Up To Date van 18 juli 2021

Up To Date van 18 juli 2021

juli 26, 2021 0

Schepen van Zulte Michael Vandemeulebroecke mocht in deze aflevering de spits afbijten. Hij kwam vertellen over de verschillende interessante zomeractiviteiten en initiatieven in Zulte.

Er zijn zomerse vertelavonden in de tuin van de Zultse bibliotheek. Corona houdt niet van huiskamervertellingen, het concept dat de voorbije jaren georganiseerd werd door de Zultse bibliotheek. Stilzitten zit hen niet in het bloed dus werd een alternatief uitgewerkt tot de huiskamers opnieuw vertellers en publiek mogen ontvangen. In de tuin van de bibliotheek aan het Gaston Martensplein 9 in Zulte kan je genieten van een coronaveilige zomerse vertelavond. Op vrijdag 23 juli 2021 om 20.00 uur ontvangt de bibliotheek de Nederlandse vertelster Margot Vermeulen onder de open tent in de tuin van de bibliotheek. Margot Vermeulen trekt in Nederland rond onder de naam ‘Verhalenderwijs’. Ze neemt je mee voor ‘Een avondje uit aan zee’. Ze laat je meedrijven op golvende woorden. Ze brengt verhalen, afgewisseld met liedjes, waarbij de gitaar haar beste maatje is. Wereldwinkel Zulte zorgt met zijn hap-en-tapmobiel voor een natje en een droogje. Prijs: 6 euro (ter plaatse te betalen); vooraf inschrijven op bibliotheek@zulte.be of T 09 243 18 87. Meebrengen: mondmasker en trui.

De jeugdraad en jeugddienst van Zulte lanceren het project ‘Aanstekers’ om jongeren te betrekken bij het jeugdbeleid. Op het digitale platform aanstekers.org kunnen jongeren hun ideeën delen waarmee de jeugdraad en -dienst aan de slag kunnen.
Ze hebben in Zulte een actieve jeugdraad met geëngageerde vrijwilligers uit de jeugdverenigingen. Bij hen kunnen ze regelmatig polsen wat er leeft en met die ideeën gaan ze aan de slag. Maar jongeren die niet zijn aangesloten bij een vereniging, kunnen we moeilijk bereiken. Wat leeft bij hen? Waar liggen ze wakker van? Welke ideeën hebben zij om van Zulte een leefbare gemeente te maken voor jongeren? Daarom lanceren ze samen met Bataljong het project Aanstekers. Daar kunnen jongeren op een laagdrempelige manier hun mening laten horen. Aanstekers.org is een digitaal platform waar jongeren hun ideeën en dromen over de gemeente kunnen delen. De ingestuurde ideeën worden door de jeugdraad en jeugddienst bekeken en in overweging genomen. Met die waardevolle input wil de gemeente van Zulte een leefbare en aangename plek voor jongeren maken.

Andere zomeractiviteiten: Tentoonstelling Raveel 100 in Huis De Leeuw, Workshop fotografie in het kader van het Raveeljaar, Davidsfondszomerzoektocht en Tentoonstelling in het Raveelmuseum

Elke Blancke uit Deinze is de oprichtster van de dansschool VID, maar zij heeft nu ook een nieuw project: ‘Veertjes’. Na een reeks tegenslagen geeft danslerares Elke (37) ‘veerkracht-workshops’ voor kinderen. Al spelend leren omgaan met moeilijke momenten. Kinderen leren omgaan met moeilijke situaties en negatieve gevoelens. Met dit doel organiseert Elke Blancke binnenkort een zomerkamp en speelse workshops onder de naam Veertjes. De 37-jarige mama kampte de voorbije jaren zelf met tegenslag en putte tijdens het coronajaar nieuwe energie uit haar project. Het leven zal altijd tegenslagen bieden. Maar hoe eerder we ons bewust worden van deze gedachten en gevoelens, hoe eerder we gelukkig kunnen zijn.

Elke Blancke werkt als LO- leerkracht op basisschool De Kerselaar in Gottem en is de oprichtster van dansschool VID. De oprichting van haar nieuwe project Veertjes kent zijn oorsprong in haar eigen hobbelige levensparcours. “Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen kregen een deuk na een relatiebreuk in 2009″, vertelde Elke. “Ik vond een nieuwe partner, maar enkele jaren later kwam ik in een nieuwe relatie- en identiteitscrisis terecht. Ik ging in therapie en daaruit bleek dat ik een hoogsensitief persoon ben. Ik dook in alle literatuur die hierover te vinden was en schreef me in voor een acht weken durende training mindfulness. Beide zaken veranderden mijn leven. Niet dat het toen allemaal vlotjes ging, want ik kreeg in de jaren daarna nog te maken met een nieuwe relatiecrisis, een miskraam, een hersenvliesontsteking en een moeilijke bevalling van mijn zoontje Ferre. Hij bracht me wel dichter bij mezelf en de innerlijke rust en vertrouwen die ik kreeg, leidde me tot het idee om Veertjes op te richten.”

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Het comité Over de Kromme Brug vzw met voorzitter Geert Buyse en secretaris Danny Carrette stelde zijn zomeractiviteiten voor. De Straatfeesten zoals ze plaatsvonden vóór corona gaan niet (meer) door. De vzw telt een 70-tal leden (zelfstandigen). Op de Zwarte Baan stond er telkens een grote tent. Er was een optreden op vrijdag, rommelmarkt op zaterdag en een steakfestijn op zondag, met ook helikoptervluchten en een reuze tombola. Nu gooit het comité het noodgedwongen over een andere boeg. Er is wel terug een fietszoektocht (5 euro) van 15/7 tot 15/9 met enkele interessante prijzen en een Feestavond De Kromme (brug) Party op zaterdag 2 oktober met optredens van Willy Sommers, Garry Hagger en Sasha & Davy. DJ en muzikale omlijsting & presentatie Filip Piens. Er zijn hiervoor kaarten van 25 euro te koop maar er is ook een VIP-formule van 110 euro. De leden krijgen voorrang maar vanaf 1 augustus kan iedereen zich hiervoor inschrijven. Info op de website www. Overdekrommebrug.be Kaarten en boekjes zoektocht zijn op verschillende locaties te koop.

Femke Callebaut uit Astene is kandidate Miss Oost-Vlaanderen voor Miss België. Ze wil nu vooral naambekendheid wat belangrijk is in haar avontuur naar het kroontje. Ze wil daarom ook samenwerken met de stad Deinze. Stemmen kan via sms MOV05 naar 6665. (1 sms = 1 euro).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =