Up To Date van 15 augustus 2021

Up To Date van 15 augustus 2021

augustus 16, 2021 0

Aflevering 928 ging van start met een interview van Julie Mortier met Emile. Julie is finaliste op de Miss Fashion 2022 verkiezing op 28 augustus. Zij is een jonge ondernemer van 21 jaar uit Oudenaarde. In september opent ze samen met haar vriend een hotel, restaurant en boetiek La Pomme d’Or. Sinds haar 5 jaar staat ze regelmatig op het podium met Studio Minne, want dansen is één van haar grootste passies. Op 28 augustus staat ze samen met 21 andere finalistes op het podium dingt ze mee voor het kroontje!

Davis en Mia Van Oyen uit Deinze maakten een eigen lied. Davis zingt al 45 jaar. Zeven jaar geleden leerde hij Mia kennen en samen zingen ze nu als duo een drietal jaren. Nu brengen ze voor het eerst een eigen lied uit, een Nederlandstalige countrysong. Er wordt ook een nog een videoclip opgenomen.

Sarah Lanckman moest vorige week verstek geven wegens ziekte. Emile compenseerde dat deze week met een telefonisch interview over de Versele-Laga Run van 12 september. Het is de derde editie en het wordt dit keer samen met de stad Deinze een echt stadsevenement met start en aankomst op de Markt. Men kan kiezen tussen twee mooie en gevarieerde parcours, van 5 of 11 km. Meerkamper Thomas Van der Plaetsen viel tijdens de Spelen out met enkele zware kwetsuren. De vraag of hij aanwezig zal zijn op deze Run kon Sarah bevestigend beantwoorden, al zal het op krukken zijn. De opbrengst van de Run gaat naar zijn goede doel, Back on Track-Fonds. Dit Fonds helpt (ex-)kankerpatiënten in beweging te komen om zo het leven weer in eigen handen te nemen. Hij wil zo (ex-)-kankerpatiënten inspireren. Om mensen hun eigen kracht te helpen ontdekken en om fysieke en mentale steun te bieden. Versele-Laga steunt ook de Versele-Laga Classic, de Versele-Laga Adventure Run en het Versele-Laga Paastornooi (SK Deinze).

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Eddy Timmerman van vzw De Kunstgreep uit Hansbeke had het met Peter over Carré D’Art op de Markt in Deinze op 22 augustus . Dat wordt een dag vol kunst, verwondering en beleving. De kunstmarkt strijkt 10u tot 17u neer in Deinze op de Markt. Carré d’Art is een gratis evenement met een gedifferentieerd aanbod rond kunst, cultuur en beleving. Het evenement biedt een ruim scala aan diverse kunstenaars en platvormen. Van schilders over beeldhouwers tot circusartiesten, een klankenkabinet en karikaturisten:
op Carré d’Art vind je zowat alles. Muzikanten en bands verzorgen de muzikale sfeer en de foodtrucks de heerlijkste hapjes en drinks. Verscheidene ondernemers zetten hun producten en Deinze als winkelstad in de verf. Dankzij een gevarieerd dagprogramma voor jong en oud en ruim 20 kramen en standen kan de organisatie jaarlijks rekenen op heel wat tevreden bezoekers en standhouders. Standhouders die zich willen inschrijven voor deelnamen kunnen dat nog via www.dekunstgreep.be.

Stadsdichter Steven Van De Putte en twee jonge talenten dichters Maaike Carrette en Leonie Moreels uit Deinze brengen nieuws over Poëzie in ’t Park van 29 augustus. Na anderhalf jaar corona is het eindelijk zover. Stadsdichter Steven Van De Putte kan jullie verwelkomen op zijn eerste volwaardige evenement op 29 augustus, ondersteund door de stad Deinze, het dichterscollectief DéCéDé en Literatuur Vlaanderen.
Goede redenen om er bij te zijn:
– het wordt een ongedwongen en gezellige namiddag met korte wandelingen en intimistische poëzie-optredentjes onder de platanen van onze Deinse parken.
– Tijdens en na het optreden kan je genieten van een drankje in ons knus poëziecafé in het Brielpaviljoen.
– Bij regenweer is voor elke locatie een verrassende binnenlocatie voorzien. Je loopt dus geen enkel risico bij inschrijving.
– Ik selecteerde als stadsdichter meer dan tien dichters uit Deinze van wie verschillende onder hen een podiumdebuut maken.
– We mogen niemand minder dan Delphine Lecompte verwachten voor een gastoptreden.
– Alles verloopt coronaproof. Elk optreden wordt in een klein, vast groepje bijgewoond.
Het evenement is gratis. Inschrijven is wel verplicht in functie van een goede organisatie. Mail naar cultuur@deinze.be voor 23 augustus.

Als toemaatje krijgen jullie nog een gedicht van beide jonge dichteressen.

Dagdroom

Er is de ochtendzon

En water

Jij en ik verdrijven de tijd

Die als vanouds

Eenzelfde ritme slaat

De melodie verstilt

Tot jij verdwijnt

De baai ligt er nu anders bij

Onhoorbaar landt een zwaan

Op een notenbalk die trilt

De snaar blijft geluidloos

Het water zonder kringen

(Maaike Carrette)

wij zijn onze welpen kwijt

er klinkt geweeklaag, ik geloof niet meer

in het hier dat een gooi naar de toekomst doet

in de zure regen met mijn bordjes hoog zie ik

 

een heel oud vliegtuig houdt zichzelf ronkend hoog

daar is wel een draagvlak voor, we planten

lage boompjes om gewetens te stillen

 

we geven feestjes en trekken rouwgewaden aan

drinken duurzame limonade uit eerlijke bekers

we staan samen op een plaat, hij wordt

steeds heter we moeten dansen sneller

 

bescherm je pels of word onderweg geveld

deel en red de koala in een handomdraai

wat er al was krijgt  een naam en bestaat nu

 

met een potloodlijn duid ik de oorzaak aan

in de kranten die me tegensprekende talen geven

pers leert mij weinig meer, ik schrap de klanken

 

één voor één, ministers stoppen dochters onder dons

op de noordpool zakt een ijsbeer langzaam in

hij is zijn kinderen kwijt, net als wij

(Leonie Moreels)

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Sunday Morning”

San Remo Golden Strings – Hungry For Love

Eagles  – Heartache Tonight

Neil Young – Only Love Can Break Your Heart

Macy Gray – Why Didn’t You Call Me

Billie Eilish – Therefore I Am

Phil Collins – Do you Remember

Tom Tom Club – Wordy Rappinghood

Nighty Gritty Band – Mr. Bojangles

Ray Conniff – Honey

Frank Sinatra – That’s Life

San Remo Golden Strings – I’m Satisfied

Bozz Scaggs – Lowdown

Na Carlos Alleene : Ella Fitzgerald en Louis Armstong – They Can’t Take That Away

Alicia Keys – Fallin’

Elvis Presley – Suspicious Minds

Grace Jones – Sorry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − een =