Up To Date van 19 januari 2020

Up To Date van 19 januari 2020

januari 20, 2020 0

 

De eerste gast deze zondagmorgen was Joost Vermeersch, voorzitter van Gezinsbond Deinze. Hij kwam enkele activiteiten van zijn organisatie voorstellen. Op 23 januari is Pieter Boussemaere te gast als spreker in Rekkelinge. Hij heeft het over het klimaat en meer bepaald over tien klimaatacties die echt werken. Op 8 februari organiseren zij een gezellige en ludieke quiz over alles en nog wat.
Theater De Gemaskerde Hand brengt ‘Een inspecteur belt aan’.

Bijna de hele cast van ‘Een inspecteur belt aan’, het nieuwste stuk van Theater De Gemaskerde Hand, was in de studio present. Het stuk is van de hand van de bekende Engelse roman- en toneelschrijver J.B. Priestley. Traditiegetrouw vinden de voorstellingen plaats in de gezellige zaal van het Sint-Martinuscentrum in Petegem. Marc Houtekier zorgt voor de regie. Het wordt een spannende avond… Je bent getuige van het verlovingsfeest van Eveline en Geert, zo van die typische gezellige avonden met feestmaal, speech en vele dranken. Alles verloopt vrij normaal maar plots belt een inspecteur aan wat de hele avond een andere wending geeft. Het is een echt psychologische thriller met een zeer verrassend einde. Cast: Kathy Algoet, Céline De Pourcq, Etienne Leroy, Lynsey Van Aelst, Sophie Van Aelst, Piet Van Driessche en Jente Vanhaesebroeck. Praktisch: Wanneer: zaterdagen 25 januari, 1 februari en 8 februari, vrijdagen 31 januari en 7 februari, telkens om 20 u.Waar: Sint-Martinuscentrum, Kortrijksesteenweg 86 in Deinze-Petegem. Info en reservaties: www.degemaskerdehand.be of telefonisch bij Frank Tevels via 0475/45 02 09, tickets kosten €10. De plaatsen zijn genummerd.

Koen Bilcke van Natuurpunt kwam hun nieuw werkjaar toelichten. Zij beginnen op zondagnamiddag 26 januari in de vallei van de Zeverenbeek. Iedereen is welkom in VIBLO Leieland voor een winterse natuurwandeling en gratis pannenkoekenfeest. Deskundige gidsen loodsen je door het winterse landschap naar Zeveren Planke, de vogelkijkhut en de Blekerij. Je leert er meer over deze boeiende plek, een uniek veengebied met een aparte flora. Aarzel niet om je kroost mee te brengen; er is een wandeling op maat van jonge gezinnen.
Nadien kan iedereen nagenieten van een gratis zelfgebakken pannenkoek en een drankje. De bestuursleden van de nieuwe afdeling zullen u met plezier een woordje uitleg geven over de werking van Natuurpunt tussen Leie en Schelde. Traditioneel mag de startactiviteit rekenen op een behoorlijke opkomst. Iedereen met een hart voor groen, zowel leden als niet-leden, is welkom en inschrijven is niet nodig.

Natuurpunt wil lokaal het eerste aanspreekpunt zijn over al wat onze natuur aanbelangt. Lokale vrijwilligers zetten zich iedere laatste zaterdag van de maand in voor het beheer van enkele natuurgebieden. Iedereen die dat wil, kan op deze beheerdagen de ‘natuur om de hoek’ een handje toesteken. Ook bij andere activiteiten hoef je trouwens geen Natuurpunt-lid te zijn om deel te kunnen nemen. Met een jaarprogramma van zo’n 30 activiteiten is de afdeling één van de meest actieve van het land en wil de vereniging een zeer breed publiek aanspreken. De volledige activiteitenkalender kan je raadplegen op de website www.natuurpunttussenleieenschelde.be.

Guido Vanderauwera kwam ook nog even binnenlopen om een gratis proefles Tai Chi aan te kondigen, in de Ceder op 28 januari. Zie www. taichi.be.

Wie de live uitzending gemist heeft, kan dat, zoals steeds, goedmaken op maandagavond van 19 u tot 21 u. Stem daarvoor af op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Of surf naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + vier =