Up To Date van 14 maart 2021

Up To Date van 14 maart 2021

maart 15, 2021 0

Emile en Peter ontvingen op zondagvoormiddag vier gasten in de studio van Radio Tequila.

Wim Lammertijn is de conservator van Mudel. Hij had het de “De schilderklas van Roger Raveel”. MUDEL en SASK Deinze brengen in dit Raveeljaar een eerbetoon aan Roger Raveel. Hij is dit jaar, meer bepaald op 15 juli, 100 jaar geleden geboren in Machelen. Het museum en de kunstacademie van Deinze brengen zo een eerste expo over Roger Raveel. Ze laten op die manier het licht schijnen op Raveel als leerling en leerkracht aan de kunstacademie van de Leiestad. Hij stopte in 1973 met lesgeven maar zijn geest is nooit weggeweest in de academie. Roger overleed in 2013. Dit jaar is het jubileumjaar wat gepaard gaat met heel veel activiteiten in zijn thuisgemeente Machelen – Zulte en dus ook in Deinze. De tentoonstelling startte vrijdag 12/3 en loopt tot 6/6/2021.

Robrecht Bothuyne is de voorzitter van Nokere Koerse, die woensdag 17 maart wordt verreden met start in Deinze. Danilith Nokere Koerse lanceert dit jaar haar editie 75bis. Na de last minute annulering van vorig jaar is de organisatie vast van plan om op woensdag 17 maart 2021 zowel voor mannen als vrouwen een topwedstrijd te organiseren, beide in de UCI ProSeries. De affiche die vandaag gepresenteerd wordt is een eerbetoon aan de zorgsector.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Kristof Lataire uit Vinkt heeft zijn eigen onderneming, Kapittel, over samen versterken en verbinden. Hij werkte eveneens mee aan ‘Reizen naar Morgen’, het nieuwe toekomstbeeld van Toerisme. Hij schreef er ook een boek over. Meer dan 13 jaar was ondernemer Kristof Lataire actief binnen de organisatie en congregatie Broeders van Liefde. Hij stond mee aan de wieg van domein Menas in Sint-Maria-Aalter. Menas was jarenlang de plek waar novicen (kandidaat Broeders) een opleiding kregen en er hun geloften aflegden. In 2014 besliste Broeders van Liefde om het domein te herbestemmen en te herwaarderen. Het voormalige noviciaat en het domein werd onder leiding van Kristof omgevormd tot een gastenverblijf en een unieke plek voor verstilling, verdieping en verbinding met respect voor het verleden. Vanuit deze ervaringen en de ontmoetingen werd Kapittel geboren. Een onderneming die vanuit samenwerking met mensen, projecten organisaties en ondernemingen wil verbinden en versterken. Het patrimonium van morgen is belangrijk. Kapittel staat voor: inspirator, creatief maatwerk, netwerk, stimulator, participatie en expertise.

Kristof werkte ook mee aan “Reizen naar Morgen”, het nieuwe toekomstbeeld van Toerisme. Hij schreef er ook een boek over.

Rik De Cooman van de Stichting Georges Dheedene uit Zulte kwam langs in verband met de 5de editie van de tweejaarlijkse wedstrijd beeldende kunsten. Stichting Georges Dheedene heeft opnieuw de start genomen voor de 5° editie van deze tweejaarlijkse wedstrijd beeldende kunsten Georges Dheedene. (gestart in 2013). Het onderwerp van deze editie is “WATER”. Hierbij worden enkel schilder– en tekenkunst als discipline toegelaten. Er zijn 3 mooie prijzen te winnen: 1) De prijs Georges Dheedene Stichting: 1000 euro
2) Prijs Gemeente Zulte: 750 euro; 3) Prijs van het Publiek: een werk van Georges Dheedene.

Voorwaarden: Elke kunstenaar kan deelnemen met max. 2 werken die op 7 augustus 2021 ter beschikking moeten zijn, met het oog op het opmaken van de catalogus waarin alle inzendingen worden afgebeeld. De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Fiertelhof in Zulte, van 1 t.e.m.5 oktober 2021. Als deelname in de kosten van de tentoonstelling in Zulte wordt een bijdrage gevraagd van €15 voor één kunstwerk en € 25 voor twee. De inschrijving is slechts geldig na betaling van de bijdrage. Het volledig reglement vindt men terug op de website. Inschrijvingen kunnen via de website en dit tot 1 juli 2021. Bij het bereiken van het honderdste werk worden de inschrijvingen vervroegd afgesloten.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist: ’65-PLUS’

Adamo (77) – Si Jamais

Marianne Faithfull (76) – The Ballad Of Lucy Jordan

Paul Simon (79) – Graceland

Liliane (72) – Ik Wil alles Met Je Doen

Neil Diamond (80) – Beautiful Noise

Jo Lemaire (65) – La Nuit Te Ressemble

Jan de Wilde (77) – Fanfare Van Honger En Dorst

Dionne Warwick (80) – Heartbreaker

Boudewijn De Groot (76) – Witte Muur

Carly Simon (75) – You’re So Vain

John Fogerty  (75) – The Old Man Down The Road

Carole King (79) – You’ve Got A Friend

Phil Collins (70) – In The Air Tonight

Sheila (75) – Spacer

Paul Mc Cartney (79) – Coming Up  

Diana Ross (76) – When You Tell me That You Love Me

Bruce Springsteen (71) – Letter To You

Dolly Parton (75) – Islands In The Stream

Randy Newman (7)  – You’ve Got A Friend In me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =