Up To Date van 16 februari 2020

Up To Date van 16 februari 2020

februari 18, 2020 0

 

Sportreferendum 2019: Sam D’Hoop – Jaad Van Kauter – Uwe De Waele. Sam D’Hoop beoefent tumbling en werd 2de bij de verkiezing van sportman tijdens het sportreferendum 2019. Jaad Van Kauter won het in zijn categorie van G-Sporter en Uwe De Waele was winnaar in de categorie beloftevolle jongere. Uwe is motorcrosser.

Kristof Vanden Berghe, voorzitter Sportac 86, samen met Tony Van Doorne kwamen langs van Sportac werd opnieuw Sportclub van het jaar in het sportreferendum 2019. We hoorden alles over de prestaties van de club, hun werking en keken al eens naar hun plannen voor de toekomst.

Op vrijdag 8 mei vindt in CC het Spoor in Harelbeke de zevende editie van het schlagerfestival plaats. Er zijn optredens van Johan Veugelers, Filip D’Haeze, Gene Thomas, Yves Segers, Jettie Pallettie, De Romeo’s en Willy Sommers. Deuren open vanaf 18 uur. Kaarten zijn te koop à 25 euro en 75 euro voor een VIP-kaart.

Elke Blancke heeft een dansschool in Deinze en Zulte, VID, gelokaliseerd in basisschool Driessprong te Deinze. www.vid-school.be. De voorbije weken kwam het nieuws van de bosbranden in Australië steeds meer bij haar binnen. Het raakte haar danig en vooral de machteloosheid frustreert haar en maakt haar triest. Daarom wil ze graag actie ondernemen om te helpen. Concreet heeft ze het idee op poten gezet om chocolade lollipop koala beertjes te verkopen. Ze doet dat in samenwerking met Karlien van de Leonidaswinkel in Deinze. Deze koala beertjes verkopen ze aan € 2,50/ stuk. De opbrengst van deze actie wil ze doneren aan WWF die zich inzet om gewonde dieren op te vangen en te verzorgen. Nadien zullen zij zich ook inzetten voor de wederopbouw van de natuur en de thuis van deze dieren. Meer info: https://www.wwf.org.au/get-involved/bushfire-emergency#gs.seygcz. Elke is zeer enthousiast over alle acties die ondernomen worden om te helpen voor de ramp die daar plaats vindt/vond maar ze vindt de verkoop van deze chocoladefiguurtjes dubbel waardevol, omdat ze niet bijdragen aan een zoveelste gadget die uiteindelijk op de afvalberg belandt. Via Deinze Winkelstad zijn alle Deinse handelaars gecontacteerd, deze konden intekenen op deze actie tot en met vrijdag 31 januari. Daarna startte de verkoop. We polsten even bij Elke hoever de actie staat….

Bakker Luc Welvaert en Angelique Dobbels van de firma Brasvar brengen het BRASVARBROOD op de markt. Bakker Luc Welvaert uit Nevele creëert met het Brasvarbrood opnieuw een uniek broodje. Het is een bruin brood dat voor meer dan de helft uit brasvarbier bestaat, het brouwsel van varkenshouderij Verbivar uit Nevele. Hoe het brood tot stand kwam vertelde hij, samen met Angelique die samen met haar man Kristof de zaakvoerder zijn van de varkenshouderij Verbivar (Brasvar) uit Nevele. Een mooi verhaal en voorbeeld van korte keten en samenwerking tussen lokale producenten uit de streek. Naast het brasvarbrood zijn ook brasvarpistolets te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =