevoerd in het kader van de coronacrisis. Alles samen gaat het bij sommige werknemers over meer dan 300 uren aan opleidingen.

Het duurzaamheidsbeleid van McDonald’s wordt hoog in het vaandel gedragen binnen de bedrijfscultuur. Ook dit nieuwe restaurant in Deinze brengt heel wat duurzame initiatieven samen. Enkele van die initiatieven:

1) De Green Truck, het eigen afvalbeheersysteem dat McDonald’s 10 jaar geleden heeft opgezet en waarbij afval in verschillende stromen gesorteerd wordt door de medewerkers om vervolgens afzonderlijk te vervoeren in de Green Truck en te recycleren.

2) Als restaurant gaan zij ook actief de strijd aan tegen zwerfafval.

3) Het gebruik van duurzame bouwmaterialen in het restaurant zoals goede isolatie en LED-verlichting voor zowel binnen als buiten.

4) De zonnepanelen leveren een energiebesparing van 3 ton CO2/jaar en worden aangevuld met 100% groene energie, afkomstig van wind-, waterturbines en zon.

5) Waterrecuperatie voor het spoelen van de toiletten en het bewateren van de groenzones, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van 1000 m³ drinkwater per restaurant.

De klanten zijn welkom in het nieuwe restaurant tussen 10.30 – 23.00 uur. Het restaurant bevindt zich op de Gentsesteenweg 156, 9800 Deinze.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: Back to … September”

voor Charlie Watts (+ 80) – Stones – It’s All Over Now

voor Wilfried (+ 76) – Raymond vh Groenewoud – Je Veux Van Moer

Earth Wind & Fire – September

Crosby, Stills, Nash & Young – Teach Your Children

Bryan Ferry – September Song

Sam Cooke – Wonderful World

Pink Floyd – Another Brick Part Two

Level 42 – Lessons In Love

The Brothers Four – Try To Remember

The Kinks – Schooldays

Dinah Washington – September In The Rain

School Is Cool – Close

Eddie Cochran – Summertime Blues

R.E.M. – Everybody Hurts

Camille Camille – Be Kind

James Morrison – Wonderful World

The National – About Today

John Lennon – Just Like Starting Over

Dorothy Moore – Misty Blue

Chuck Berry – School Days

Norah Jones – Chasing Pavements

Na Carlos Alleene- Herman Brood – My Way

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + veertien =