Up To Date van 24 mei 2020

Up To Date van 24 mei 2020

mei 25, 2020 0

Bruno Vanobbergen met presentator Peter De Maertelaere

 

Dit zal nog niet zo vaak gebeurd zijn in Up To Date. Peter en Roland kregen twee broers over de studiovloer, niet samen maar apart, en over twee totaal verschillende onderwerpen.

Bruno Vanobbergen is algemeen directeur van ‘OPGROEIEN’ , beter gekend ‘JONGERENWELZIJN’. Hij is doctor in de pedagogische wetenschappen en was sinds 2009 aangesteld als Vlaams Kinderrechtencommissaris. In zijn spreken en schrijven bouwt hij verder op zijn ervaringen als onderzoeker en gastdocent aan de Universiteit Gent. Hij is auteur van verschillende boeken. Bruno Vanobbergen is sterk vertrouwd met opvoeding en opgroeien in Vlaanderen. Zo was hij een van de trekkers van de conferentie ‘De Toekomst is Jong’ in 2016. Vanuit de ontmoeting met kinderen, jongeren en professionelen op het terrein wordt zijn betrokkenheid en deskundigheid ook door de jeugdhulp in Vlaanderen algemeen sterk gewaardeerd. Sedert 1 maart 2019 is Bruno algemeen directeur bij het Agentschap Jongerenwelzijn.

Koen Dewulf bracht het nummer “Kom erbij” uit: “ik heb een nieuw nummer klaar, …zowel actueel als tijdloos.” Het nummer klinkt misschien als een ‘flauwe grap’ in tijden van lockdown, maar niets is minder waar. Met deze nieuwe single wil Koen vooral een hoopvol perspectief geven en een positieve boodschap lanceren. “We hebben elkaar nu misschien harder dan ooit nodig en ondanks de afstand is er nog altijd plaats in het hart.”

Lard Vanobbergen is de voorzitter van UNIZO Deinze, die een online bevraging organiseerde naar de economische maatregelen die volgens ondernemers en handelaars moeten genomen worden door de stad. Deze enquête werd op vrijdag 8 mei om 22 uur afgesloten. Lard kwam met de resultaten.

Peter Corijnn alias Paul Numi met de artiestennaam, uit Grammene stelt zijn nieuw album voor ‘Chimera’. Peter Corijn was 40 jaar geleden al actief met de Deinse band Angry Voices. Wat er al die tijd gebeurd kwam Peter vertellen. Maar nu is hij helemaal terug als Paul Numi met een eerste single “The Sparkle”. https://open.spotify.com/album/05aAM6bnHTfcbLdeW1J4Aw?si=koEevwfOT5SieQKO05mB3w. Een andere Deinzenaar, pianist Henk De Mulder, speelt ook mee op de track “Still”.

Je kan het programma zoals steeds opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Als je er beeld bij wil, kan je de livestream op de Facebookpagina van Radio Tequila nog eens bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =