Up To Date van 22 augustus 2021

Up To Date van 22 augustus 2021

augustus 23, 2021 0

Eerst had Emile een gesprek met Elien Van Den Meersschaut, finaliste Miss Fashion 2022. Elien is 26 jaar oud en afkomstig uit Zevergem (Oost-Vlaanderen). Op een avondje uit met enkele vriendinnen begonnen ze te praten over Miss Fashion, waarna ze zich meteen inschreef voor de editie van 2022, het moet een supermooie ervaring betekenen om te mogen meemaken. 26 jaar is het laatste jaar dat ze nog kan deelnemen aan Miss Fashion. Ze koos voor deze verkiezing en niet voor een andere omdat het bij Miss Fashion niet alleen draait om de uiterlijke schoonheid, maar ook om de persoon wie je vanbinnen bent. Met haar campagne wil ze Pink Ribbon steunen, dit omdat haar mama en oma genezen zijn van kanker. Ze vindt het heel belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar nieuwere technologieën. Ze steunt dit door flowerboxen te verkopen. Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop wordt geschonken aan Pink Ribbon.

Judith sprak met Stefanie De Neve uit Olsene. Zij lanceert op 1 september haar online leerplatform en werkboek ‘Organiseren kan je leren’. Weg met werkstress met de hulp van Stefanie. Wanneer jouw werkorganisatie ook wel eens een puinhoop is of je hebt het gevoel nooit rond te raken en daarbij puilt die mailbox nog eens uit? Het is herkenbaar? Tijd voor verandering! Stefanie De Neve lanceert daarom de online cursus en het werkboek. Je kan zelf aan de slag om stap voor stap jouw werk en jezelf georganiseerd te krijgen. Ook kunnen bedrijven deze cursus aanbieden aan hun werknemers en wordt dit de eerste stap naar een efficiënte werkomgeving. Daarnaast kunnen workshops op het bedrijf georganiseerd worden, aangepast op jullie hulpvraag. Ga naar www.organiserenkanjeleren.be voor meer informatie.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Judith sprak ook met Benjamin van de hulpgroep “DeinzevoorWallonië”, opgericht om hulp te bieden aan de zwaar getroffen gebieden door de overstromingen. Meer dan een maand na de overstromingen in Wallonië, blijven ook Deinzenaren – vrijwilligers – zich nog inzetten voor de slachtoffers van de getroffen gebieden. Naast hulpgoederen is er ook nood aan extra helpende handen. Ze trokken al verscheidene keren naar de zwaar getroffen gebieden. Maar ze gaan nog even door. Er werd ook een Facebookgroep ‘Deinze voor Wallonië’ opgericht, waarop alle acties aangekondigd worden. Wie hulpgoederen heeft, kan contact opnemen met Viviane Ghyselinck (0478/22.49.10) of via deinzevoorwallonie@gmail.com en wie zich wil melden als vrijwilliger mag zich ook opgeven via mail of telefonisch.

Peter sprak met Dorine Wante uit Deerlijk over “Boekenjagers” en de over de uitgave van een verhalenbundel met bekende auteurs voor het goede doel. Als actief lid van de boekenjagers en frequent boekendropper in de regio Deinze kregen we interessante info van Elly Vaernewijck uit Kruisem over het vijfjarig bestaan van de Boekenjagers en de uitgave van een boek voor deze gelegenheid  Elly kon er zelf niet bij zijn vandaag maar stuurde een ander lid uit Deerlijk, Dorine Wante. Dorine dropt soms boeken in Deinze. Dat gebeurt wanneer zij (haar man en zijzelf) een fietstochtje doen in de streek, zo combineert ze 2 hobby’s. Dorine is lid van de Boekenjagers sinds 2 januari 2017, maar was altijd al een fervent lezer.

Het is een superleuk initiatief. Men leert aan de hand van foto’s op de pagina heel wat nieuwe mooie plaatsen kennen. Bekende auteurs en Boekenjagers bundelen verhalen voor het goede doel: Lucinda Riley, Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Patrick de Bruyn, Bart Debbaut, Kevin Valgaeren, Herr Seele, Stijn De Paepe en Christophe Vekeman. Het is maar een greep uit de auteurs die de afgelopen maanden belangeloos een exclusief verhaal doneerden voor het boek van De Boekenjagers. Alle opbrengsten gaan integraal naar drie leesbevorderende doelen: Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan. Het boek ‘De Boekenjagers’ is exclusief te koop bij Standaard Boekhandel. Tijdens de pre-order werden reeds meer dan 1.100 exemplaren verkocht.
Lucinda Riley doneerde kort voor haar dood nog een kortverhaal voor Vlaamse boekengroep.

De bundel bestaat uit 19 kortverhalen van diverse schrijvers van topformaat en is een verzameling van mooie, ontroerende en grappige kortverhalen over De Boekenjagers, zwerfboeken of boekenliefde in het algemeen. Verder bevat het boek nog 5 gedichten, 4 illustraties, 4 cartoons, tal van foto’s, getuigenissen en anekdotes over De Boekenjagers.

Opvallend is dat de wereldberoemde auteur Lucinda Riley (bekend van “De zeven zussen”) vlak voor haar dood nog haar verhaal doorstuurde voor dit project. Deze speciale bijdrage verschijnt in het Engels en Nederlands in het boek, alsook de hartverwarmende boodschap die ze speciaal voor De Boekenjagers schreef. Met het boek “De Boekenjagers” willen de betrokken auteurs en illustratoren steun bieden aan organisaties die zich, elk op hun eigen manier, inzetten voor het beschikbaar stellen van boeken aan doelgroepen die hier moeilijker toegang tot hebben: slechtzienden, kansarmen, gedetineerden, mensen met psychische problemen, enz..

Aanleiding voor het verschijnen van dit boek is de 5de verjaardag van De Boekenjagers. Op 27 augustus volgt er ook een Massale Boekendropdag waarin geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken. Voor wie De Boekenjagers nog niet kent: zij droppen dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken. Doel is aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegen te gaan. Op Facebook worden drophints en boekentips uitgewisseld en winacties gehouden. In 3 jaar tijd zijn ze met meer dan 70.000 leden uitgegroeid tot de grootste boekencommunity van Vlaanderen. De volledige lijst auteurs en nog meer info over het boek vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers/boek. De Boekenjagers zelf vind je op http://facebook.com/groups/boekenjagers.  Het boek kost 25€. Veerle Nijs:

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Let’s Talk About … Something”

Jo Leemans (94 geworden!): Weet Je Nog Wel…

Johnny Cash – Sunday Morning Coming Down

The New Seekers – I’d Like To Teach The World To Sing

Sabien Tiels (Kaandel vorige woensdag): Vandaag Even Niet

Blue Mink – Melting Pot

Barbara Dex (Kaandel volgende woensdag) – Iemand Als Jij

  1. Rex – Get It On

Willy Sommers – (ons feestkanon) – Sterker Dan Ooit

Eros Ramazotti – Yo Sin Ti

Dusty Springfield – You Don’t Own Me

Durand Jones & The Indications – Love Will Work It Out

London Grammar – Hey Now

Texas – Mr. Haze

Bob Marley – Crazy

Hooverphonic – Thinking About You

Santana – Soul Sacrifice

Supertramp – Long Way Home

Diana Krall – Crazy

N a Carlos : JJ Cale – I Got The Same Old Blues

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =