Up To Date van 17 januari 2021

Up To Date van 17 januari 2021

januari 18, 2021 0

De eerste gast van deze Up To Date bij Eva was Xander Pruvoost. Hij vertelde haar over de startup van zijn firma WIND-WIJZER uit Kruisem, maar met kantoor in Deinze: missie, visie, doelstellingen, het waarom van deze oprichting. Deze firma richtte Xander op in volle COVID-19 crisis. Het heeft een 3-ledige dienstverlening: Field coaching / Sales Training, Sales consultancy en Interim management. Verkopers klaarstomen voor hun missie: vertrouwen creëren in de nabije toekomst. Dit is de opdracht van Xander. Hij beweert dat indien hij daarin slaagt de mensen weer op een normaal niveau zullen kopen.

Er werd telefonisch gesproken met Carolien Flecijn. Zij bracht het lied “My Sweet Angel” uit ter nagedachtenis van haar plotseling overleden zoontje Raphael. Hij overleed op 5 januari 2020, slechts één jaar oud, in zijn slaap. Op 5 januari 2021 kwam de vraag van Carolien Flecijn uit Hamme aan alle radio’s haar zelfgeschreven en gezongen nummer ‘My Sweet Angel’ uit te zenden. Ze vindt/vond troost in dit lied en wil andere lotgenoten daarin laten delen. De plaat bereikte intussen al heel wat gezinnen die het moeilijk hebben. Ze wil dit blijven verspreiden zodat andere ouders hier ook troost in kunnen vinden. Zelf is Carolien een hoog-gevoelige coach, coach in probleemgedrag bij kinderen, zangeres, songwriter

Bart Van Hee bracht een leerling van Leefschool Klavertje 4 mee, die het project “Plant een toekomstboom op school” kwam voorstellen. In deze vreemde tijden hoor je het alom. Mensen voelen zich verstoken van vooruitzichten, wat brengt de toekomst? Op Leefschool Klavertje 4 in Deinze bleven ze niet bij de pakken zitten. Terwijl de maatregelen strenger worden, mondmaskers voor leerlingen van het 5° en 6° leerjaar, kijken ze ook vooruit. Covid 19 beheerst de berichtgeving in zowel geschreven als digitale pers.
De klimaatkwestie met bijhorende acties zijn pas echt monddood gemaakt. Daarom melden de kinderen, de ouders en het team van Leefschool Klavertje 4 met trots deel te nemen aan de actie van Natuurpunt Meetjesland: ‘plant een toekomstboom op school’. Ouders en leerlingen werkten reeds aan de voorbereidingen, het uitgraven van het plant-gat. Op donderdag 26 november, werd de toekomstboom dan geplant.

Carlos Alleene kwam kort even langs bij Peter om zijn goednieuwe column voor te stellen. Die gaat volgende zondag om 11 u in première op Radio Tequila.

Sven De Potter is freelance journalist, cartoonist en muzikant. TienTonTaal is het nieuwe schrijfkantoor van Sven (°1973). Twintig jaar schrijven, dat is een hele tekst. Een pak ervaring ook mocht je nood hebben aan tekstuele hulp.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland en Paul  had deze zondag als thema “sneeuw’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 1 =