Up To Date van 15 maart 2020

Up To Date van 15 maart 2020

maart 16, 2020 0

Radio Tequila nodigde burgemeester Jan Vermeulen uit om de stand van zaken in Deinze rond het corona-virus toe te lichten. Hij beantwoordde ook enkele telefonische vragen van luisteraars. Tegelijk gaf de burgemeester de inwoners van Deinze en de Leiestreek nog enkele tips mee. Je kan het interview beluisteren elders op deze website.

Marleen Bolangier en Carine De Ketelaere van FERM Astene kwamen vertellen dat de grootste vrouwenvereniging in Vlaanderen, KVLV, voortaan FERM heet. Wat niet wijzigde, is de gedrevenheid en de “goesting” om mensen bij elkaar te brengen. Sinds de doorstart vorig jaar, beloofden ze in Astene om meer “schwung” in Astene te krijgen en daar slagen ze blijkbaar in.  Ze tellen een 100-tal actieve leden en zijn, sinds de vernieuwing vorig jaar, gekend als “plezant, warm en open. Wekelijks hebben ze meerdere activiteiten waaraan vooral sportieve, dynamische, creatieve vrouwen en hun familieleden deelnemen. Ze vieren op 4 april 2020 hun 100-jarig jubileum met een receptie en aansluitend Retrobal in zaal Ter Leie, Nieuwstraat 24 te Astene. Zij hopen dat de coronamaatregelen dan opgeheven zijn. Er worden 250 personen verwacht. Burgemeester Jan Vermeulen beloofde hen een korte toespraak te houden en DJ Jo Van Langeveld van Radio Tequila komt muziek van de laatste 50 jaar draaien. Het verenigingsleven en de microbe van het vrijwilligerswerk leeft in Astene. Ze zijn zeker niet “ouderwets” en “toekomstloos.”

Zoals elke week kan je de integrale versie van Up To Date, met het interview met de burgemeester, opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u. Stem daarvoor af op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via internet op www.radiotequila op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =