Up To Date van 22 november 2020

Up To Date van 22 november 2020

november 23, 2020 0

Olivier Peirs, schepen van Sport van Zulte, beet de spits af. Peter had hem uitgenodigd in verband met de finale van de Baloise Ladies Tour 2021 in Zulte.  De gemeente Zulte wordt op zondag 11 juli 2021 gastgemeente voor de slotrit van de 7de editie van de Baloise Ladies Tour. Dat is de nieuwe naam voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande vierdaagse rittenwedstrijd in het dameswielrennen die zal starten op 8 juli 2021 in het Nederlandse Utrecht. Na de logische afgelasting dit jaar wil Zulte volgend jaar opnieuw aanknopen bij de wielertraditie van weleer. Men zet in op evenementen op maat van Zulte, die de gemeente op de kaart zetten. De organisatie van de slotrit zorgt voor een grote uitstraling en zo geeft Zulte ook extra luister aan de Vlaamse Feestdag. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. In 2019 stonden er dertig nationaliteiten aan de start.

De gemeente Zulte heeft een rijke wielertraditie. Jarenlang werd in deelgemeente Olsene de ‘Omloop Het Volk’ en later de ‘Omloop Het Nieuwsblad’ voor junioren georganiseerd. De laatste editie in 2010 werd gewonnen door Dylan Teuns, intussen één van de beste Belgische profrenners en winnaar van een bergetappe in de Tour de France 2019. Men is verheugd elf jaar later opnieuw een topwielergebeuren in hun gemeente te mogen verwelkomen. Het feit dat de finale van de vierdaagse in Zulte gereden wordt en die dag dus ook de eindwinnaar zal bekend zijn, geeft extra uitstraling aan het evenement. Dit is een organisatie op maat van Zulte. Ze zullen er een echt wielerfeest van maken.

Griet Vanhooren kwam spreken over haar missie en passie, namelijk mensen in beweging brengen, lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch door coaching en lichaamswerk. Ze heeft daarvoor twee vaste pijlers: “Volwassentrajecten waarbij ik mensen met stressgerelateerde klachten ondersteun en ook de mogelijkheid tot loopbaantrajecten met VDABcheques. Ten tweede voor de jongeren en jongvolwassenen trajecten met keuzekompas, waarbij ik samen met de jongere op zoektocht ga naar ‘hun innerlijk kompas’, talenten/sterktes/competenties/identiteiten/rollen….. Hierdoor kan je bewuste keuzes maken en beter targets en doelen stellen in je leven.” Meer hierover op www.beweegengroei.be en www.facebook.com/beweegengroei en Loopbaancoach www.myfutureworks.be

Schepen van Deinze Rutger De Reu kwam de oprichting van SJID (Samen Jong In Deinze) en de TJID-CHAT aankondigen. Jongeren hebben het moeilijk in deze lockdown. Hun normale leven stopt en ze worden afgesneden van contacten met leeftijdsgenoten. de stad Deinze zet daarom de grootste actie ooit op poten binnen het jeugdwerk. “Met een “peer-to-peer”-benadering laten we jongeren elkaar door deze crisis loodsen.” Samen met de jeugdverenigingen werd “SJID” opgericht (Samen Jong In Deinze),en worden de komende maanden minstens 3 keer per week online-activiteiten uitgewerkt voor de georganiseerde en niet-georganiseerde jeugd.

Daarnaast zal de jeugddienst ook “TSJID-CHAT” lanceren, een telefoon en chatkanaal waar jongeren die zich eenzaam of niet lekker in hun vel voelen, 7 dagen op 7 andere leeftijdsgenoten kunnen contacteren om een luisterend oor te vinden.

Voorzitter Bakkersbond Luc Welvaert over zijn boezembrood ten voordele van de borstkankerpreventie van UZGent. Zoals elk jaar brengen de bakkers van de Bakkersbond Deinze opnieuw het boezembrood uit. Zo ondersteunen zij de borstkankerpreventie van UZ Gent van professor Depypere. Bakker

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “VIP-music” maar speelde zoals steeds ook in op de actualiteit:

Actua:
De Strangers (+Bob Van Staeyen (84) – ‘k Hem Geblet
The Vaccines (!!!) – Melody Calling
Gruppo Sportivo (verzoeknr Lucy) – Beep Beep Love

VIP (Namen van VIPs in de titel)
Admiral Freebee – Einstein Brain
Doe Maar – Doris Day
Gorillaz – Clint Eastwood
De Kreuners – Verliefd Op Chris Lomme
Bananarama – Robert de Niro’s Waiting
Ertebrekers – Eva Mendes
Maroon 5 – Moves Like Jagger
Will Tura – Goodbye Elvis
France Gall – Ella, Elle L’a
De Mens – Jeroen Brouwers schrijft een boek
Kim Carnes – Bette Davis Eyes
Chuck Berry – Rool Over Beethoven
Peter Sarstedt – Where Do You Go To My Lovely

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + twaalf =