Up To Date van 2 augustus 2020

Up To Date van 2 augustus 2020

augustus 3, 2020 0

 

Op deze 80e verjaardag van Will Tura stond de playlist van Roland natuurlijk in het teken van de “Keizer van het Vlaamse Lied”, maar er was ook in de studio van Radio Tequila live muziek.

Het programma begon deze keer met Koen Vlerick uit De Pinte. Die was wel niet lijfelijk aanwezig in de studio maar hij had wel een gedicht ingesproken ter promotie van zijn boek “Geachte mevrouw Angela Merkel”. Op zijn website vertelt hij dat hij begin de jaren ’70 als tiener kennis maakte met de kleuren, de kledij, de muziek en woorden als “Make love not war”. Hij was zo onder de indruk dat de idee van de flowerpower hem nooit meer heeft losgelaten. Nog steeds denkt hij dat de basis van die levenswijze de beste in de geschiedenis van de mensen is. Nu zoveel jaren later blijft hij daarin geloven. Zolang hij leeft en er armoede, oorlog en milieuvervuiling bestaat blijft hij actief als kunstenaar. Zijn beste persoonlijke zin “WERELDVREDE IS EEN BASISRECHT” sluit bij dit alles goed aan” aldus Koen Vlerick vanuit De Pinte, de bloemengemeente nabij Gent. In het boek lees je 123 brieven van hoop en wanhoop. Het boek telt 158 pagina’s. Het kost 18,5 euro en is verkrijgbaar via bol.com.

Schepen van Sociale zaken en Welzijn Conny De Spiegelaere en Deinzenaar David Vanhee, die de halve finale behaalde van het VTM-programma Lego Masters, sloegen de handen in elkaar voor de FIETSZOEKTOCHT ELFDORPEN. Door de coronamaatregelen gingen enkele recreatieve fietstochten van LDC Elfdorpen niet door. Om dit gemis te compenseren bij de fietsliefhebber en vakantie in eigen land zo aangenaam mogelijk te maken, organiseert LDC Elfdorpen voor de eerste keer een fietszoektocht. Vrijwilligers Luc Claus, Rik Verfaillie en Patrick Decoster stelden een fietszoektocht samen van ca. 35 km die je langs mooie landelijke wegen van Deinze leidt. Deelnemen is gratis en het kan nog tot 30 september 2020. De deelnameformulieren zijn af te halen aan het onthaal in Elfdorpen op weekdagen tussen 8.30 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur. Op elk formulier staan een aantal foto’s van items en plaatsen die te zien zijn tijdens de fietstocht. De bedoeling is de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen zoals men ze tegenkomt. Als extraatje is er een schiftingsvraag. LDC Elfdorpen werkte hiervoor samen met David Vanhee, die in het voorjaar van 2020 heeft deelgenomen aan het VTM-programma Lego Masters. David maakte een replica van de herkenbare “D” uit het logo van Deinze. Deelnemers dienen te raden uit hoeveel Lego-onderdelen de constructie bestaat. Er zijn tien Deinse cadeaubonnen ter waarde van tien euro te winnen. Waag je kans en geniet alleen of met je bubbel van een ontspannend fietsritje, geschikt voor jong en oud.
Info: Elfdorpen, Gentpoortstraat 41 – 9800 Deinze, 09 387 82 80 of elfdorpen@deinze.be

Sam Lietaert is managing director van de firma CAMPRO uit Drongen. Hij leidt het bedrijf dat zorgt voor Advies, levering & installatie van Camerabewaking, Alarmsystemen, Brand- en CO-detectie, Wi-free / WiFi-oplossingen, Tijdregistratie, Track & trace.

Michiel Vaernewijck, singer-songwriter, alias Jim Cain, bracht een nieuwe EP uit met als titel “Streets Before the Fall” en bracht een nummer daarvan live in de studio van Radio Tequila.

Je kan het programma zoals elke week opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surf naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop. Je kan de gesprekken ook bekijken op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − negen =