Up To Date van 24 januari 2021

Up To Date van 24 januari 2021

januari 25, 2021 0

Guido ontving als eerste gasten Gina Buydaert en Michaël Van Compenolle. Gina Buydaert is carrièrecoach en meer dan ooit kan zij interessante tips geven over de aanpak van een studiekeuze. Momenteel zijn zesdejaarleerlingen volop bezig met het maken van een studiekeuze. Gezien de huidige omstandigheden wordt er op de scholen hiervoor weinig tijd vrijgemaakt, SIDIN beurzen gaan online door en scholen kunnen niet bezocht worden. Vanuit haar ervaring als studiekeuzebegeleider kan Gina heel wat tips geven over hoe het maken van een studiekeuze best kan worden aangepakt. Michaël Van Compenolle is adjunct-directeur van GO! Erasmusatheneum en had het over het succes van de opleiding voetbal.

Eddy Timmerman, alias presentator Marc Verleyen of DJ-producer Marc – V ) was in de studio bij Guido. Samen met Rick De Hey (Koen Heyrick) en Zippora (Zippora De Brauwer) brengt hij de single ‘Peace, Love, Laughter’ uit op donderdag 28 januari. Marc was in de studio bij Guido. Tegelijk werd met Rick De Hey en Zippora getelefoneerd. De single zal, in 3 versies, samen met de videoclip gereleased worden op volgende donderdag. Van die datum af zal de track dus verkrijgbaar zijn via alle digitale platformen (Spotify, Deezer, Amazon, Apple Music, Beatport …..). Zij hebben een nieuw platencontract beet. Ze gaan opnieuw met DMN records uit Duitsland in zee. De nieuwe single is zeker op zijn plaats in deze donkere coronatijden. De boodschap achter het nummer is om het hoofd niet te laten hangen en om toch positief in het leven te blijven staan. Gaan voor vrede, liefde en vooral blijven lachen. Voor de vocals deden ze een beroep op een grote naam, ‘Zippora’.

De wekelijkse rubriek “De column van Carlos Alleene” . Vandaag bracht Carlos de eerste aflevering met als onderwerp: ‘Column’
Elke week brengt journalist-publicist Carlos Alleene voortaan om elf uur een column in het programma ‘Up to date’. Hierin komen de meest diverse onderwerpen, personen of wat dan ook aan bod telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Magnax haalde 16 miljoen op met de revolutionaire elektromotor. Twee van de drie oprichters, Daan Moreels en Peter Leynen,  wonen in Deinze en zaten bij Peter aan aan tafel. Vanuit je garage een revolutionair product de wereld in sturen. Dat is een jongensdroom die voor de 3 oprichters van Magnax stilaan werkelijkheid wordt. Ze wisten maar liefst 16 miljoen euro op te halen in één van de grootste kapitaalrondes van het voorbije jaar in ons land. Daarmee gaan ze hun radicaal nieuwe elektromotor verder op punt stellen. Die maakt elektrische auto’s krachtiger, lichter, zuiniger én goedkoper.

Voorzitter Hilde Franken van Kiwanis Hansbeke Niviala vertelde Peter:over de werking en de goede doelen die ze steunen, ook in coronatijden. Kiwanis richten zich meestal naar mannenleden. In Hansbeke zijn echter de vrouwen aan de macht. Deze serviceclub zet zich in voor goede doelen. Dat is DIAKIDS, een organisatie die kinderen ondersteunt wanneer er een eerste diagnose van diabetes is vastgesteld. Zij kunnen gratis terecht bij hen met al hun vragen. Ook krijgen ze een startpakket met o.a. een voedingsweegschaal en tal van andere dingen. Daarnaast steunen zij ook V.Z.W. DE KLEINE HELD. Die maakt startpakketjes voor prematuren. Daarin zitten o.a. eerste kleertjes voor deze piepkleine mensjes in wording. Op die manier is er een lichtpuntje in deze heel zware periode. Deze twee minder gekende organisaties verdienen de nodige aandacht. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken. Momenteel loopt de verkoop van Artisanale olijfolie uit de Provence (12€ voor 25cl).

Roland koos als muzikaal thema “INAUGURATIE”. Er werd ook aandacht besteed aan het overlijden van Phil Spector.

Ike & Tina Turner – River Deep Mountain High
The Ronettes – Be My Baby

Lady Gaga – Amerikaans Volkslied

John Legend – Feeling Good
Jennifer Lopez – Let’s Get Loud
Ant Clemons ft.Justin Timberlake – Better Days
Kate Perry – Firework
Willy Deville – Hey! Joe (Biden)
Trini Lopez – This Land Is My Land
Miley Cyrus – Party In The U.S.A.
Guess Who – American Woman
West Side Story – I Like To Be In America
Bruce Springsteen – Born In The USA
Don Mc Lean – American Pie
James Brown – Living In America
Tom Petty – American Girl
Kim Wilde – Kids In America
Supertramp – Breakfast In America
Lenny Kravitz – Black & White America
Lady Antebellum – American Honey

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =