Up To Date van 16 mei 2021

Up To Date van 16 mei 2021

mei 17, 2021 0

 

Op zaterdag 15 mei werd de Brielpoortbrug plechtig geopend in het bijzijn van enkele Bekende (politieke) Vlamingen. Eén van hen was Vlaams minister Lydia Peeters, bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken. Peter strikte haar voor een interview. Daarmee was het programma meteen afgetrapt.

De eerste gast live in de studio was Laurence Durieu. Met haar ging het over het Deurle’s Moment, of hoe je te laten inspireren door de rust en de natuur van het landelijke Deurle. Op het domein is het heerlijk vertoeven tussen de paarden. Je leert er bewust omgaan met je paard en ook de signalen op een correcte manier te vertalen. Je werkt er met het paard dat aansluit bij je persoonlijkheid en dat je rust geeft. Zo creëer je een band met je oefenpaardje en kan je hem alles aanleren. Men streeft naar een correcte en mooie houding op en naast het paard. In alle rust en privacy beleef je stap voor stap alle facetten van de paardensport.

Er is ook een paardenhotel. Kunt u even niet zorgen voor uw paard, dan bent u bij “Deurle’s paardenhotel” aan het goede adres. Het doel is de gewoontes en behoeftes van jouw paard zo goed mogelijk na te streven, zodat hij zich echt thuis voelt. Is jouw paard het gewoon om altijd op de wei te staan, geen probleem! Elk paard krijgt zijn eigen stal en weide.

Miniatuurpaardjes fokken was altijd een kinderdroom. De paardjes zijn een replica van een rijpaard en fijn gebouwd. Deze paardjes zijn heel lief en ontzettend populair als gezelschapsdier. Ze zijn heel aanhankelijk en worden graag geknuffeld en verwend.

Deurle’s Guesthouse, de B&B met één luxe kamer, bevindt zich op een rustige afgelegen locatie in Deurle op het domein van Deurle’s paardenhotel. Jouw verblijf op een paardenhouderij biedt uitzicht op de paarden en wordt omringd door rust en natuur. Toch liever wat actie? Men werkt volledig op maat en men bokst volledig volgens wens een gevarieerd programma ineen.

En ook dit nog: Personal coaching met Natural Force. Een begeleiding op topniveau op een toffe locatie waar privacy gegarandeerd wordt. Uw coach is Davy De Beule. Na een carrière van 18 jaar op het hoogste niveau als profvoetballer werd het tijd om samen met zijn echtgenote een nieuwe toekomst op te bouwen. Ervaring delen en zo mensen gelukkiger, fysiek en mentaal sterker maken, leek een heel leuke uitdaging. Ondertussen hebben reeds velen bevestigd dat het trainen op deze locatie en met de juiste instelling van de coach hen alleen maar meer levensvreugde en vitaliteit heeft gebracht: training op maat – training voor ruiters – voetbaltraining – privé of in groep – voedingsadvies en afslanken – teambuilding voor alle leeftijden.

Contact : Deurle’s Moment, Mrs Durieu Laurence , Broekstraat 44 , 9831 Deurle , 0474 59 13 40. info@deurlesmoment.bewww.deurlesmoment.be

Marijn Kenis en Lissa Declercq van Dogs and Drinks aan de Godshuizenlaan te Gent, de plek voor een gezellige babbel, een lekker drankje met of zonder je eigen hond én een heleboel knuffelbare honden. Op slag verliefd op zo’n koddige loebas? De honden in het café zijn ter adoptie. Via een grondige procedure gaan zij op zoek naar het meest geschikte baasje. Het hondencafé is normaal open zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Iedereen is er welkom. Nu is het terras open. Ze hebben altijd een 4 à 5 adoptiehonden die in het café verblijven tot ze een nieuwe woonst hebben. Je kan proberen vrij langs te komen zonder reservatie, maar om zeker te zijn van een plekje reserveer je best. Voor het welzijn van de honden hanteren ze strikt het principe van ‘vol is vol’. Kom je met het hele gezin? Denk eraan dat kinderen zeker 12 jaar moeten zijn om met de adoptiehonden in contact te komen.

Mocht je ook willen deel uitmaken van de grote Dogs & Drinks-familie, het kan? Enthousiaste vrijwilligers zijn altijd welkom, dus neem gerust contact op als je graag meehelpt. Overleven tijdens de corona is /was zeker niet evident. Je kan hen steunen door een afhaalmenu te bestellen of door een bijdrage te storten.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Johan de Kort en Geert Vanbever van het muziekproject De Kort stellen hun nieuwe single ‘KADER’ in de studio live voor. De KORT is het muziekproject van zanger-verteller Johan de Kort en muzikant-producer Geert Vanbever. In 2019 brachten ze een eerste album ‘Kosmos’ uit en in 2021 volgt de single ‘Kader’. Goeie teksten en sterke refreinen, in de traditie van Kris De Bruyne en Frank Boeijen. Johan de Kort en Geert Vanbever kwamen hun muziek live bij ons spelen. Twee gitaren, twee stemmen, meer moet dat niet zijn.

Lies Scheerlinck van Letters & Co verhuist tijdelijk van de Markt naar de Tolpoortstraat. Intussen was al geweten dat Letters & co momenteel niet meer terug te vinden is op de Markt nr. 1 (aan de kerk) maar wel in de Tolpoortstraat 66-68, de HUP/HUB winkel waar nog 6 andere zaken zich bevinden. Na 10 jaar voelden ze dat de tijd gekomen was om een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun verhaal. Toen het gebouw waar ze nu gevestigd zijn op de Markt 1, op de hoek naast de kerk, te koop kwam te staan aarzelden ze niet om dit pand zelf aan te kopen. Het zal worden afgebroken en er wordt een nieuw winkelpand gezet. Zaterdag 15 mei werd hun nieuwe locatie feestelijk geopend met tal van signeersessies voor zowel jeugd als volwassenen. Maar hoe het verder allemaal zal verlopen vertelde Lies in de uitzending.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond. Stem af van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist als thema:: “Perspectiefjes”

Verzoeknummer : 11u aansluitend op column Carlos Alleene : De Mens – Jeroen Brouwers schrijft een boek

Helen Shapiro – Walking Back To Happyness

De Kast – Morgen Wordt Het Beter

Bruce Springsteen – Better Days

Queen – I Want To Break Free

Gerard Cox – Morgen Wordt Het Beter

Chris Stapleton – Tennessee Whiskey

Els De Schepper – Als Ik Je Morgen Ergens Tegenkom

The Specials – A Message To You Rudy

Eels – Are We Allright Again

Starship – Nothing’s Gonna Stop…

Bart Herman – In Mijn Element

Commodores – Easy

Solomun – Home

Simply Red – Stars

Pretenders – Don’t Get Me Wrong

Tom Petty – Free Fallin’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =