Up To Date van 17 november 2019

Up To Date van 17 november 2019

november 18, 2019 0

Jean –Marie Schepens schreef een boek over de Deinze wielerlegende Henri ‘Ritten’ De Wolf, “Wilskracht op wielen”. Op vrijdag 15 november vond in het MUDEL, het Museum van Deinze en de Leiestreek, de voorstelling plaats van het boek over Henri “Ritten” De Wolf, wilskracht op wielen. Er waren heel wat prominenten aanwezig en er was/is een mini-expo over wielrennen in Deinze. De aanwezigheid van enkele renners die tijdgenoten waren of door Henri De Wolf gecoacht werden bij Hertekamp of als veldrijders gaf een extra dimensie aan het gebeuren. Het boek is nu te koop voor 25 euro. Vrijdag interviewden Peter en Luc al de auteur, Jean-Marie Schepens, maar vandaag was Ritten De Wolf live aanwezig in de studio. En of hij boeiend kan vertellen …..Ook ex-wielrenner en nu co-commentator bij Michel Wuyts, José De Cauwer, was vrijdag aanwezig en werd opgebeld.

Mathias Velghe uit Machelen lijdt aan een ernstige spierziekte en is palliatief. Hij schreef er een boek over. Toch vond hij ondanks alles de moed om live naar onze studio te komen. Mathias heeft de spierziekte van Duchenne. Hij wou absoluut daarover een boek schrijven over zijn leven met zijn spierziekte en zijn gezin en vooral niet te vergeten over zijn geloof. Hij schreef drie jaar aan het boek, een soort biografie. Hij werd palliatief verklaard en lag een vijftal weken op de palliatieve eenheid in het UZ Gent. Nu is hij terug thuis. Al is hij palliatief, hij is blij het boek te hebben kunnen afwerken. De opbrengst van de verkoop van zijn boek schenkt hij aan een goed doel. De titel van zijn boek is “Kostbaar en Geliefd. Ga voor wat je vandaag kan doen en wacht niet tot morgen”. Mathias woont in Machelen, in de Dorpsstraat 43.

Muziekgroep Ventus, dat is het duo Emma Demoor uit Deinze en Gonzalo Temmermans uit Evergem, treden op 29 november op in Brieljant te Deinze. Zij brengen akoestische nummers met piano en samenzang. Emma gaat de hoogte in met haar breekbare stem, Gonzalo houdt het laag en warm. Beiden zijn pas 16 jaar maar al heel hard met muziek bezig door hun opleiding aan het Muda! Over de inhoud van de liedjes is nagedacht. Iedereen zal er zich wel in herkennen en er hopelijk door geraakt worden.

Op bepaalde vrijdagen zijn er gratis concerten in Brieljant. Ventus had dit concert nog te goed omdat ze op de wedstrijd Tomorrowband in april tweede werden. De eerste groep verdiende een optreden in Leietheater, de tweede in Brieljant. Ze worden die avond vergezeld door Lion Mimpenza een singer-songwriter van hun school Muda in Evergem waar ze de richting jazzpop volgen.

Het is hun bedoeling na het zesde jaar naar een conservatorium te gaan. Zij deden reeds het voorprogramma voor Milo Meskens en Ibe. Verder worden ze vaak gevraagd voor livingconcerten. Het zal al de vierde keer zijn dat ze op het podium van Brieljant staan. Op 1 november speelden voor Reveil op het kerkhof van Deinze een intiem concert, afgewisseld met poëzie van stadsdichter Steven Van De Putte en DECEDE. Ook stonden ze al in Antwerpen op de kot-route en in Hamme in het jeugdhuis. Twee keer verzorgden ze een aperitiefconcert voor de sneukeltocht Machelen. Op 8 december spelen ze op een winterbar van Scouts Beveren. Ze worden begeleid door Jonggeduld, wat uitgaat van Kinky Star Gent.  Hiermee nemen ze eind november een EP op waarop zes eigen nummers zullen staan. Hiervoor zijn ze met vrienden een outfit aan het ontwerpen en er zullen gepaste foto’s genomen worden voor de coverfoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 10 =