Up To Date van 2 februari 2020

Up To Date van 2 februari 2020

februari 3, 2020 0

 

Piet De Muynck en Katrien Janssen vertegenwoordigen het kleinschalig cultuurhuis Arscene in Hansbeke, dat 10 jaar bestaat en dat natuurlijk viert. Op zondag 14 februari 2010 ging Arscene van start als een kleinschalig cultuurhuis in Hansbeke. Ze zijn 10 jaar en iets meer dan 270 activiteiten verder en hebben om en bij de 20.000 bezoekers over de vloer gehad. Dat willen ze vieren met volgend verjaardagsprogramma op vrijdag 14 februari 2020:
• Welke concerten waren de beste de afgelopen 10 jaar? Ze vroegen het aan hun vrijwilligers. Hun keuze hebben ze op de ‘10 jaar Arscene’- CD gebrand. Nu al een collectors item!
• Wim Claeys komt vertellen waarom kleinschalige cultuurhuizen zoals Arscene onmisbaar zijn in het culturele landschap. Jawel, het gaat over meer dan enkel muziek en plezier maken.
• Na 10 jaar mag het wel: Arscene heeft zich een nieuw jasje gekocht. En het zit ‘m als gegoten. Op Valentijnsdag krijgt men de primeur te zien. Een smartphone-vriendelijke website, nieuwe stijl van drukwerk, kortom: een nieuwe huisstijl.
• Jelle Vasterhaeghe verwent iedereen op de piano
• en last but not least…. ze heffen het glas op hun flinke tiener

Koen Dewulf en Augustijn Vermandere brengen een eerste plaat uit, ‘Censuur’, en daar steekt een heel verhaal achter. Augustijn Vermandere (de zoon van …) zijn nummer ‘GVD JOAT’ (godverdomme Joat) werd op de grote zenders niet gedraaid wegens het voorkomen van het woord GODVERDOMME. Augustijn stelde zich via menig sociaal mediakanaal de vraag of hij het beter censureerde om gedraaid te worden, … Koen Dewulf zag die oproep en suggereerde gewoon een nummer over censuur te schrijven, … Ze schreven niet lang daarna samen een liedje. Een unieke samenwerking tussen Augustijn en Koen werd geboren. Een nummer met een catchy refreintje is het resultaat: ‘Censuur’.

Hans Dobbelaere en Wim Verstraete van het VTI Deinze i.v.m. het 25ste VTI –Eetfestijn. Dit jaar ligt de organisatie in handen van de vakgroep Mechanica. Om de toenemende innovatietechnieken te kunnen blijven aanleren, zijn blijvend grote investeringen nodig. De nieuwe lessentabellen in functie van de modernisering secundair onderwijs zijn nog in volle ontwikkeling en vragen nieuwe investeringen van het huidig machinepark. De oprichting van een gloednieuwe CNC-studio, vorig jaar in april, was daar een mooie start van. Met veel bewondering en lof werd de studio, in het bijzijn van talrijke gerenommeerde bedrijven, in gebruik genomen. Dit pareltje van technologie is voor onze leerlingen dan ook dé ‘place to be’. Industrie 4.0 is een verzamelnaam voor nieuwe technologieën en concepten in de industrie. De digitalisering komt in volle snelheid op ons af. De opbrengst van het eetfestijn gaat dan ook naar het upgraden van de afdeling Mechanica om VTI DEINZE blijvend klaar te stomen voor morgen. De opbrengst zal toelaten nieuwe machines en didactisch materiaal aan te kopen, maar ook te voorzien in kleine dagelijkse gereedschappen die aan vervanging toe zijn.Dit is noodzakelijk om de uitdagingen voor de toekomst veilig te stellen en de talenten van de leerlingen nog beter te kunnen ontwikkelen en bevorderen. Door het enthousiasme van dit organiserende team belooft het opnieuw een fantastisch eetfestijn te worden. Een jubileumeditie om niet te missen.

Wie het VTI en de afdeling Mechanica wil steunen, is van harte welkom in de Brielpoort in Deinze op zondag 16 februari 2020. De aperitiefbar opent zijn deuren vanaf 11.15 uur. Vanaf 12 uur kan u aanschuiven aan het buffet. U heeft de keuze uit warme beenham, stoofvlees, warme zalmschotel of vegetarische schotel met frietjes en groenten. Voor de kinderen voorzien we balletjes in tomatensaus met frietjes. Het dessert is, zoals steeds, inbegrepen in de prijs. U kan ook deelnemen aan de reuzentombola met ruim 1 600 prijzen, waaronder vele prachtige hoofdprijzen. Voor de allerkleinsten is er ook een springkasteel en animatie van clown Broccolini voorzien.Inschrijven kan nog tot 11 februari 2020, via alle VTI-personeelsleden, telefonisch op 09 381 60 84 of online via link op www.vtideinze.be. Meer info op de website en op facebookpagina.

Jens Vercamer opent op 7 februari de overdekte markt in de Farmfabriek  De boerenmarkt met bar en kinderatelier vindt elke vrijdag van 15 tot 19 uur plaats. Het is een mooi totaalpakket. Op Lokaalmarkt Deinze bieden boeren en producenten uit de streek elke week een breed aanbod voedingsproducten aan. Naast vlees, groenten (bio en niet-bio) en zuivel vind je op Lokaalmarkt ook brood en fruit. Wekelijks wordt het vaste aanbod aangevuld met lokale producenten die ambachtelijk werken. Kwaliteit van de producten is een grote, zo niet de grootste troef volgens organisator Jensen Vercamer van Farmfabriek. De zuivelproducten zijn puur natuur en het brood bevat geen meelverbeteraars en verteert makkelijker. Lokaalmarkt wil het concept van de korte keten, waarbij je rechtstreeks van de boer koopt, zo toegankelijk mogelijk maken. Om niet weersafhankelijk te zijn, vindt de markt binnen plaats. Met een op maat gemaakt betaalsysteem reken je jouw boodschappen in één keer af, cash of met bancontact.

Naast ontmoetingen met boeren en producenten wil Lokaalmarkt ook ontmoetingen met buren, familie en vrienden in de hand werken. Na je boodschappen kan je iets drinken in de gezellige bar van Farmfabriek. Er is een aparte ruimte voorzien voor kinderen, waar ze onder begeleiding kunnen spelen of knutselen. Na Deerlijk, Roeselare, Brugge, Heule en Gent is het intussen de zesde Lokaalmarkt. Lokaalmarkt Deinze vindt elke vrijdag van 15 tot 19 uur plaats in Farmfabriek (Slachthuisstraat 20) in Deinze. Meer info op www.lokaalmarkt.be.

Ellen Van Gaveren van het naaicafé “Mademoiselle Arrangetout start deze week met deze originele zaak in Deinze, in het vroegere pand waar restaurant Caprice was. Mademoiselle Arrangetout is een naaicafé. Ellen is ook zangeres, onder de naam Elle Yana.

Als je het programma zondagvoormiddag gemist hebt, kan je dat nog recupereren, zoals elke week, op maandagavond tussen 19 en 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 of FM 107.8 of surfen naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + vijftien =