Up To Date van 17 mei 2020

Up To Date van 17 mei 2020

mei 18, 2020 0

De eerste gast van Peter en Roland was Deinzenaar Milan Colpaert, gouden finalist van Mister Gay Belgium. Hij kwam langs naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) van zondag 17 mei  en is het hele weekend actief op straat met enkele burgemeesters van de streek. Aan enkele gemeentehuizen werd de regenboogvlag opgehangen. Vrijdag was hij in Deinze en liet zich toen fotograferen op het regenboogzebrapad aan het Leietheater. Het hijsen van de vlag staat symbool voor de holebi- en transgendergemeenschap en toont de diversiteit in onze maatschappij. Dit jaar is een bijzondere editie voor deze actie, want het is exact 30 jaar geleden dat de Wereld Gezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de lijst van psychische aandoeningen verwijderde, waarmee een einde kwam aan meer dan een eeuw van medische homofobie.

Peter had een gesprek per telefoon met The Fitz Brothers in Wenen over het uitbrengen van een nieuwe single en het lanceren ervan via een knappe video tekenfilm. Muziek was altijd hun passie en hun manier om emoties te uiten. Het is een manier om zelf verder te groeien en ook anderen te laten groeien tot “human beings”. “Talk” is hun nieuwe single. Er is een mooie videoclip gemaakt in de vorm van een tekenfilm. In 2017 nam Florian samen met Helena De Maertelaere deel aan het Eurovisiesongfestival.

Burgemeester Jan Vermeulen kwam zoals (bijna) elke week net na 11 uur langs om ons te updaten over de coronatoestand in Deinze en de regio.

Vanessa Matthys, van het Vanessa Matthys Quartet, bracht met de formatie A.L.D. vrijdag 15 mei de release van haar eerste single “Save Me”. Vanessa studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel jazz-zang bij David Linx en aan het Conservatoire National Supérieur de trio, quartet en comboMusique et de Danse de Paris. Ze had de gelegenheid op te treden en cd-opnames te maken met o.a. Bill Carrothers, Drew Gress, Riccardo Del Fra, Roger Vanha, Frank Deruytter, Bart Denolf, Jan De Haas, Luc Vanden Bosch, Serge Plume, Dominique Vantomme en Marc Matthys. In 2009 werkte ze mee aan een cd-opname met o.a. Dré Pallemaerts en David Linx. In datzelfde jaar werd ze laureaat van de Dinant Jazz Competition. In juni 2010 werkte de groep mee aan het hommageconcert voor Pierre Van Dormael in het KVS, samen met o.a. Aka Moon en David Linx. In 2010 richtte ze haar eigen internationaal quartet op met echtgenoot Dominique Vantomme (piano), Werner Lauscher (contrabas) en Geert Roelofs (drums). Vanessa Matthys kan geboekt worden voor o.a. recepties als achtergrondmuziek. Haar repertoire bestaat uit easy listening, jazz, bossa nova en lichte pop. Het repertoire kan aangepast worden naar meer jazz. Ook bezetting in trio of duo is mogelijk. Ze is aangesloten bij het management & booking kantoor “Walk on the wild side”.

Wie het programma gemist heeft kan op de Facebookpagina van Tequila nog de livestream bekijken of op maandagavond luisteren naar de heruitzending tussen 19 en 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Je kan het ook beluisteren via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + 5 =