Up To Date van 28 juni 2020

Up To Date van 28 juni 2020

juni 29, 2020 1

Natuurgids Florent Van Broek begeleidt natuurwandelingen in De Brielmeersen. Op zondag 5 juli starten de maandwandelingen in het Provinciaal Domein de Brielmeersen terug op. Telkens met samenkomst aan de ingang Jachthaven, start 10u stipt, telkens me een bepaald thema.  Het aantal deelnemers is voorlopig beperkt tot 20 personen maar dat kan nog veranderen. De wandeling eindigt in de cafetaria van de Brielschuur, waar je een consumptie kan bestellen.  blijven.

Michiel Denolf, beter gekend als Mitchel bracht een EP uit genaamd ‘Mitchelangelo’. Hij is een 16-jarige artiest uit Evergem.

Deins schepen Norbert De Mey heeft het over de heropening van Palaestra en brengt belangrijke info rond de sportcluster De Brielmeersen en KMSK Deinze. De Nationale Veiligheidsraad heeft op 3 juni 2020 beslist dat ook de zwembaden kunnen heropenen
met ingang van 1 juli 2020, op voorwaarde dat de protocollen strikt worden nageleefd. Hiervoor zijn de nodige voorbereidingen getroffen die zijn onderworpen aan specifieke veiligheidsvoorwaarden, zodat het zwembad een veilige infrastructuur is voor de bezoekers. Groepen en publiekzwemmen zullen steeds gescheiden georganiseerd worden. Bij de groepen worden bubbels van maximaal 50 personen toegelaten. Bij het publiekzwemmen worden maximaal 100 zwemmers toegelaten. Er is een weekplan opgemaakt waarbij duidelijk voor is gezorgd dat de verschillende doelgroepen aan bod kunnen komen met eigen zwemmomenten. In de voormiddag wordt voorrang gegeven aan de sport- en jeugdkampen. Tijdens de namiddag is er mogelijkheid tot zwemmen voor families en gezinnen. De sportschepen heeft het daarna ook nog over de cluster aan de Brielmeersen en de aanleg van voetbalterreinen, waaronder een kunstgrasveld.

Peter en Pepijn, vader en zoon, De Greef zijn samen initiatiefnemers van “Reis naar de boer. Zij zijn verwoede kampeerders, met een voorliefde voor kleine campings. Zij wonen in de Dorpsstraat in Machelen en zo is buurman Arthur Verhegge er ook bijgekomen. Zij zijn zot van kamperen, hebben een warm hart voor onze boeren en zijn fier op onze regio. Daarom willen zij met “Reis naar de boer”, landbouwers helpen hun eigen coronaproof kampeerplaatsen uit te baten op het eigen erf. Op deze manier willen ze boeren ondersteunen in het ontwikkelen van extra inkomsten en burgers dichter bij boeren brengen. Met de hulp en kennis van Toerismeboeren en Voedselteams bieden zij hun expertise aan de lokale boeren en helpen ze met de administratie, de wetgeving en de inrichting van hun eigen coronaproof kampplaats. Daarnaast willen ze in tijden van COVID 19, het toerisme in Vlaanderen een boost geven en zo ook onrechtstreeks de lokale economie een duwtje in de rug geven. Vlaanderen heeft heel wat te bieden maar je moet het tenslotte zelf ontdekken: “Wij willen boeren helpen en hieruit een community laten groeien.”

Persconferentie

Parallel met de uitzending was er ook een persconferentie. Marc Vandebroecke, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Radio Tequila, had de regionale pers uitgenodigd. Fotografe Catherine Lamont zorgde voor de fotoreportage. Zie hieronder het persbericht.

Dit jaar geen sneukelfietstocht bij Radio Tequila

Zoals de meeste grotere evenementen zal ook de jaarlijkse sneukelfietstocht van Radio Tequila, de Leerzewegels en Jan Filliersroute, dit jaar niet plaatsvinden. Je kan de tocht normaal elk jaar fietsen op de eerste zondag van augustus.

Bij Tequila hebben wij lang gewacht om die moeilijke beslissing te nemen. Eerst kon het maar voor 200 personen, maar als de toestand blijft verbeteren is er wel iets meer mogelijk. Jaarlijks verwelkomen wij een kleine duizend fietsers en dat zit er duidelijk niet in.

Bovendien moet er op elke stopplaats en bij start en aankomst rekening gehouden worden met alle veiligheidsmaatregelen die op dat moment zullen gelden. De jaarlijkse sneukelfietstocht is echter veel meer dan alleen maar fietsen… het is ook gezellig samenzijn bij een glaasje en een hapje op de verschillende stopplaatsen.

Inboeten aan gezelligheid is nooit leuk, en daarom kiezen de organisatoren ervoor om de tocht dit jaar niet te organiseren!

“Ook onze vorige activiteit hebben we dit jaar moeten annuleren”, zegt Marc Vandenbroecke, voorzitter van het dagelijks bestuur. “In februari hebben we onze jaarlijkse Valentijnswandeling moeten afgelasten omwille van de storm Ciara”. “Hopelijk hebben we volgend jaar meer succes!”.

Het Fonds Jan Filliers krijgt twee cheques van Radio Tequila

De sneukelfietstocht van Radio Tequila gaat dit jaar niet door, maar wij maken van deze gelegenheid gebruik om het Fonds Jan Filliers twee mooie bedragen van de vorige succesvolle tochten te overhandigen. Het Fonds zorgde voor borden om de fietsers te wijzen op gevaarlijke oversteekplaatsen en schonk aan elke deelnemer onder de 13 jaar een gratis fietshesje.

Het Fonds Jan Filliers maakt van onze fietstocht gebruik om hun werking en de resultaten sinds hun oprichting aan alle deelnemers voor te stellen. Het Fonds helpt slachtoffers van een ongeval een zinvolle toekomst tegemoet te gaan.

In de foyer van Radio Tequila werden twee cheques overhandigd met een totaal bedrag van 1502 euro.

Perscontacten:

Fonds Jan Filliers: dominique.filliers@skynet.be

Radio Tequila: marc@radiotequila.be en peter.dema@gmail.com

 

 

Één antwoord

  1. mrloesoe schreef:

    heel leuk Mitchel staat er echt leuk op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − 1 =