Up To Date van 21 maart 2021

Up To Date van 21 maart 2021

maart 22, 2021 0

Lukas Gevaert uit Deinze was de eerste gast van deze aflevering van Up To Date. Hij deed via een hilarisch filmpje zijn auditie voor K3 en kwam hierover tekst en uitleg geven aan Eva. Via een origineel filmpje, een parodie op “10000 luchtballonnen”, deed de 20-jarige YouTuber Lukas een auditie voor K3. Lukas studeert aan het RITCS. Hij post regelmatig filmpjes op zijn YouTube-kanaal. Hij heeft/had eigenlijk niet onmiddellijk de ambitie om bij K3 te gaan zingen. Hij heeft zich wel voorgenomen om bij 10 000 abonnees op zijn YuoTube-kanaal zich echt wel kandidaat te stellen. Meer nog: als hij tegen eind deze maand dit aantal haalt laat hij zich een tatoeage van K3 zetten op zijn poep. Eva is benieuwd of het zover komt.

Els De Coker, het verhaal van een bijzondere vrouw die na een lange lijdensweg van jaren besliste haar voet te laten amputeren. Maar ze blijft positief in het leven staan. Eind maart verschijnt haar boek ‘Beste Beentje voor’. Els De Coker , een bijzondere ontmoeting van een bijzondere vrouw … Els is gelukkig getrouwd, mama van 2 zonen, zelfstandig en een heel bezig bijtje. Van nature is ze goedlachs, optimistisch, sociaal, creatief en geniet ze met volle teugen van het leven. In 2009 kreeg Els plots moeite met stappen. Niets aan de hand’, dacht ze toen nog maar die dag werd het begin van een zeer lange lijdensweg. Avasculaire necrose in het spronggewricht was de uiteindelijke diagnose. Gedurende 10 jaar liet ze zich door de beste specialisten behandelen en onderging ze jaarlijks 2 à 3 gecompliceerde operaties maar niets hielp. Ook al werd er geen aanwijsbare oorzaak gevonden, haar bot zou geleidelijk aan afsterven en haar voet voelde met de dag vreemder aan. Vijf jaren verder droomde Els langzaam maar zeker van een nieuwe (kunst)voet. Maar zelfs dat had ze niet in eigen hand. Het duurde nog eens 5 jaren vooraleer ze de toelating kreeg van artsen om haar been tot onder de knie te laten amputeren. Opgeven staat duidelijk niet in haar woordenboek.

Niet alleen mensen die voor de belangrijke keuze staan om wel of niet te laten amputeren maar ook zij die rouwen om een verlies zullen kracht putten uit haar boek. In Corona-tijden worden we immers allemaal meer dan ooit met verlies, loslaten en afscheid nemen geconfronteerd … of we het nu willen of niet. Els wil met haar verhaal geen medelijden wekken, klagen, het slachtoffer spelen, …. integendeel. Zij wil iedereen motiveren om ondanks alle tegenslagen te blijven vertrouwen dat er altijd nieuwe kansen op je pad komen, dat positivisme helend is, dat hoop doet leven, dat je altijd keuzes kan maken …

De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist–publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Dirk De Wolf vertelde Peter over zijn carrière als voormalig beroepsrenner en het leven na zijn actieve loopbaan. Dirk De Wolf was een stoemper en kon goed uit de voeten in zware wedstrijden. We herinneren ons ook zijn tweede plaats in het WK op de weg in Japan in 1990 na Rudy Dhaenens. Hij werkte na zijn carrière enige tijd als commentator bij de Vlaamse omroep en als ploegleider. Een spraakwaterval

Vrijdag ll. was Helena De Maertelaere nog te zien in de Voice bij VTM. Eva belde met haar in Zurich,Zwitserland waar ze woont en werkt. Hoe heeft ze de deelname aan de Voice werkelijk ervaren…?

Vandaag is het Wereld Downsyndroomdag: een oproep #steunkousen

Eva deed tenslotte, in naam van Kade Podiumkunsten, een oproep om een mysterie te ontrafelen: het levensverhaal van een vrouw van Hansbeke anno 1900 die beschuldigd werd van hekserij, Tielde Roets. Kade Podiumkunsten in Deinze. Daar kan je muziek en toneel leren spelen, maar ook radio maken. En enkele leerlingen van deze radio-opleiding maken een podcast waarin ze een lokaal mysterie willen ontrafelen. Het levensverhaal van een vrouw uit Hansbeke anno 1900 die beschuldigd werd van hekserij. Haar naam was Tielde Roets. Meisjesnaam Mathilde De Sutter. Ze woonde dus in Hansbeke net rond de eeuwwisseling. Ze kreeg 15 kinderen waarvan er 10 vaak kort na de geboorte stierven. Ze was een zonderling figuur in het dorp, maar kreeg naast haar verdriet ook met zware armoede te maken. Zij werd dus gezien als een tovenares, een heks. Wat was daarvan aan? Om zoveel mogelijk info te verzamelen doet Eva deze oproep. Heb jij ooit van je ouders, je grootouders of een andere via via gehoord over Tielde Roets uit Hansbeke. Alles wat je erover weet kan helpen. Laat het ons weten. En vertel samen met ons haar levensverhaal. Mailen kan naar Brecht met CH. woord.brecht@gmail.com.

Zondag was het ook de Dag van de Zorg. We willen iedereen die in de zorg werkt danken voor de vele inspanningen van het afgelopen jaar. Meteen na het programm  a, om 12 uur, draaiden we met heel veel plezier, zoals overal te horen was: ‘IK HOU VAN U’ van Noordkaap.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist op deze 21e maart: “Lentekriebels”

Queen

(Helena in ‘The Voice’)

Somebody To Love
Jan De Wilde Vrolijk Lentelied
Aili, Transistorcake Dansu

 

Milo Meskens New Beginning

 

Steely Dan Hey Nineteen
Danyel Gerard Butterfly
Willy Sommers

 

Tot De Zon Weer Voor Je Schijnt
Neil Young Harvest Moon
Norah Jones

 

Sunrise
Dr. Lonnie Smith, Iggy Pop Sunshine Superman
Jackie Wilson I Get The Sweetest Feeling

 

Peter De Koning Het Is Altijd Lente In De Ogen …
Prefab Sprout Cars And Girls

 

Xavier Rudd Follow The Sun

 

Zornik

 

I Feel Alright
Absynthe Minded

 

Cherry Picking
Yevgueni Nieuwe Meisjes

 

Queens Of The Stone Age Make It Wit Chu
ELO Mr. Blue Sky

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 8 =