Up To Date van 23 augustus 2020

Up To Date van 23 augustus 2020

augustus 24, 2020 0

Schepen van Deinze en ook voorzitter van het organiserend comité Filip Vervaeke kwam de coronaversie van “Hapje-Tapje – Nevele – Aan – Huis” voorstellen. In het bedrijf Vital 1926 NV gevestigd te Vaart Links, 61 in Nevele is er een woensdag nog persmoment waarbij het nieuwe project “Hapje-Tapje-Nevele-Aan-Huis” wordt voorgesteld en toegelicht. Maar zondagmorgen was hij al te gast bij Roland in Up To Date. In tijden van de strijd tegen het Coronavirus, behoort het organiseren van massa-evenementen zoals bv. Hapje-Tapje-Nevele, de Nevelse Sinksenstoet enz. , helaas niet tot de mogelijkheden. Vorig jaar lokte de editie Hapje-Tapje-Nevele 2019 nog maar liefst 5 à 6000 bezoekers naar het centrum van Nevele. Dit evenement zomaar laten voorbij gaan was geen optie voor voorzitter Filip. Samen met het bestuur van het feestcomité Nevele is hij beginnen brainstormen en aldus op zoek gegaan naar een waardig en passend alternatief voor het klassieke Hapje-Tapje-Nevele. Zo kwamen ze tot een aangepast concept “Hapje-Tapje-Nevele-Aan-Huis”. Tijdens het weekend van 28-29 & 30 augustus zal het bestuur de boer op gaan om een bezoek te brengen aan alle wooneenheden van de deelgemeente Nevele. Ongeveer 1600 aparte pakketten, of goodiebags, zullen GRATIS worden afgezet aan huis. Deze pakketten zullen allemaal voorzien zijn van allerlei Hapjes & Tapjes, enkele bijkomende passende attributen en ook talrijke waardebonnen. Met deze waardebonnen zal men terecht kunnen bij talrijke lokale handelaars of bedrijven in Nevele. Het doel van Hapje-Tapje-Nevele-Aan-Huis is veelzijdig:
– de inwoners van Nevele worden bezocht en verwend op een originele en creatieve manier
– de lokale economie van de handelaars in Nevele wordt ondersteund en bevorderd
– het succesvolle evenement Hapje-Tapje-Nevele wordt in herinnering gebracht

Burgemeester Simon Lagrange van Zulte gaf een overzicht van de vele besmettingen in zijn gemeente en de gevolgen hiervan. Met onmiddellijke ingang werden alle activiteiten (vergaderingen, trainingen, wedstrijden…) van het verenigingsleven in Zulte opgeschort. Een zware beslissing… Het gemeentebestuur nam deze beslissing naar aanleiding van de recente besmettingen in de gemeente. Op heden kon iedere nieuwe besmettingsbron worden achterhaald, als er te veel nieuwe haarden zouden komen, lukt dat niet meer. De extra voorzorgsmaatregel voor verenigingen wil dan ook het aantal risicocontacten beperken en verdere besmettingen. voorkomen. Het gemeentebestuur zal de situatie en de bijkomende maatregelen dinsdag 25 augustus opnieuw evalueren. Ze vragen in tussentijd ook persoonlijke samenkomsten te beperken tot de eigen bubbel.

Burgemeester Lagrange werd ook nog aan de tand gevoeld over het originele idee dat op de komende gemeenteraad wordt voorgesteld: ‘Zorgparkeren’. Zo kan een zorgverstrekker, dokter, verpleegster of thuisverzorger, parkeren voor een oprit of inrijpoort, waarop een zorgsticker is aangebracht.

Luc Levrau kwam de openluchttentoonstelling ‘De Leie ten Zuiden Deinze’ en het bijhorende boek voorstellen. Ereburgemeester George Peirs, voorzitter van Machelen Cultuur, kon thuis niet weg, want de duiven waren nog niet gevallen. Van zondag 13 september tot zondag 18 oktober kan je in de voortuin van het Roger Raveelmuseum in Machelen naar een gratis openluchttentoonstelling. Het is een samenwerking tussen de gemeente Zulte en Cultuur Machelen waarin de Leie ten zuiden van Deinze en de veerpont en scheepswerf van Cyriel De Smet belicht worden. Aan de hand van tentoonstellingsframes in open lucht wordt de geschiedenis weergegeven van de Leie ten zuiden Deinze. Van de Oudheid tot de middeleeuwen was de Leie de belangrijkste verkeersweg tussen Gent en Kortrijk. Het oversteken van de Leie gebeurde in die tijd meestal met behulp van een veer. De organisatie in openlucht biedt iedereen de kans op een coronaveilige manier meer te weten te komen over de Leie in Zulte en de omliggende gemeenten. Ook de vroegere veerpont, die Machelen met Gottem verbond, en de bijhorende scheepswerf komen uitgebreid aan bod.. Er wordt ook aandacht besteed aan Cyriel De Smet. De laatste veerman die de overzet bediende vanuit de herberg ‘Den Overzet’ op Gottem. Hij breidde er tevens de kleine werf van zijn vader uit tot een ambachtelijke scheepswerf voor zeil- en motorjachten. Een van zijn zeiljachten werd in 2017 zelfs uitgeroepen tot varend erfgoed.

Tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september 2020 kan je tussen 14 en 18 uur ook terecht in de Guldepoort in de Dorpsstraat 46 in Machelen, voor een videomontage die aansluit bij de openluchttentoonstelling.

Tequilapresentator en sportmedewerker Emile Wallays was de laatste gast. Het ging over zijn opleiding als journalist, de eerste rechtstreeks live-uitzending van de wedstrijd op SK Deinze en andere activiteiten op SK Deinze.

Zoals elke week kan je het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − zes =